Peugeot 206 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 206 spalanie 1.1 (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 206

1.1

Liczba ocen: 37

Średnia ocena:

7.03/10

Peugeot 206 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.21/9.00 -.--
trasa 5.54/7.70 -.--
cykl mieszany 6.37/8.00 -.--

206

OCENY PEUGEOTA 206


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik dość elastyczny przy niskich prędkościach. Wyprzedzanie utrudnione z uwagi na niewielką moc. Skrzynia mało precyzyjna. Przy przebiegu ponad 60 tys. km zaczynają się zacięcia i trudności we włączaniu biegów, szczególnie zimą przy zimnym oleju.
Opinia o komforcie:
Jak nasamochód tej klasy to jeździ się całkiem przyjemnie. Zawieszenie dość miękkie jednak mała długość aut powoduje, że nie jest to komfort limuzyny. Po ok. 80 tys. km wymiana łożysk tylnej belki.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca na przednich fotelach jest dość dla osoby o wzroście do 178 cm. Łatwe składanie tylnej kanapy 2/3 daje możliwość przewożenia dłuższych ładunków. Trzeba zwrócić uwagę na kielichy przednich amortyzatorów oraz ogniska korozji na podszybiu tylnej szyby. Zegary czytelne i prawid...
Opinia o układzie jezdnym:
Małe problemy z autoregulacją hamulców tylnych bębnowych. Wymiana cylinderków i okładzin po przejechaniu ok. 90 tys. km. Układ kierowniczy precyzyjny, zawieszenie dość miękkie. Trzeba uważać na większe nierówności.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

2/10


Nigdy, ale to już nigdy nie dam się nabrać na peugeota. łatny kształ, przyjemne wnętrze miało bezspornie wpływ na to iż w z odwiedzanych salonów to właśnie peugeot zrobił na mnie wrażenie, ale to jedyna zaleta tej marki. Zawodność, zawieszenie, elektryki i elektroniki przyćmiły efe...
Opinia o układzie napędowym:
i tu zaczynają się schody. Silnik słychać już w okolicach 2800 obr/min. Nie mogę już nawet zliczyć wizyt u mechanika z uwagi na źle wchodzące biegi. Przyspieszenie zaopiniowałem średnio, bo cóż wymagać od silnika 1,1.
Opinia o komforcie:
Resorowanie ok, ale w przypadku nowego auta. Ja już dwukrotnie przy niedużym przecież przebiegu wymieniałem tylne zawieszenie i chyba ze4 razy przód. Awaryjność tych elementów jest zatrważająca
Opinia o nadwoziu:
W aucie już prawie 12 letnim rdzewieją jedynie pojedyncze osłonki w podwoziu. Blacha karoserii pomiomo ubytków lakieru(progi) nie ma nawet krzty rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo dobrze trzyma się drogi, jest elastyczne, przyjazne i doskonale "empatuje" z kierowcą
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Generalnie auto godne polecenia singlom lub małżeństwom bez dzieci. Świetny zarówno po zakupy jak i na dłuższą trasę. Zjeździłem nim jako handlowiec całą polskę i tylko klimy jeszcze brakowało..ogólnie oceniam auto na 8
Opinia o układzie napędowym:
55 konna wersja silnika 1.1 wymaga bardzo wysokiego kręcenia. Silnik 1.4 byłby idealny w stosunku do masy auta.
Opinia o komforcie:
Całkiem dobrze. fotele świetnie trzymają w zakrętach. podróżujący z przodu siedzą dość nisko co ma znaczenie przy dłuższych podróżach. Jak na autko tej klasy daje ogólnie 7
Opinia o nadwoziu:
Autko dość nowoczesne i ciekawie wykończone. Jakość materiałów dobra nic nie trzeszczy i nie skrzypi. Wskaźniki w bardzo dobrych miejscach. Jednynie drążek zmiany biegów mógłby być nieco cofnięty. Trzeba dość daleko do iego rękę wyciągać
Opinia o układzie jezdnym:
Autko bardzo dobre w prowadzeniu. Świetne do opanowania. W zakręty wchodzi jak po szynach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Autko bez wyposarzenie nie psuje sie. Tu nie ma co sie zepsuc. Brak wspomagania powoduje duzy dyskomfort. Autko nadaje sie do miasta. Ma duża dynamikę przy niskich prędkościach. Predkośc maksymalna to 120 km/h wiec w trase słabo sie nadaje. Wyprzedzanie tirów zawsze powoduje emocje. Silnik pa...
Opinia o układzie napędowym:
Autko świetnie nadaje sie do miasta, pod warunkiem ze posiada wspomaganie kierownicy. Dynamika jazdy jest duza od startu do ok 80 km/h. powyżej bardzo słaba. Skrzynia ok.
Opinia o komforcie:
Samochód jest komfortowy z przodu z tyłu wiadomo jak to jest w małych samochodach. Wyciszenie w normie, przy otwratych oknach nie da sie rozmawiac.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadziło się dobrze, posiadany przeze mnie model nie posiadał wspomagania kierownicy co utrudniało parkowanie i prowadzenie przy niskich predkościach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Piękna linia nadwozia ponadczasowe wnętrze Bardzo wygodny samochód. W tej chwili wiele zamienników i części nie są drogie. Nie miałem jeszcze samochodu, który po ponad 200 tyś km tak dobrze się spisywał.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elastyczny , niestety 60KM to do miasta super ale na dalsze trasy i komplet osób dużo pozostawia do życzenia
Opinia o komforcie:
Komfort rewelacja , jak na takie małe gabaryty , bardzo wygodny.
Opinia o nadwoziu:
Niski nie jestem i miejsca wystarczy, za mną już trochę gorzej ale to nie limuzyna. Bagażnik starcza na wjazd na wakacje, w razie czego zawsze można sie wspomóc dzieleniem kanapy.
Opinia o układzie jezdnym:
Niestety mój samochód nie ma wspomagania kierownicy i parkowanie jest przyjemne, ale podczas jazdy brak zastrzeżeń. Hamulce rewelacja.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 206

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 43.24% głosów 16
Raczej tak 29.73% głosów 11
Trudno powiedzieć 8.11% głosów 3
Raczej nie 8.11% głosów 3
Nie 10.81% głosów 4
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.2/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
6.1/10
Skrzynia biegów
5.9/10
Silnik
6.1/10
Przyspieszenie 0-100km
5.7/10
Przyspieszenie 60-120km
5.4/10
Przyspieszenie 80-120km
5.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.7/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
6.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.9/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.6/10
Bagażnik
6.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
6.4/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.1/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
7.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.4/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.1/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Nadwozie 4
Niezawodność 4
Układ jezdny 3
Spalanie 2
Inne 1
Widoczność 1
Wnętrze 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Napęd 3
Awaryjność 2
Spalanie 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Widoczność 2
Inne 1
Wnętrze 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 206 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen C3.

  Peugeot

  206

  Citroen

  C3

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 206

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 28

Peugeot 206 Presance 1100 60KM 1999r. hatchback

Układ napędowy
Silnik dość elastyczny przy niskich prędkościach. Wyprzedzanie utrudnione z uwagi na niewielką moc. Skrzynia mało precyzyjna. Przy przebiegu ponad 60 tys. km zaczynają się zacięcia i trudności we włączaniu biegów, szczególnie zimą przy zimnym oleju.

Widoczność
Ze względu na dużą przednią szybę widoczność do przodu jest bardzo dobra. Do tyłu widoczność jest gorsza ze względu na szerokie tylne słupki. Dość spora strefa martwa również na boki. Lusterka OK.

Komfort
Jak nasamochód tej klasy to jeździ się całkiem przyjemnie. Zawieszenie dość miękkie jednak mała długość aut powoduje, że nie jest to komfort limuzyny. Po ok. 80 tys. km wymiana łożysk tylnej belki.

Nadwozie
Miejsca na przednich fotelach jest dość dla osoby o wzroście do 178 cm. Łatwe składanie tylnej kanapy 2/3 daje możliwość przewożenia dłuższych ładunków. Trzeba zwrócić uwagę na kielichy przednich amortyzatorów oraz ogniska korozji na podszybiu tylnej szyby. Zegary czytelne i prawidłowo rozmieszczone.

Układ jezdny
Małe problemy z autoregulacją hamulców tylnych bębnowych. Wymiana cylinderków i okładzin po przejechaniu ok. 90 tys. km. Układ kierowniczy precyzyjny, zawieszenie dość miękkie. Trzeba uważać na większe nierówności.

Naprawy
Jeśli się umie coś zrobić samemu to koszty nie są wielkie. Korzystanie z autoryzowanych stacji obsługi jest jednak bardzo kosztowne.

Wentylacja i ogrzewanie
Ze względu na brak klimatyzacji, latem jest wewnątrz za gorąco i wentylator sobir radzi średnio. Poza tym nawiew jesst dość głośny na wyższych biegach (świst powietrza). Przy skierowaniu nawiewu na przednią szybę, łatwo łzawią oczy. Zimą nagrzewanie jest skuteczne.

Elektryka/elektronika
Nie zdarzyła mi się poważniejsza awaria elektryki/ elektroniki. Z drobniejszych rzeczy: uszkodzenie przekaźnika kierunkowskazów w BSA, uszkodziła mi się po 90 tys. km cewka zapłonowa i ośki prędkościomierza oraz obrotomierza (naprawilem sam na podstawie opisu w necie).

Pełna opinia o Peugeot 206 Presance 1100 60KM 1999r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Peugeot 206: cabrio, camping, coupe, coupe cabrio, hatchback, kombi

Peugeot 206: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Peugeot 206: 0.8, 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Peugeot 206: 2012, 2007, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998