Peugeot 3008 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 3008 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 3008

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.00/10

Peugeot 3008 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.57/-.--
6.75
trasa
8.50/-.--
5.50
cykl mieszany
9.77/-.--
6.25

Oceny PEUGEOTA 3008

Mariusz2019-02-03

Ogólna ocena:

9/10

Auto spisuje się bardzo dobrze. Tanie w utrzymaniu i serwisie. Wygodna ciche przestronne. Jedyna wada to dwa krótkie biego 1 i 2 więc jesteśmy z tyłu na światłach ;-), ale to mi nie przeszkadza, można kupić 2,0 HDI. Będzie lepiej
Opinia o układzie napędowym:
W takim aucie silnik 16 HDI 109 koni daje radę, ale dla ścigaczy nie polecam. Bezawaryjny. Zautomatyzowana skrzynia biegów wolna nie ma żadnych problemów są łopatki przy kierownicy( tania w naprawie i eksploatacji wchodzi 2litry oleju za 25 zł ja wymieniam co 50 tyś)za to można włączyć ...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dobrze się spisuje choć w szybko pokonywanych ciasnych zakrętach na nierównej dziurawej drodze tył potrafi podskakiwać i lekko się uślizgiwać wada belki wleczonej.Wyciszenie jest super dopiero przy prędkościach autostradowych słychać opływające powietrze ( za duże trochę...
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu aż za dużo, mam 174cm wzrostu z tyłu też jest dobrze, płaska podłoga i dwa schowki w niej. Latarka w bagażniku to fajny i czasem przydatny gadżet,gniazdo też jest ogólnie super
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się dobrze, choć przy silnych powiewach bocznego wiatru trzeba korygować tor jazdy jak to w tak wysokim aucie( przypadłość wszystkich tego typu samochodów). Hamulce dobre ale mogły być lepsze pomaga zmiana klocków i tarcz na sportowe. Parkowanie bez czujników to problem.

Adrian2019-03-19

Ogólna ocena:

9/10

Trochę czuły na boczne podmuchy wiatru. Jakby trochę za duży promień zawracania. Ogólnie ekstra wóz.
Opinia o układzie napędowym:
Napęd rewelacja. Przy normalnej jeździe prawie nie czuć zmiany biegów (działanie wspomagające silnika elektrycznego). Jak każdy automat ma chwilę zastanowienia przy próbie szybszego wyprzedzania. W trybie "Sport" rakieta nie samochód. No i napęd na 4 koła. Ciekawostka - jak pad...
Opinia o komforcie:
Coś za coś - jest wysoki i żeby nie za bardzo się przechylał jest trochę twardy - prawie jak niemiec :/ Siedzenia kierowcy nie mogę za bardzo dopasować - potrafi zdrętwieć noga. Tylne podobno bardzo wygodne i dobrze się wsiada. Diesel wchodzi do pracy cichutko i podczas jazdy prawie go ni...
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie nie jest źle - zawsze można się czepiać. Nie ma gdzie położyć czegoś co akurat ma się w ręce - jedynie do zagłębienia na kubek. Z tyłu zagłębienia na kubki - porażka. Bagażnik - narty, buty i 2 walizki.
Opinia o układzie jezdnym:
Nie ma porównania do Citroena C5 - taki bardziej Japończyk. Ale plomby nie wypadają. Świetnie trzyma się drogi nawet w ostrych zakrętach. Trochę nerwowy przy próbie wytrącenia go z prostego toru jazdy, potem bez uwag.

WIESŁAW2018-11-22

Ogólna ocena:

10/10

JAZDA TO PRZYJEMNOŚĆ, A USYTUOWANIE WSKAŹNIKOW W STOSUNKU DO KIEROWNICY TO REWELKA.A JAKA WYGODA GDY GPS WYŚWIETLA SIĘ NA TABLICY WSKAŹNIKÓW. JEST TO PIERWSZE AUTO GDZIE NIE BRUDZĘ SOBIE NOGAWEK SPODNI PRZY WYSIADANIU, TO MOJE 19 AUTO
Opinia o układzie napędowym:
AUTO Z AUTOMATYCZNĄ 6-BIEGOWĄ SKRZYNIĄ Z PRZEŁĄCZANIEM NA MANUALIJAZDĘ SPORT.JAZDA NA AUTOMACIE BARDZO PŁYNNA DAJĄCA POPRAWNE PRZYSPIESZENIE W CAŁYM ZAKRESIE PRĘDKOŚCI. KOMU ZA MAŁO MOŻE PRZEJŚĆ NA MANUAL LUB SPORT -ALE NIECH WI, ŻE ZUŻYCIE PALIWA ROŚNIE-COŚ ZA COŚ
Opinia o komforcie:
AUTO CICHE NAWET PRZY 130 KM/H. ŚWIETNE PRZEDNIE FOTELE.TYLNE SIEDZENIA TEŻ WYGODNE.
Opinia o nadwoziu:
W PRZEPIĘKNEJ KAROSERJI- NIE ZNAM ŁADNIEJSZEJ W TEJ KLASIE.W KOŃCU AUTO ROKU 2017.DUŻY BAGAŻNIK Z REGULACJĄ WYSOKOŚCI PODŁOGI.AUTO PO ZŁOŻENIU TYLNYCH FOTELI ORAZ PRZEDNIEGO FOTELA /POWSTAJE SYOLIK/ POZWALA PRZEWOZIĆ DŁUGIE PRZEDMIORT.ERGONOMIA INTUICYJNA, MOŻE ZA DUŻO DŹWIGIENEK PRZ...
Opinia o układzie jezdnym:
ZNAKOMICIE TRZYMA SIE DROGI.PRECYZYJNIE DOBRANY UKŁAD KIEROWNICZY Z REWELACYJNĄ MAŁĄ KIEROWNICĄ.WYSOKO ZAWIESZONE.NIE UDERZAM ZDERZAKIEM W KRAWĘŻNIKI.

Andrzej2019-02-15

Ogólna ocena:

10/10

Całokształt oceniam na bardzo dobrze. Auto pali jeżdzi i jeżdzi.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na tak ciężkie i duże auto (wysokie) silnik spisuje się naprawdę dobrze. Przy ruszaniu pierwsze dwa biegi są krótkie ale później jest o wiele lepiej. Skrzynia chodzi sprawnie nie szarpie
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest sprężysta dla niektórych trochę może być twarde, ale ja takie lubię. Fotele są bardzo dobrze wyprofilowane i mają dobre trzymanie boczne. Wyciszenie w kabinie rewelacyjne dopiero przy prędkościach autostradowych słychać szum powietrza i zilnik fajnie mruczy
Opinia o nadwoziu:
Mam 178 cm wzrostu i na brak miejsca czy to z przodu czy z tyłu nie można narzekać. Materiały są dobrej jakości spasowanie rewelacyjne nic nie trzeszczy i nie skrzypi. Bagażnik ma wiele pozycji do ustawiania, super opcja to dolna klapa, którą można mieć otwartą w czasie transportu długi...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się rewelacyjnie, nie przechyla się na zakrętach i nie nurkuje w czasie hamowania

dariusz2015-06-13

Ogólna ocena:

9/10

wady:maly bagaznik , problem z elek.recznym, maly schowek przed pasazerem zalety:szklany dach , ARTIV , wyswietlacz na szybie predkosci tempomat przestrzen w srodku aranzacja sylwetka przeswit konsola jak w misliwcu
Opinia o układzie napędowym:
silnik jak na 1.6 hdi super ma kopa z tym ze moja wersja to automat sd i zmiana biegow troche w kurza w nie odpowiednich momentach albo za dlugo przeciaga ale nie wiem czy to nie kwestia regulacji sterownika od zmiany biegow z czasem opisze co z tym zrobilem
Opinia o komforcie:
nie maialem jeszcze okazji jechac z pelnym kapletem pasazerow bede testowac go w nastepnym tyg. wyciszenie rewelacja jak na disla
Opinia o nadwoziu:
bagaznik mogl by byc troszke wiekszy pasazer za mna przy mojich gabarytach trzyma nogi u pasazera z boku
Opinia o układzie jezdnym:
mam auto 1 miesiace zrobione mam juz 3 000 mil ogolnie jestem zadowolony z autka bagaznik mniej pakowny jak w megane 2 kombi ale sylwetka auta i wysokosc rekampesuja to mam metr 190cm i 140 kg wagi i w tym autku siedzi mi sie elegancko autko jeszcze do kanczam bo kupilem po wypadkowe jedeny problem...

Średnie oceny PEUGEOT 3008

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
64.29%
głosów 9
Raczej tak
21.43%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
14.29%
głosów 2
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.4/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.2/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
3
Układ jezdny
2
Niezawodność
2
Wnętrze
1
Inne
1
Napęd
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Inne
1
Komfort jazdy
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Peugeot 3008 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Qashqai.

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 3008

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: dariusz

liczba głosów: 26

Peugeot 3008 ehclusive 1600 hdi 110KM 2009r. hatchback

Ocena ogólna

wady:maly bagaznik , problem z elek.recznym, maly schowek przed pasazerem zalety:szklany dach , ARTIV , wyswietlacz na szybie predkosci tempomat przestrzen w srodku aranzacja sylwetka przeswit konsola jak w misliwcu

Układ napędowy

silnik jak na 1.6 hdi super ma kopa z tym ze moja wersja to automat sd i zmiana biegow troche w kurza w nie odpowiednich momentach albo za dlugo przeciaga ale nie wiem czy to nie kwestia regulacji sterownika od zmiany biegow z czasem opisze co z tym zrobilem

Widoczność

mam duza szybe z przodu z tylu i po bokach i duze lusterka a jak otworze zazluzje w dachu to wszyscy w aucie moga ogladac jajka bocianow

Komfort

nie maialem jeszcze okazji jechac z pelnym kapletem pasazerow bede testowac go w nastepnym tyg. wyciszenie rewelacja jak na disla

Nadwozie

bagaznik mogl by byc troszke wiekszy pasazer za mna przy mojich gabarytach trzyma nogi u pasazera z boku

Układ jezdny

mam auto 1 miesiace zrobione mam juz 3 000 mil ogolnie jestem zadowolony z autka bagaznik mniej pakowny jak w megane 2 kombi ale sylwetka auta i wysokosc rekampesuja to mam metr 190cm i 140 kg wagi i w tym autku siedzi mi sie elegancko autko jeszcze do kanczam bo kupilem po wypadkowe jedeny problem jaki mam to hamulec reczny z tym bede musial chyba sie udac do peugota bo ponoc kable sa gdzies walniete

Naprawy

moglo byc lepiej

Wentylacja i ogrzewanie

nic dodac nic ujac

Elektryka/elektronika

puki co elektronika ok jeden problem to elektryczny hamulec reczny sprawia problem

Zobacz również opinie:

Peugeot 3008: coupe, hatchback, inne, terenowy

Peugeot 3008: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, technologia hybrydowa

Peugeot 3008: 1.4, 1.6, 2.0

Peugeot 3008: 2018, 2013, 2009, 2008