Peugeot 1007 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 1007 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 1007

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

8.50/10

Peugeot 1007 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.33/10.00 -.--
trasa 7.17/7.00 -.--
cykl mieszany 9.10/8.70 -.--

1007

OCENY PEUGEOTA 1007


Ogólna ocena:  

9/10


Jak na auto średniej klasy, jestem z niego bardzo zadowolony
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów (t-tronic) czasem nie "załapuje", w serwisie sprawdzali i twierdzą, że wszystko w porządku
Opinia o komforcie:
Patrząc z zewnątrz trudno sobie wyobrazić, że w środku, nawet na tylnym siedzeniu, czuje się wygodnie i przestrzennie. Wadą jest słabe wyciszenie. Poza tym polecam, świetn auto średniej wielkości.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik malutki, ale czego się spodziewać po średnim samochodzie. Ale jak jedziesz bez pasażerów z tyłu, to możliwości składania tylnych siedzeń jest kilka i to działa na plus.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jedyna wada - duży promień skrętu!
Opinia o układzie napędowym:
duzy silnik, a jednak nie czuc mocy! Idealny do spokojnej jazdy bez gwaltownych przyspieszen.
Opinia o komforcie:
bardzo wygodne auto
Opinia o nadwoziu:
najwieksza zaleta 1007! rewelacyjantylna przesuwana kanapa, no i oczywiwscie przesuwane elektrycznie drzwi!
Opinia o układzie jezdnym:
Bylby swietny, gdyby nie duzy promien skretu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Fajne autko. Wydaje się małe ale w środku całkiem wygodne. Jedynie bagażnik nie dość że mały to jeszcze wysoka krawędz załadunku. Nikt nie jest idealny
Opinia o układzie napędowym:
nie polecam 1,4 zarówno benzyna jak i diesel - są za słabe. Ja mam 1,6, więc mam porównanie. To auto waży ponad 1250kg i mniejsze silniki to porażka.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Bez komentarza automat to i jeździ jak automat
Opinia o komforcie:
Można przejechać 600km i wyjść nie zmęczonym
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie bardzo dobrze
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się znakomicie w szczególności w mieście ze względu na automatyczną skrzynię biegów.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 1007

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 4
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
6.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Wnętrze 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 1007 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Peugeot 307 CC.

  Peugeot

  1007

  Peugeot

  307 CC

Zobacz również opinie:

Peugeot 1007: hatchback, mini-van

Peugeot 1007: benzyna, benzyna+gaz

Peugeot 1007: 1.4, 1.6

Peugeot 1007: 2007, 2005