Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 1.4 (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

1.4

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

7.00/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.30/10.80 -.--
trasa 7.00/8.00 -.--
cykl mieszany 8.00/9.00 -.--

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

6/10


Wielką zaletą jest jego duża wytrzymałość. Przejechał już ponad 330 tysięcy kilometrów i nadal jeździ. Naprawy są tanie. Samochód jest w miarę wygodny, chociaż bez rewelacji. Jednak raczej nie polecałbym zakupu samochodu z tak dużym przebiegiem. Niestety więcej czasu spędza w s...
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo szybko trzeba zmienić bieg z 1 na 2, inaczej samochód traci moc. Nie jest to wygodne przy ruszaniu spod świateł. Przyspieszanie powyżej 100km/h to już koszmar. Wyprzedzanie tira możliwe jest pod warunkiem, że ma się baaaardzo dużo miejsca.
Opinia o nadwoziu:
Zarówno z przodu jak i z tyłu miejsca jest sporo. Chociaż dłuższa jazda w 5 osób jest dla siedzących z tyłu dość męcząca (jednak to dotyczy chyba większości samochodów tej klasy). W moim aucie progi już nie istnieją. Ale poza tym jest tylko kilka niewielkich ognisk korozji.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 1
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 50.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.5/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
5.0/10
Skrzynia biegów
6.5/10
Silnik
5.5/10
Przyspieszenie 0-100km
5.5/10
Przyspieszenie 60-120km
5.5/10
Przyspieszenie 80-120km
4.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.0/10
Resorowanie z obciążeniem
5.0/10
Fotele przednie
6.5/10
Fotele tylne
5.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
4.0/10
Wyciszenie
5.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
5.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
3.5/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
5.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
4.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
6.0/10
Widocznośc do tyłu
5.5/10
Widoczność w lusterkach
6.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.0/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Vectra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Paweł

liczba głosów: 20

Opel Vectra 1400 0KM 1991r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Wielką zaletą jest jego duża wytrzymałość. Przejechał już ponad 330 tysięcy kilometrów i nadal jeździ. Naprawy są tanie. Samochód jest w miarę wygodny, chociaż bez rewelacji. Jednak raczej nie polecałbym zakupu samochodu z tak dużym przebiegiem. Niestety więcej czasu spędza w serwisie niż w eksploatacji. Mimo to, mógłbym rozważyć zakup kolejnej Vectry, jednak pod warunkiem że miałaby dużo mniejszy przebieg i niewysoką cenę. W przypadku mojego egzemplarza miałem niestety pecha (tak bywa, kiedy kupuje się samochód z "pewnego i zufanego źródła" bez sprawdzenia go w warsztacie)i właśnie, po nieco ponad roku używania, się go pozbywam.

Układ napędowy
Bardzo szybko trzeba zmienić bieg z 1 na 2, inaczej samochód traci moc. Nie jest to wygodne przy ruszaniu spod świateł. Przyspieszanie powyżej 100km/h to już koszmar. Wyprzedzanie tira możliwe jest pod warunkiem, że ma się baaaardzo dużo miejsca.

Widoczność
Słupki są zdecydowanie a szerokie i dość mocno ograniczają widoczność.

Nadwozie
Zarówno z przodu jak i z tyłu miejsca jest sporo. Chociaż dłuższa jazda w 5 osób jest dla siedzących z tyłu dość męcząca (jednak to dotyczy chyba większości samochodów tej klasy). W moim aucie progi już nie istnieją. Ale poza tym jest tylko kilka niewielkich ognisk korozji.

Naprawy
Ciężko zapamiętać co wymieniłem. Autko jest stałym klientem w serwisie. Jednak na pewno wynika to z dużego przebiegu, ma na liczniku ponad 330 tysięcy kilometrów, więc musi się psuć.

Wentylacja i ogrzewanie
Żeby poczuć nawiew trzeba włączyć go maksymalnie. Niestety pracuje wtedy bardzo głośno.

Elektryka/elektronika
Autoelektryk sporo już na mnie zarobił.

Pełna opinia o Opel Vectra 1400 0KM 1991r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986