Peugeot 806 opinie, oceny użytkowników, Peugeot 806 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot 806

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

9.18/10

Peugeot 806 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.50/13.33 7.87
trasa 8.30/10.70 6.73
cykl mieszany 9.45/12.15 7.33

806

OCENY PEUGEOTA 806


Ogólna ocena:  

9/10


auto oceniam na 5-(minus)jest to swietne autko dla wiekszej rodziny jak i mniejszej lubiacej przestrzen i wygode przy ograniczonych kosztach utrzymania auta,polecam kupno z instalacja gazowa(tylko sekwencyjna instalacja) silnik spisuje sie doskonale a tankowanie nieboli wtedy :)
Opinia o układzie napędowym:
jakto na vana z silnikiem 20 16V niejest to wyscigowka ale spokojnie wystarcza,ten silnik jest najodpowiedniejszy i najoszczedniejszy z proponowanych benzyniakow w tym modelu,2.0turbo to smok na paliwo a 2.0 8V czasem brak mu mocy slychac silnik przy wyprzedzani
Opinia o komforcie:
jezdzac z 6-cioma fotelami jest to naprawde wygodne i przezstronne autko,zawieszenie miekkie ale i komfortowe(na polskie drogi szkoda tego autka)w trasie zato odwdziecza sie komfortem i przyjemnoscia jazdy
Opinia o nadwoziu:
blacha ocynkowana-niema problemu z korozja,duza mozliwosc ustawien foteli,po wymontowaniu tylnich fpteli mamy sporego busika,z kapletem foteli bagaznik malo imponujacy ale niema tragedij 4 walizki da sie ułozyc
Opinia o układzie jezdnym:
jesli jezdziles kiedys wiekszym vanem i wsiadziesz do 806-tki to zaparkujesz wszedzie auto skretne i łatwe do parkowania
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


wadą jest tylna klapa trzeba mocno kłapnąć, chyba ze względu na dużą powierzchnię
Opinia o układzie napędowym:
2.0 8V litra to około 120 KM, trochę zamało na taki samochód przy obcążeniu staje się bardzo powolny, na pusto może być.
Opinia o komforcie:
Fotel kierowcy ma regulację góra-dól, przód-tył, oba przednie obracane do tyłu, przy 100-110 km/h silnika nie słychać, nawiewy są na przednie i tylne siedzenia, na tylnych fotelach osoba o normalnych wymiarach siedzi dość wygodnie dzięki pełnowymiarowym fotelom
Opinia o nadwoziu:
miejsce na bagaż uzależnione jest od ilości przewożonych osób, przy pięciu fotelach (2+3) jest to bardzo duże kombi, przy ustawieniu 2+3+2 tylko bagaż podręczny, zauważyłem że osoby o niskim wzroście mają problemy z wsiadaniem, podłoga jest jak w busie, wysoko.
Opinia o układzie jezdnym:
Mała srednica skrętu, żeby zaparkować w ciasnym miejscu trzeba trochę pokręcić kierownicą, wskazane wspomaganie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Wady - przy silniku 2.0 benzyna 121 KM - trzeba przy wyprzedzaniu oceniać prędkość i redukować biegi, silniki z turbiną nie mają tego problemu. Wrażenie lekkiej nadsterowności przy wejściu w ostre zakręty z dużą prędkością.
Opinia o nadwoziu:
Z rodziny vanów - to oprócz bliźniaków 806 (Ulysse, Evasion, Zeta)i ich następców - nie ma lepszego wykorzystania nadwozia. Mimo, ze testowałem zarówno Sharana, Zafirę i inne vany - wszystkie "wysiadają" przy 806. Do samochodu przede wszystkim wsiada się wysoko, każdy z pasaże...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


przestronny ,wygodny rodzinny samochód a jak potrzeba to i zrobić można małą przeprowadzkę i fajnie wyposażony za dobrą cenę , jak chcesz kupić auto dla siebie a nie na pokaz to polecam!!!!!
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny i oszczędny do 100 mógłby lepiej się zbierać ale to nie wyścigówka
Opinia o komforcie:
jest ok
Opinia o nadwoziu:
Jeżeli jedzie kpl.pasażerów to miejsca w bagażniku brak .A karoseria jest z blachy cynkowej i nic jej nie rusza.jak go kupiłem to podrapałem próg o betonową doniczkę i do dzisiaj nie ma tam śladu korozji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opinia o układzie jezdnym:
Jeździłem nim w górach na serpentynach i super się prowadzi, hamulce nigdy nie zawiodły nawet zimą,trochę ciężko z parkowaniem ale to chyba normalne przy tego typu autach,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


auto pomimo kanciastych ksztaltow jest rewelacyjne w swojej klasie napewno sa lepsze ale to jest 1996r produkcji ale wygodne i w mojej ocenie malo awaryje moze dlatego ze sam robie jakies drobne naprawy i nie odczuwam tego tak poprostu go lubie i jestem pozytywnie nastawiony do tego modelu
Opinia o układzie napędowym:
zawsze uwazalem ze do jazdy sportowej sa sportowe wozy a do wygodnej wygodne
Opinia o komforcie:
trudno mi powiedziec jak siedzi sie z tylu bo chyba nigdy nie jezdzilem albo bardzomalo i nie przypominam sobie ale ponoc jak a miejskim autobusie
Opinia o układzie jezdnym:
do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT 806

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 11
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
9.6/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
9.5/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
9.2/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.8/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
9.3/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Niezawodność 1
Widoczność 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot 806 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

  Peugeot

  806

  Volkswagen

  Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie 806

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 105

Peugeot 806 2000 0KM 1998r. van

Ocena ogólna
wadą jest tylna klapa trzeba mocno kłapnąć, chyba ze względu na dużą powierzchnię

Układ napędowy
2.0 8V litra to około 120 KM, trochę zamało na taki samochód przy obcążeniu staje się bardzo powolny, na pusto może być.

Widoczność
samochód całkowicie przeszklony, więc widoczność dobra na około, elektryczne lusterka pozwalają szybko ustawić je w odpowiednie położenie, są składane dobre na parkingach

Komfort
Fotel kierowcy ma regulację góra-dól, przód-tył, oba przednie obracane do tyłu, przy 100-110 km/h silnika nie słychać, nawiewy są na przednie i tylne siedzenia, na tylnych fotelach osoba o normalnych wymiarach siedzi dość wygodnie dzięki pełnowymiarowym fotelom

Nadwozie
miejsce na bagaż uzależnione jest od ilości przewożonych osób, przy pięciu fotelach (2+3) jest to bardzo duże kombi, przy ustawieniu 2+3+2 tylko bagaż podręczny, zauważyłem że osoby o niskim wzroście mają problemy z wsiadaniem, podłoga jest jak w busie, wysoko.

Układ jezdny
Mała srednica skrętu, żeby zaparkować w ciasnym miejscu trzeba trochę pokręcić kierownicą, wskazane wspomaganie.

Naprawy
ceny częśći wbrew pozorom nie są taki wysokie, dużo części montowanych jest w innych modelach peugeota, lub w bliźniaczych modelach (evasion,zeta,ullyses)

Wentylacja i ogrzewanie
samochód wyposażony w klimatronik nie ma problemów z ogrzaniem lub przewietrzeniem pojazdu

Pełna opinia o Peugeot 806 2000 0KM 1998r. van »

Zobacz również opinie:

Peugeot 806: mini-van, van

Peugeot 806: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Peugeot 806: 1.9, 2.0, 2.1

Peugeot 806: 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994