Peugeot 407 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 407 spalanie 2005r. (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 407

2005r.

Liczba ocen: 19

Średnia ocena: 8.74/10

Peugeot 407 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.50/-.--
7.75
trasa
7.05/-.--
5.75
cykl mieszany
8.60/-.--
7.00

Oceny PEUGEOTA 407

2009-12-27

Ogólna ocena:

9/10

dla mnie to auto na dzien dzisiejszy jest super,ma piekny ksztalt ladny w srodku,ladne podswietlenie zegarow itp
Opinia o układzie napędowym:
gdy auto jest dopiero odpalone pierwszy bieg wchodzi opornie po rosgrzaniu wszystko wraca do normy,gdyby nie ta turbo dziura byloby w porzadku,mile jestem zaskoczony elastycznoscia silnika,na 6 biegu sprawnie przyspiesza po wyzej 140 160 km
Opinia o komforcie:
pasazerowie narzekaja na mala ilosc miejsca z tylu,przednie fotele sa sprezyste choc slabo podpieraja na zakretach,samochod w pelni obciazony daje kierowcy nad nim kontrole
Opinia o nadwoziu:
auto nie jest klasy premium ale materialy sa przyzwoite,moj ma 4 lata i czasem slychac ze cos poskrzypuje,minusem jest mala ilosc schowkow,siedzenie i kanapa so skladane i dzielone to jest duzy plus
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie dosc sztywne gdyz lekko usportowiona wersja ale wygodne, hamulce moglyby byc lepsze no ale coz,no i to parkowanie ale sa czujniki wiec jakos daje rade

grzegorz2013-06-10

Ogólna ocena:

9/10

jak czytam mojego porzednika co już chyba porsche sobie kupił:)) to się gościu dziwie, że takie głupoty piszesz :) jako drugi mam audi i 407 na łeb go bije!!! o spalaniu, przestrzeni, komforcie nie wspominam. tylko skoro ktoś lubi przepłacać i szpan sieć marka no to już do psychologa na ...
Opinia o układzie napędowym:
z silnikiem 1,6 hdi to RAKIETA nie jest ale jak kupujesz 110 koni przy takiej masie to nie licz na 5 sekund :)
Opinia o komforcie:
407 świetnie się prowadzi, masa autka robi swoje :)
Opinia o nadwoziu:
wygodny samochód polecam dla opanowanych i tych którzy cenią komfort jazdy
Opinia o układzie jezdnym:
wszystko jest ok.ale 10 to dałbym gdybym kupił nowego- porównując do innych samochodów jakie miałem to ten rocznik godny polecenia :)

2009-04-18

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Warunki do jazdy rewelacyjne. Auto pięknie przyspiesza i nie trzeba redukować abu wyprzedzić auto jadące nawet 130-140km/h
Opinia o komforcie:
Niestety w komforcie jazdy przeszkadza dość spory hałas silnika i szumy opływającego powietrza. Komfort jazdy na fotelach idealny.Po przejechaniu 500 km nieczułem ,że jechałem. Pod tym względem auto polecam
Opinia o nadwoziu:
Opinia ,że tylko francuskie wino i kobiety powinna być wzbogacona jeszcze o czterysta siódemkę :). Naprawdę ładny design .Ilość schowków wystarczająca.Oceniam bardzo wysoko wykończenie, ale próg bagażnika jest wysoko i większe walizki mogą rysować lakier nad progiem. Moim zdaniem prz...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dość dużych wymiarów, trudno się wcisnąć na miejsca parkingowe pod marketem tak aby otwierając drzwi móc komfortowo wysiąść.

Darek2008-11-04

Ogólna ocena:

10/10

Radość z jazdy przy dobrej ekonomii.
Opinia o układzie napędowym:
Wystarczający silnik do tego modelu odwdzięczający się niskim zużyciem paliwa.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie bardzo komfortowe a jednocześnie dość sztywne nawet przy pełnym obciążeniu. Miejsce z tyłu wystarczające dla czterech osób ew. pięciu szczupłych - jak we większości aut tej klasy. Wewnątrz bardzo cicho nawet przy dużych prędkościach.
Opinia o nadwoziu:
Obszerny i wygodny. Bagażnik 407 litrów - otwór nieco ogranicza gabaryty bagażu przy załadunku, ale to sedan. Karoseria ponadczasowa i piękna.
Opinia o układzie jezdnym:
Stabilne i pewne prowadzenie, dobrze wyważony układ wspomagania. Hamulce z ABS bardzo skuteczne. Parkowanie utrudnione ze względu na wymiary.

2014-08-07

Ogólna ocena:

9/10

Kupiłem ten samochód i jeżdzilem nim w UK. Kupując go miałem nadzieje ze pojeżdze nimdługo ale jak zacząl się psuć to wszystko po koleji EGR, turbo, i chyba wszystkie możliwe czujniki.Pózniej jeszcze zawieszenie to przebrało miarke (aha i jeszcze ten nieszczęsny FAP którego wymiane te...
Opinia o układzie napędowym:
Jezeli wszystko jest sprawne to jest ok, ja nie miałem tyle szcześcia bo ciągle jakaś awaria
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jest duzo miejsca ale z tyłu jest kiepsko, bagażnik bez rewelacji
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie świetnie, hamulce ok, z parkowaniem nie jest lekko na szczescie sa czujniki

Średnie oceny PEUGEOT 407

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
73.68%
głosów 14
Raczej tak
10.53%
głosów 2
Trudno powiedzieć
10.53%
głosów 2
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
5.26%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.2/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.6/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
9
Nadwozie
3
Wnętrze
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Widoczność
2
Awaryjność
2
Inne
2
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Peugeot 407 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Vectra.

Peugeot 407

Peugeot 407

Opel Vectra

Opel Vectra

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 407

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 90

Peugeot 407 2000 HDI 136KM 2005r. sedan (limuzyna)

Układ napędowy

Warunki do jazdy rewelacyjne. Auto pięknie przyspiesza i nie trzeba redukować abu wyprzedzić auto jadące nawet 130-140km/h

Widoczność

Lusterka za małe i zbyt blisko kolumny kierownicy, przez co osoby niskiego wzrostu muszą się trochę garbić aby mieć szeroki widok.

Komfort

Niestety w komforcie jazdy przeszkadza dość spory hałas silnika i szumy opływającego powietrza. Komfort jazdy na fotelach idealny.Po przejechaniu 500 km nieczułem ,że jechałem. Pod tym względem auto polecam

Nadwozie

Opinia ,że tylko francuskie wino i kobiety powinna być wzbogacona jeszcze o czterysta siódemkę :). Naprawdę ładny design .Ilość schowków wystarczająca.Oceniam bardzo wysoko wykończenie, ale próg bagażnika jest wysoko i większe walizki mogą rysować lakier nad progiem. Moim zdaniem przydałby się również wlew paliwa zamykany na kluczyk.

Układ jezdny

Auto dość dużych wymiarów, trudno się wcisnąć na miejsca parkingowe pod marketem tak aby otwierając drzwi móc komfortowo wysiąść.

Wentylacja i ogrzewanie

klimatronik to super rozwiązanie , które ułatwi ażycie kierowcy

Elektryka/elektronika

Bez zastrzeżeń

Zobacz również opinie:

Peugeot 407: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Peugeot 407: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Peugeot 407: 1.4, 1.6, 1.8, 2.0, 2.2, 3.0

Peugeot 407: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2002, 1996