Peugeot 607 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 607 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 607

Liczba ocen: 30

Średnia ocena:

9.03/10

Peugeot 607 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.68/14.50 9.20
trasa 9.83/10.50 6.40
cykl mieszany 12.42/12.25 8.13

607

OCENY PEUGEOTA 607


Ogólna ocena:  

10/10


Jedyną wadą jest czasem szwankowanie elektroniki u mnie błędne komunikaty-co mnie nie dziwi-naszpikowany jest nią jak BOENING ;D. W zamian daje niesamowity komfort jazdy.Ciche wnętrze,lekkie prowadzenie , doskonałe wykończenie,i nagłośnienie jak w dobrej jakości słuchawkach.Wedłóg mnie...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik chodzi cichutko ,bez dziwnych odgłosów.Jezeli chodzi o przyśpieszenie-nie jest to co prawda VW JETTA:) ani mazda RX8:) ale przy 3 litrowym silniku jest w co depnąć:) zważywszy na to że to auto limuzyna a nie sportowe. Dynamicznie zmienia biegi .
Opinia o komforcie:
Auto w pełni komfortowe- ma się wrażenie że raczej płynie niż jedzie - choć dziury na drogach czuć jak w każdym innym.Daje możliwość przełączenia trybu zima i trybu sport.Bardzo dobre wyciszenie-czasem nie wiem czy silnik nie zgasł.Chciałabym tu dodać niesamowite radio z CD.Tak g...
Opinia o nadwoziu:
Wybrałam to auto własnie ze względu na komfort.Z przodu regulowane siedzenia w każdy z możliwych sposobów - nawet elektrycznie podnoszone zagłówki.Jedna uwaga-jestem niska-sądzę że dla bardzo wysokiej osoby może zabraknąć miejsca:)Z tyłu niskie kanapy-ale dość przestronnie.Bagażnik...
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie tego auta to sama przyjemność - ma się wrażenie że jedzie samo.Kierownica chodzi niesamowicie lekko. Co do trzymania się nawierzchni na zakrętach-gdybym miała porównanie- lepiej wypada np audi B4
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jestem bardzo zadowolony. Myślałem że będzie troszkę cichszy przy większych prędkościach >140 km/h ale po za tym super
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elastyczny, pięknie brzmi i jest dość elastyczny. Skrzynia biegów niesamowicie miękko zmienia biegi. Ogromny minus za 4 biegi. Do 120 km/h jeszcze daje radę potem już przeszkadza brak piątki lub szóstki.
Opinia o komforcie:
Bardzo komfortowo i cicho. Z tyłu chyba trochę za mało miejsca jak na tak duży samochód (nigdy nie jechałem z tyłu)Podwójne klejone szyby dają super efekt.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu bardzo dużo miejsca, wygodnie. Brak miejsca na kubek/butelkę - uważam że to jest wielki błąd po za ty, pełne wyposażenie. Bagażnik duży foremny - tylko trochę płytki. Jakość materiałów bardzo przyzwoita.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód bardzo komfortowy, pomimo możliwości utwardzenia zawieszenia i tak buja. Ale to limuzyna więc ten typ tak ma. Nie polecam jako miejskiej wyścigówki. Hamulce BREMBO + opony 235/50/17 i samochód staje w miejscu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super bryka za rozsądną kasę. Mimo faktu że produkują ten model od bodajże 2000r. nadal robi wrażenie na ulicach. Nietuzinkowy samochód. Ja osobiście polecam.
Opinia o układzie napędowym:
elastyczność ok, skrzynia biegów też, przyspieszenia w takich samochodach się nie ocenia.
Opinia o komforcie:
Tu się nie ma do czego przyczepić, to naprawdę bardzo komfortowa bryka
Opinia o nadwoziu:
kupa miejsca w środku o bagażniku nie wspomnę, wypas!!!!!
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi się świetnie, tempomat super sprawa, trochę kiepskie hamulce jak na tą masę ale bez tragedii, parkowanie do bani, nic nie widać z tyłu, warto poszukać modelu z czujnikami
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Auto świetne, piękna linia nadwozia Jedyna bolączką mogą być drobne usterki elektryki
Opinia o układzie napędowym:
silnik dynamiczny, kulturalnie pracuje
Opinia o komforcie:
Konfort jazdy tym autem to bajka, trasa rzędu 400 km praktycznie nie odczuwalna :)
Opinia o nadwoziu:
jedyne zastrzeżenia to ilość miejsca na nogi z tyłu gdy z przodu znajduja się osoby powyżej 180cm. bagażnik ogromny materiały 1 klasa lecz są zastrzeżenia do chromowych ozdobnych listewek (odklejają się)
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenia auta wręcz magiczne, wygoda konfort, zawieszenie ładnie wybiera wyboje. Hamulce te ciężkie auto zatrzymują praktycznie w miejscu. największy dylemat to parkowanie ze względu na gabaryty auta. Polecam szukać wersji z czujnikami parkowania minimum z tyłu bo ze względu na ścięty...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
duży moment obrotowy w tej klasie silników diesla ,porównawczo mondeo i laguna,vectra gorzej wypadają (w silnikach 16v) tym bardziej ze 607 jest od nich cięższy i większy
Opinia o komforcie:
bardzo dużo miejsca w kabinie i kufrze,mozna jechac na narty bez "trumny" na dachu,otwór z workiem w podłokietniku do nart wystarczy
Opinia o nadwoziu:
bardzo wytrzymałe zderzaki :) jak wspominiałem miejsca dużo, w kufrze 3 tesciowe lekko wejdą bez ścisku :) skóry super,np. w bmw5 czy x5 ,ford mondeo i skoda octawia rs się chowa bo się wycierają szybko ! z obserwacji u znajomych
Opinia o układzie jezdnym:
czujniki parkowania w mojej wersji pomagają, kieruje się lekko i płynnie.Prowadzi się bardzo pewnie.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 607

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.00% głosów 24
Raczej tak 20.00% głosów 6
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.2/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.6/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.9/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 16
Wnętrze 3
Spalanie 2
Niezawodność 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 8
Inne 6
Spalanie 4
Widoczność 1
Napęd 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 607 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Rover 75.

  Peugeot

  607

  Rover

  75

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 607

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Lech

liczba głosów: 89

Peugeot 607 3000 V6 207KM 2003r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Jestem bardzo zadowolony. Myślałem że będzie troszkę cichszy przy większych prędkościach >140 km/h ale po za tym super

Układ napędowy
Silnik elastyczny, pięknie brzmi i jest dość elastyczny. Skrzynia biegów niesamowicie miękko zmienia biegi. Ogromny minus za 4 biegi. Do 120 km/h jeszcze daje radę potem już przeszkadza brak piątki lub szóstki.

Widoczność
Widoczność w sumie ok ale jest to duży samochód i trzeba się liczyć że w każdą dziurę w mieście się nie zmieścimy. Fajny bajer jak się włączy wsteczny i włączy kierunkowskaz lusterko boczne obniża się i widać krawężnik.

Komfort
Bardzo komfortowo i cicho. Z tyłu chyba trochę za mało miejsca jak na tak duży samochód (nigdy nie jechałem z tyłu)Podwójne klejone szyby dają super efekt.

Nadwozie
Z przodu bardzo dużo miejsca, wygodnie. Brak miejsca na kubek/butelkę - uważam że to jest wielki błąd po za ty, pełne wyposażenie. Bagażnik duży foremny - tylko trochę płytki. Jakość materiałów bardzo przyzwoita.

Układ jezdny
Samochód bardzo komfortowy, pomimo możliwości utwardzenia zawieszenia i tak buja. Ale to limuzyna więc ten typ tak ma. Nie polecam jako miejskiej wyścigówki. Hamulce BREMBO + opony 235/50/17 i samochód staje w miejscu.

Naprawy
nie mogę się wypowiedzieć -na razie żadnych usterek po za silniczkiem do spryskiwacza xenonów - 450 zł w serwisie

Wentylacja i ogrzewanie
Fajnie bo nie ma wichury:)

Elektryka/elektronika
Żadnych problemów. Wszystko elektryczne, wszystko działa. Trochę wkurza że po amerykańsku ciągle brzęczy ostrzegawczo jak nie ma pasów nie wyjmę kluczyka itd....

Pełna opinia o Peugeot 607 3000 V6 207KM 2003r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Peugeot 607: sedan (limuzyna)

Peugeot 607: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Peugeot 607: 2.0, 2.2, 2.7, 2.9, 3.0

Peugeot 607: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000