Opel Zafira opinie, oceny użytkowników, Opel Zafira spalanie 1.8 benzyna+gaz (strona 2)

Opinie o samochodach Opel Zafira

1.8 benzyna+gaz

Liczba ocen: 16

Średnia ocena:

7.69/10

Opel Zafira spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.88/11.08 -.--
trasa 7.92/8.75 -.--
cykl mieszany 9.05/9.92 -.--

Zafira

OCENY OPLA ZAFIRA


Ogólna ocena:  

7/10


Daje mu taką wysoką note ponieważ auto jest naprawde wygodne i można wiele do niego zapakować a do tego ten trzeci rząd siedzeń czasami się przydaje,jedyne co mnie zdenerwowało to ten pierścień na tłoku auto brało ogromną ilość oleju ale to nie jest reguła że każdy tak będzie mia...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


polecam ten model
Opinia o układzie napędowym:
nawet przyjemna praca silnika
Opinia o komforcie:
siedzenia mogłyby byc wygodniejsze takie jak np w scenicu
Opinia o nadwoziu:
sylwetka ladna nadaje sie do tuningowania
Opinia o układzie jezdnym:
siedzenia mogłyby byc wygodniejsze takie jak np w scenicu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Troche dużo pali.
Opinia o komforcie:
Bardzo komfortowe autko najdłuższ moja trasa to 2500 km w jedną stronę z kompletem pasażerów i praktycznie bez zmęczenia.
Opinia o układzie jezdnym:
Elektryczna pompa wspomagania , zepsuła mi się nie dawno , bardzo drogi interes. Układ kierowniczy idealny przy moim przebiegu żadnych oznak zużycia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
skrzynia za krótka,wyje przy predkosci 130km,silnik za bardzo podkecony jak na taka mase,pracuje na wysokich obrotach co powoduje czeste zmiany biegow
Opinia o komforcie:
pada przednie stabilizatory co 10tys,wymiana
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
tylne fotele
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY OPEL ZAFIRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 12
Raczej tak 6.25% głosów 1
Trudno powiedzieć 6.25% głosów 1
Raczej nie 6.25% głosów 1
Nie 6.25% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
6.8/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.1/10
Elektronika
6.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.9/10
Koszty napraw
4.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Wnętrze 3
Niezawodność 3
Spalanie 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 3
Nic 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Awaryjność 2
Napęd 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Zafira brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Scenic.

  Opel

  Zafira

  Renault

  Scenic

Zobacz również opinie:

Opel Zafira: hatchback, kombi, mini-van, van

Opel Zafira: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Zafira: 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2

Opel Zafira: 2012, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1993