Peugeot 307 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 307 spalanie kombi (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 307

kombi

Liczba ocen: 26

Średnia ocena:

7.58/10

Peugeot 307 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.23/12.45 6.82
trasa 7.42/9.25 5.39
cykl mieszany 8.67/11.55 6.19

307

OCENY PEUGEOTA 307


Ogólna ocena:  

9/10


Podobno 40% kupujacych ten samochów to ludzie z rodzinką (-:. Nie dziwi mnie to. Pozostali, to Ci którym zależy na duzym bagazniku. Auto jest śliczne. Posiada duzo "bajerów", które okazuja sie bardzo przydatne (czujnik deszczu, czujnik cofania, solar dacg, pełna elektryka luster...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik to bardzo mocna strona tego samochodu. Co prawda aby osiagi były satysfakcjonujace trzeba zrobić redukcje i wprowadzic silnik w duże obroty - to DIESEL (turbo). Ale jesli bedziesz to robił to spokojnie bez nerwów czy dasz rade mozesz wyprzedzać tira (-:.
Opinia o komforcie:
Osobiscie lubie "twarde samochody", a ten taki jest. Świetnie trzyma sie drogi nie pływa po wybojach tylko jedzie.
Opinia o nadwoziu:
Fotele bardzo wtgodne, podlokietniki z przodu. Tylnia kanapa ma trzy niezależne siedzenia, które mozna montowac równiez w trzecim rzedzie (to auto 7 miejscowe). Zabierasz dzieciaki w trzeci rząd (2 osoby), w drugim rzędzie spokojnie 2 dorosłych, na przedzie 2 osoby i jeszcze wejda 2 duze wali...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto twarde, bardzo dobrze trzyma sie drogi i wchodzi pewnie w zakrety przy duzych predkosciach. bardzo czuła kierownica. Swietny skręt. Czujnik cofania sprawia, że parkowanie tyłem jest bajecznie proste.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

3/10


Auto jest ładne i ...tyle. Zbudowane tanim kosztem, klocki wymieniam średnio co 15 tyś. Ostatnio jednak serwis założył chyba inne, bo po 20 tyś. stwierdzili, że są jeszcze dobre. Tarcze były toczone po pierwszych 10 tyś. a wymienione przy 30 tyś.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik, jak na swoją niewielką pojemność jest OK. Przyspieszenie jest dobre jak i elestyczność. Wersja 110 KM jest lepsza ale w aucie 307 SW (ze szklanym dachem i innymi bajerami) wrażenie takie samo. SW jest cięższe.
Opinia o komforcie:
Jak wspomniałem wcześniej, zawieszenie jest do d... Mało elestyczne, dobija na większych nierównościach, porażka. Fotele takie sobie, ale w żadnym Peugocie nigdy nie mogłem znaleźć dla siebie wygodnego miejsca. Za to wyciszenie do 100 - 110 km/h - rewelacja. Potem słychać nieco silnik i...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jest OK, z tyłu miejsca niewiele. Jednak auto jest za wąskie. Jakość plastików i deski rozdzielczej OK. Natomiast często wymieniam żarówki wszelkiego rodzaju - Peugeot ma problemy z elektryką. Ostatnio w serwisie nie wymieniono mi podświetlenia panela regulacji lusterek, ponieważ...
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie mało sprężyste, zbyt silne wspomaganie układu kierowniczego, które się nie zmniejsza wraz ze wzrostem prędkości i nie czuję auta przy dużych prędkościach oraz na koleinach. Swojego czasu Polonezem mi się lepiej jeździło. Ze względu na nisko opadającą przednią maskę ni...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jestem z zawodu mechanikiem z bardzo duzym doswiadczeniem w naprawach samochodow osobowych ciezarowych obecnie jezdrze tym samochdem w serwisie maszyn budowlanych jestem z tego samochodu zadowolony.Jesli chdzi o naprawy to wykonuje sam.Niekorzystam z serwisow bo sa bardzo drogie.Potrafia nieuczciwie...
Opinia o układzie napędowym:
Auto dobrze sie zbiera mimo 90 Koni.Silnik szybko i energicznie wchodzi na obroty jest zrywny.Dosc dobrze przyspiesza.Jechalem tym autem na autostradzie 190 km/h. bardzo dobrze sie prowadzilo.Jestem zadowolony z uzytkowania tego auta.
Opinia o komforcie:
Jak na auto z silnikiem dizla w kabinie jest bardzo cicho.Po nierownej drodze mieko sie prowadzi jest elastyczne.
Opinia o nadwoziu:
Zrobilem tym autem prawie 45000 km.przez rok.Nimialem zadnych awari.
Opinia o układzie jezdnym:
Brak czujnikow parkowania w tym modelu auta co utrudnia parkowanie w ciasnych i krotkich miejscach parkingowych.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Po lifitngu auto bardzo udane i niezawodne. W dodatku bardzo oszczędne. Idealne dla rodziny na codzień jak i na urlop.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo elastyczny i oszczędny silnik. Te 90 KM zupełnie wystarcza mimo ż sprint do 100 km/h nie jet najszybszy. Jednak elastyczność nadrabia wszystko.
Opinia o komforcie:
Bardzo dobre prowadzenie. Dużo miejsca w środku, wygodnie.
Opinia o nadwoziu:
Ogromny bagażnik, mnóstwo miejsca z przodu i z tyłu. Wersja najbogatsza więc materiały bez zarzutu. Super ładowny bagażnik, mnóstwo schowków. Nie ma się do czego przyczepić.
Opinia o układzie jezdnym:
Przydałby się czujnik parkowania. Jednak jest to kombi więc ogólnie parkowanie w mieście jest utrudnione.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


do zalet należy duży bagażnik wspaniały konfortjazdy na dalekich trasach
Opinia o układzie napędowym:
pod względem mocy i przyspieszwnia auto jest wspaniałe po wciśnięciu przycisku "S" dostaje przsłowiowych skrzydeł, jedynie skrzynia biegó przy zmianie biegu na niższy jadąc pod górę lekko szarpie
Opinia o komforcie:
ta wersja ma usztywnione zawieszenie i felgi 16 czuć każdą nierówność polskich dróg na równej drodze jazda wspaniała.
Opinia o nadwoziu:
poprzednio też jeździłem 307 kombi z silnikiem 1,6 benzynz 110 KM byłem bardzo zadowolony komfotr jazdy byl lepszy na dziurawych drogach bo były opony 15 inie było sportowego zawieszenia
Opinia o układzie jezdnym:
auto pod względem prowadzenia bez zastrzeżeń
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 307

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 46.15% głosów 12
Raczej tak 34.62% głosów 9
Trudno powiedzieć 7.69% głosów 2
Raczej nie 3.85% głosów 1
Nie 7.69% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.2/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.1/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.6/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.6/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
5.7/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Niezawodność 4
Napęd 4
Nadwozie 3
Spalanie 2
Widoczność 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Awaryjność 3
Napęd 2
Układ jezdny 2
Nic 2
Komfort jazdy 1
Inne 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 307 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Peugeot 207.

  Peugeot

  307

  Peugeot

  207

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 307

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomek

liczba głosów: 36

Peugeot 307 SW 1.6 HDI 1600 1 560 HDI 110KM 2005r. kombi

Ocena ogólna
Podobno 40% kupujacych ten samochów to ludzie z rodzinką (-:. Nie dziwi mnie to. Pozostali, to Ci którym zależy na duzym bagazniku. Auto jest śliczne. Posiada duzo "bajerów", które okazuja sie bardzo przydatne (czujnik deszczu, czujnik cofania, solar dacg, pełna elektryka lusterek, central, dwustronny klimatronik. To zdecydowanie najsilniejsze strony tego samochodu. WADY O wadach słyszałem dużo, podobno sie zapalał, wybuchały poduszki - te wady były w trzech seriach aut i było wezwanie do serwisu. Podsumowanie. Polecam auto dla osób, które dbaja o samochód. Przed kupnem rozmawiałem z ludźmi, którzy mieli Peugeoty - nie spotkałem się z negatywnymi ocenami.

Układ napędowy
Silnik to bardzo mocna strona tego samochodu. Co prawda aby osiagi były satysfakcjonujace trzeba zrobić redukcje i wprowadzic silnik w duże obroty - to DIESEL (turbo). Ale jesli bedziesz to robił to spokojnie bez nerwów czy dasz rade mozesz wyprzedzać tira (-:.

Widoczność
Dach jest szklany w zwiazku z tym słupki musza przejac całkowitą funkcje obciązeń. Przednie słupki troszke utrudniają widoczność i trzeba sie wychylać.

Komfort
Osobiscie lubie "twarde samochody", a ten taki jest. Świetnie trzyma sie drogi nie pływa po wybojach tylko jedzie.

Nadwozie
Fotele bardzo wtgodne, podlokietniki z przodu. Tylnia kanapa ma trzy niezależne siedzenia, które mozna montowac równiez w trzecim rzedzie (to auto 7 miejscowe). Zabierasz dzieciaki w trzeci rząd (2 osoby), w drugim rzędzie spokojnie 2 dorosłych, na przedzie 2 osoby i jeszcze wejda 2 duze walizki i pakunki za trzecim rzędem siedzeń. Dodatki: stoliki dla pasarzerów z tyłu, szuflady pod przednimi fotelami, fotele tylnie mają specjalny system montowania fotelików, schowki, ZAMIAST DACHU szyba, zaslaniana - dzieciaki kochają ogladać świat przez dach (((-:

Układ jezdny
Auto twarde, bardzo dobrze trzyma sie drogi i wchodzi pewnie w zakrety przy duzych predkosciach. bardzo czuła kierownica. Swietny skręt. Czujnik cofania sprawia, że parkowanie tyłem jest bajecznie proste.

Naprawy
Naprawy są drogie, chyba że masz możliwość przywiezienia części uzywanych z Francji lub Niemiec. Nie boje sie o silnik. To jedne z najlepszych silnikow DIESLa. Kilka zasad. tankować tylko pewne paliwo z ORLENY - VERWA, Wymiana filtrów i oleju na najlepsze. Nie gaś silnika zaraz po trasie, daj mu pochodzic 3 minuty aby turbina ostygła, a zima rozgrzej silnik przez 3 minuty. Boje się o elektronikę bo tej w tym samochodzi pełno. Zobaczymy bede Was informował (-:

Wentylacja i ogrzewanie
Klimatronik, z wszelkimi mozliwymi opcjami, nawiew z tyłu.

Elektryka/elektronika
Ten samochód powie Ci wszystko, podaje spalanie we wszelkich mozliwych układach, stan poduszek, wszelkie uwagi do silnika trzudno wsztstko opisać bo instrukcja jest gruba. radio sterowane jojstykiem.

Pełna opinia o Peugeot 307 SW 1.6 HDI 1600 1 560 HDI 110KM 2005r. kombi »

Zobacz również opinie:

Peugeot 307: coupe, hatchback, kombi

Peugeot 307: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Peugeot 307: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Peugeot 307: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1997