Opinie o samochodach Peugeot 307
Liczba ocen: 105
Peugeot 307 spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
| miasto | 8.75/11.14 | 6.40 |
| trasa | 6.56/8.53 | 5.07 |
| cykl mieszany | 7.68/9.64 | 5.79 |
OSTATNIE OCENY PEUGEOT 307
• Peugeot 307 1.6 110KM 2002r. 81 000km
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.6 malina i te 110 koni naprawdę wystarcza oczywiście jak nie bierzemy udziału w rjdzie
Opinia o komforcie:
Jak na tą klase auta całkiem dobry komfort jazdy.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie naprawdę dobrze jedynie ma troszkę za delikatne zawieszenie jak na nasze kiepskie Polskie drogi ale w zamian dobrze wybiera te nierówności a koszty napraw nie sa koszmarne :) » pełna opinia
• Peugeot 307 Trendy 1.6 HDI 90KM 2006r. 60 000km
Opinia o układzie napędowym:
Silnik, jak na swoją niewielką pojemność jest OK. Przyspieszenie jest dobre jak i elestyczność. Wersja 110 KM jest lepsza ale w aucie 307 SW (ze szklanym dachem i innymi bajerami) wrażenie takie samo. SW jest cięższe.
Opinia o komforcie:
Jak wspomniałem wcześniej, zawieszenie jest do d... Mało elestyczne, dobija na większych nierównościach, porażka. Fotele takie sobie, ale w żadnym Peugocie nigdy nie mogłem znaleźć dla siebie wygodnego miejsca. Za to wyciszenie do 100 - 110 km/h - rewelacja. Potem słychać nieco silnik i...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jest OK, z tyłu miejsca niewiele. Jednak auto jest za wąskie. Jakość plastików i deski rozdzielczej OK. Natomiast często wymieniam żarówki wszelkiego rodzaju - Peugeot ma problemy z elektryką. Ostatnio w serwisie nie wymieniono mi podświetlenia panela regulacji lusterek, ponieważ...
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie mało sprężyste, zbyt silne wspomaganie układu kierowniczego, które się nie zmniejsza wraz ze wzrostem prędkości i nie czuję auta przy dużych prędkościach oraz na koleinach. Swojego czasu Polonezem mi się lepiej jeździło. Ze względu na nisko opadającą przednią maskę ni... » pełna opinia
• Peugeot 307 sx 1.4 8V 75KM 2003r. 99 100km
Opinia o układzie napędowym:
JEST TO EKONOMICZNY SILNIK W TYM MODELU NIE DO SZYBKIEJ JAZDY. ZRYW MA ALE PO ZATANKOWANIU 98 LUB 99 NA SHELLU.
Opinia o komforcie:
ZAWIESZENIE PORAŻKA!!! JAK JEŻDŻE PO POLSCE RADIO POGŁAŚNIAM CO 10000-15000 DRĄŻKI STABILIZATORA DO WYMIANY! NA ZACHODNICH AUTOSTRADACH ZACHOWUJE SIĘ BEZ ZARZUTÓW.. POPROSTU ZAWIESZENIE NIE NA NASZE DROGI!!
Opinia o nadwoziu:
PRZESTRZEŃ PORÓWNUJE DO WYŻSZYCH MODELI JEST ZDECYDOWANIE WIECEJ MIEJSCA NIŻ W MONDEO Z 2004 ROKU TO NA +
Opinia o układzie jezdnym:
OGÓLNA OCENA BARDZO DOBRA. BARDZO DOBRZE SIE PROWADZI.ALE HAMULCE ROZGRZANE NIEZBYT ... » pełna opinia
• Peugeot 307 1.6 hdi 110KM 2005r. 70 000km
Opinia o układzie napędowym:
Nadaje sie tylko do jazdy po miescie, nie przekraczac 80km/h, potem to jak na byku...
Opinia o układzie jezdnym:
Posiadałem nowy model z salonu, fabrycznie go sciągało na lewo, stał miesiac na serwisie, bo nie umieli dojsc do tego dlaczego... wymienili przednia os, amorki, kola, wkoncu okazalo sie ze przez tylna os sciagało, w rezultacie dali felerne opony i znow zaczelo sciagac... ale szybko je wymienili... » pełna opinia
ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 307
7.4
Fotele przednie
Fotele tylne
7.7
Jazda z kompletem pasażerów
Wyciszenie
| Wnętrze | 2 |
| Wentylacja i ogrzewanie | 2 |
| Widoczność | 1 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Peugeot 307 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.
Inne częste porównania:
użytkownik:
liczba głosów: 9
Peugeot 307 2000 HDI 110KM 2001r. hatchback
Ocena ogólna
Bardzo miłe zaskoczenie jeżeli chodzi o komfort jazdy i wyposażenie(wyższa półka)Twarde i głośne zawieszenie przy jeżdzie po drogach wyboistych.
Układ napędowy
dobry motorek dość głośny, hdi tak ma, skrzynka OK piątkę trzeba wkładać starannie, bo byle jakości nie lubi(zgrzytnie).Przyspieszenie dobre ale nie rewelacyjne, być może przepływomierz zaczyna konać
Komfort
Zawieszenie twarde, pod obciążeniem może być.
Fotele zarówno przód jak i tył bardzo wygodne.Wyciszenie bardzo dobre stanowiło jedną z ważniejszych pozycji przy zakupie auta.Mazda 626 przy peugeocie 307 to traktor z urwanym kominem.Przy prędkości 170km/h na autostradzie szum opon jest dość głośny no ale moje dunlopy są już bardzo bliskie emerytury
Nadwozie
Wyświetlacz panelu klimatyzacji w słoneczny dzień jest praktycznie nieczytelny,plastiki mogły być lepiej spasowane,plastikowe zderzaki i błotniki przednie to w naszych zasolonych zimach to raczej zaleta, a nie wada.
Układ jezdny
-Opony 205x55x16 założone fabrycznie, jazda jak po szynach
-Układ kierowniczy mógłby ciut lżej chodzić, ale przy szerokości opony 205 może być
-Hamulce bez zarzutu
-Parkowanie po stażu na marei dziecinnie proste
Naprawy
zależne od tego gdzie naprawiamy
Wentylacja i ogrzewanie
Automatyczna klimatyzacja działa od razu i to jest to !
Pełna opinia o Peugeot 307 2000 HDI 110KM 2001r. hatchback »
użytkownik: marek
liczba głosów: 9
Peugeot 307 2000 HDI 90KM 2001r. hatchback
Ocena ogólna
Auto sprawuję się rewelacyjnie pod warunkiem regularnych przęglądów jezeli dużo się jezdzi i jeżeli nie było rozbite
Układ napędowy
Elastycznośc jest dosc dobra ale mogłoby byc lepiej,biegi wchodzą precyzyjnie i bez problemów nawet po dużych przebiegach,SILNIK-jestem pełen podziwu mam przejechane 275tyś.bez remontów,wycieków oleju,pracuje równo odpala jak nówka.podejrzewam że to zasługa dobrego oleju,wymian nie dłużej niż 10tys.i tankowania tylko najlepszych poliw
Widoczność
Nie można narzekac
Komfort
Auto nie jest zbyt sztywne i nie zbyt miękkie- jestna nasze drogi OK.przednie fotele -nie można im nic zarzucic są wygodne nawet na bardzo długie podróże i dobrze trzymają,na tylnej kanapie nigdy nie siedziałem ,wyciszenie auta i jazda z kompletem pasażerów -OK
Nadwozie
Auto nie jest duże ale gdy siedzi się wewnątrz ma się wrażenie ogromnej przestrzeni,bagażnik jak na takie nieduże auto całkiem spory
Układ jezdny
Zanin kupiłem to auto nigdy bym nie przepuszczał że prowadzi się tak dobrze.układ kierowniczy w moim aucie super,trzeba dbac o zawieszenie coś się zużyje to zaraz wymienic i będzie sie prowadził rewelacyjnie,hamulce dobre-nie kupujcie tanich klocków (podróbek)
Naprawy
W mim aucie robiłem tylko naprawy wynikające z eksploatacji (kolcki tarcze sprzęgło elementy zawieszenia)
części nie są zbyt drogie
Wentylacja i ogrzewanie
Nic dodac nic ując jest super wszystko działa nawet po tak duzym przebiegu
Elektryka/elektronika
Jeżeli przepali się żarówka w przednich lampach to trzeba trochę się pobawic ale nie robimy tego każdego dnia!!!Komputer posiada dośc dużo informacji.Informuje nawet gdy jest słaba bateria w pilocie
Peugeot 307 - ogłoszenia
Peugeot - forum użytkowników
Peugeot 307 - średnie ceny
Peugeot - tapety na pulpit
Peugeot - konfigurator felg
Peugeot - tanie opony
używane auto części
Peugeot - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Peugeot 1007, Peugeot 106, Peugeot 107, Peugeot 205, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 207 SW, Peugeot 3008, Peugeot 305, Peugeot 306, Peugeot 307, Peugeot 307 CC, Peugeot 307 SW, Peugeot 308, Peugeot 309, Peugeot 4007, Peugeot 405, Peugeot 406, Peugeot 407, Peugeot 407 SW, Peugeot 5008, Peugeot 505, Peugeot 605, Peugeot 607, Peugeot 806, Peugeot 807, Peugeot Bipper, Peugeot Boxer, Peugeot Expert, Peugeot Partner