Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 2002r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

2002r.

Liczba ocen: 16

Średnia ocena:

7.75/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.63/11.50 6.40
trasa 6.97/9.75 5.60
cykl mieszany 8.33/10.70 6.70

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

8/10


Vectra C to duże i wygodne Auto i jak każde inne Auto przy prawidłowej obsłudze nie będzie sprawiało kłopotów . 199567 tys km w mojej Vectrze nie sprawia ze to Auto jeździ gorzej w Austrii zepsuł się polakowi VW Passat z 2009 r o wartości 72 tys a moja o wartości 20 tys będzie śmiga...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ten w proporcji do masy nie daje nam osiągów auta sportowego ale utrzymując go w przedziale obrotów 3800-4800 nie ma problemów z bezpiecznym wyprzedzeniem np TIR jadącego z prędkością 110km\h Skrzynia biegów jak na przebieg ok.
Opinia o komforcie:
zawieszenie Vectry to typowa niemiecka konstrukcja jest twarda na 16 calowych kołach ale poza tulejami pływającymi i łącznikami stabilizatora nie wymieniłem nic a przebieg prawie 200 tyś. komfort - duża opcja regulacji siedziska ,nie narzekam po przejechaniu 1100km jednorazowo .wyciszenie z...
Opinia o nadwoziu:
Auto dla dwoje dorosłych i jedno dziecko + pies wystarcza w zupełności miejsca dla wszystkich, tylna kanapa z otworem przelotowym na np narty a bagażnik pomieścił mi więcej rzeczy niż octavia2. Opel od modelu C dopracował perforacje karoserii i jak na razie nie posiadam żadnych ognisk rdz...
Opinia o układzie jezdnym:
Duże auto z dość precyzyjnym układem kierowniczym {choć na naszych drogach często wybijające się końcówki kierownicze} Parkowanie bez czujnika to dla kierowców z małym doświadczeniem duży problem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Jak każdy chciałbym powiedzieć iż tylko leję i jeżdżę ale to byłoby kłamstwo lub nieprawda jak kto woli ceny części są trochę zaporowe no ale cóż autko nie jest niską klasą budzi respekt na drodze choćby z uwagi na użytkowanie przez służby mundurowe,ogólnie posiada większoś...
Opinia o układzie napędowym:
Duża pojemność pozostawia pewne możliwości do dokonywania ulepszeń jednocześnie nie jest konieczna dynamika diesla jest wystarczająca
Opinia o komforcie:
Zawieszenie pół sportowe fabryczne bez zmian można ocenić że twarde nie każdy to lubi ale w prowadzeniu OK
Opinia o nadwoziu:
Wygoda podczas jazdy na pewno większa niż w poprzednim modelu szczególnie tylna kanapa lepiej przystosowana nawet dla jazdy w 5 osób Karoseria ogólnie też poprawiona delikatne przetarcia nie powodują zmian jakość trwałości lakieru troszkę do poprawy zależy od dbałości użytkownika,mat...
Opinia o układzie jezdnym:
Przy oponach 215/50/17 idealnie niestety drogi nie pozwalają na błędy koleiny wprowadzają auto w delikatne falowanie zimowe zmniejszyłem do 195/65/15 wizualnie gorzej lecz poprawiły niedoskonałość naszych nawierzchni.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód rodzinny, przy odpowiednim traktowaniu nie ma większych problemów- jak z każdym. Obszerny bagażnik, wygodne i komfortowe wnętrze, bogate wyposażenie w zakresie bezpieczeństwa i gadżetów. Jednak twierdzę, iż 1.8 to najmniejsza, odpowiednia jednostka napędowa do tego samochodu.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest za słaby jak na takie auto. Słaba dynamika, na trasie na IV i V biegu jeszcze jakoś można przeżyć, ale bez rewelacji.
Opinia o komforcie:
Wnętrze jest obszerne i dobrze wyciszone, nawet przy prędkości około 120-130 km/h bez problemu można rozmawiać przy włączonym w tle radiu.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik o pojemności 500 litrów wystarczy na wakacyjne wyjazdy z rodziną, jednak w sedanie jest ograniczony dostęp z powodu małego otworu załadunkowego. Wnętrze jest obszerne i szerokie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Duze spalanie w zimie podczas krótkich przejazdów.Komfort i wygoda.Dużo miejsca. Zdecydowanie polecam w tym przedziale cenowym.
Opinia o układzie napędowym:
Mało precyzyjna skrzynia biegów.
Opinia o komforcie:
Jak na 2002rok i ponad 120 tys przebiegu jest mega cicho wewnątrz podczas jazdy.Za to meega pozytyw.
Opinia o nadwoziu:
Dźwignia od regulacji kierownicy ulokowana w złym miejscu.Ja przy wzroście 180cm uderzam kolanem w tą dźwignię. Po za tym sam jej wygląd pozostawia wiele do życzenia bo jest wielkości lewarka zmiany biegów.Obciach i tyle :(
Opinia o układzie jezdnym:
W poprzednich moich samochodach kierownica chodzila lzej niz w mojej Viki.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


wygodny duży tani (mało pali) bezpieczny ale w moim przypadku miałem problem głownie z układem kierowniczym.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów ok silnik jednak na wolnych obrotach szarpie zwłaszcza na 2 i 3 biegu przyspieszenie powyżej 130 km super do 200 bez najmniejszego problemu
Opinia o komforcie:
tu chyba nie trzeba dawać opinii. Jest super
Opinia o układzie jezdnym:
gdyby nie wycieki z maglownicy układ ocenił bym na 10
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 37.50% głosów 6
Raczej tak 37.50% głosów 6
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 2
Raczej nie 6.25% głosów 1
Nie 6.25% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
7.2/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
5.1/10
Koszty napraw
4.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 8
Spalanie 4
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Wentylacja i ogrzewanie 1
Spalanie 1
Nadwozie 1
Awaryjność 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Opel

  Vectra

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Vectra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 28

Opel Vectra GTS 2200 DTR 125KM 2002r. hatchback

Ocena ogólna
Jak każdy chciałbym powiedzieć iż tylko leję i jeżdżę ale to byłoby kłamstwo lub nieprawda jak kto woli ceny części są trochę zaporowe no ale cóż autko nie jest niską klasą budzi respekt na drodze choćby z uwagi na użytkowanie przez służby mundurowe,ogólnie posiada większość potrzebnych funkcji + odrobinę gadżetów dla użytkowników

Układ napędowy
Duża pojemność pozostawia pewne możliwości do dokonywania ulepszeń jednocześnie nie jest konieczna dynamika diesla jest wystarczająca

Komfort
Zawieszenie pół sportowe fabryczne bez zmian można ocenić że twarde nie każdy to lubi ale w prowadzeniu OK

Nadwozie
Wygoda podczas jazdy na pewno większa niż w poprzednim modelu szczególnie tylna kanapa lepiej przystosowana nawet dla jazdy w 5 osób Karoseria ogólnie też poprawiona delikatne przetarcia nie powodują zmian jakość trwałości lakieru troszkę do poprawy zależy od dbałości użytkownika,materiały no cóż pewnie masówka ale zadowalająca ...recykling..

Układ jezdny
Przy oponach 215/50/17 idealnie niestety drogi nie pozwalają na błędy koleiny wprowadzają auto w delikatne falowanie zimowe zmniejszyłem do 195/65/15 wizualnie gorzej lecz poprawiły niedoskonałość naszych nawierzchni.

Naprawy
Pomimo starszego modelu ceny części są drogie i nie mówię tu o cenach nowych ale także używanych dostępność jest OK choćby z uwagi na dużą ilość anglików

Elektryka/elektronika
Na pewno mogę zganić OPLA za reflektory przednie CHINY chyba robią lepsze zamiast szkła plastik który zachodzi powodując u właścicieli złość i bezradność lecz na pewno nie zaśniesz za kierownicą wpatrując się w drogę

Pełna opinia o Opel Vectra GTS 2200 DTR 125KM 2002r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986