Peugeot Partner opinie, oceny użytkowników, Peugeot Partner spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Peugeot Partner

Liczba ocen: 37

Średnia ocena:

7.68/10

Peugeot Partner spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.74/8.00 6.92
trasa 5.74/6.50 5.80
cykl mieszany 6.78/7.50 6.35

Partner

OCENY PEUGEOTA PARTNER


Ogólna ocena:  

10/10


Wygoda rewelacyjna, środek użądzony ze smakiem, polecam samochód przede wszystkim na długie trasy. Po za osiągami oczywiście dorównuje we wszystkim samochodom klasy Vectra, Mondeo... . Bardzo przestronny - 5 dorosłych osób + dla każdego bagaż na 2 tygodnie (w tym 3 kobiety czyli bagaż r...
Opinia o układzie napędowym:
Po przyśpieszeniach nie ma się czego spodziewać, w końcu to Partner, mimo to bije na głowę Kangoo i Doblo. Do lewarka biegów trzeba się przyzwyczaić (żona twierdzi że trochę ciężko cha - ale co ona tam wie skoro jeździ automatem:-). Silnik bardzo elastyczny. Diesel 90 km jest idealny,...
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodny (najlepiej załadowany). Dorga z Krakowa do Rzymu = Bajka, lepiej niż Vectrą. Podłokietniki, wygodne siedzenia, wygodna pozycja za kierownicą to wielki plus tego samochodu.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo przestrzenny. Kanapa dzielona 2/3 na 1/3 w wyższej wersji 3 x 1/3. siedzenia składane jak (dwie możliwości) + wyciągane. Deska mogłaby być trochę mniej plastikowa (w porównaniu z Doblo i Kangoo to i tak piękność).
Opinia o układzie jezdnym:
Dobry promięn skrętu, mieści się w najciaśniejszych miejscach. Minusem jest że na autostradzie (130 km/h) przy podmuchach wiatru zaczyna tańczyć po jezdni (wysokość robi swoje).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10



Opinia o układzie napędowym:
zmiana biegów tylko przy pełnym wciśnięciu sprzęgła, no i oczywiście minimalnych obrotach inaczej mozna usłyszeć nieprzyjemny jazgot zębów
Opinia o komforcie:
jak wyzej jeśli chodzi o wyciszenie. Komfort jazdy na tylnej kanapie -nieciekawy. Mój Partner jest 7 miejscowy , ale na tych dwóch w bagażniku to dzieci do 6 lat. Nie ma miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Zadnej mozliwości aranżacji wnetrza , no oczywiście poza nagłośnieniem. Montowane fabrycznie jest beznadziejne.
Opinia o układzie jezdnym:
Beznadziejnie wygłuszony dach. Przy 80 km/h z belkami na relingach auto tak huczy ,że nie mozna w środku rozmawiać. Podłokietniki sa za krótkie, poza tym opadaja poniżej 90 stopni. Zamkniecie tylnych drzwi z pozycji kierowcy (w przypadku , gdy dziecko nie domknie) jest niemozliwe. Trzeba wysi...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Auto dostawcze , praktyczne do wożenia skrzynek z towarem ,produkowane w wersji osobowej mało komfortowe pomimo dodatkowego wyposażenia , źle wyciszone i nie .
Opinia o układzie napędowym:
Samoczynnie pękająca i potwornie hałasująca skrzynka na filtr powietrza. Mocowanie zbyt delikatne dla wstrząsów disla , pomimo wymiany na nową pękło ponownie . Dopiero mocowanie metalowe po przeróbkach skrzynki funkcjonuje prawidłowo.
Opinia o komforcie:
Silnik słychać na każdym biegu przy obrotach powyżej 3000 , poniżej tych obrotów brak właściwego momentu obrotowego do jazdy. Hałas zmusza do rozmowy podniesionym głosem . Hałaśliwy wentylator.
Opinia o nadwoziu:
Bezustannie psujące się przełączniki kierunkowskazów i świateł drogowych , dźwignia nigdy nie pracuje w tej samej linii , za każdym razem obiera inną drogę do wymaganej pozycji powodując uruchamianie sie innych urządzeń niż zamierza kierowca. Częste samoistne rozłączanie się świa...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Ogólnie samochód godny polecenia , lepszego w tej klasie (rocznikowo i za tą kase ) nie dostaniecie;)
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.4 więc można zapomnieć o ogromnych prędkościach . Skutecznie temu zapobiega wysokie nadwozie
Opinia o komforcie:
Jak to francuz zawieszenei rozpieszcza , Fotele dla mnie kiepskie (mam 2 m wzrostu) slabie oparcie lędźwi daje się wew znaki , przy wiekszych prędkościach szum wiatru i opon może zagłuszyć rozmowe
Opinia o nadwoziu:
Tu jest naprawdę dobrze przestrzeni z przodu jak i z tyłu jest sporo , nad głową nie wspominając ;] . wszystkie przełączniki są w zasięgu ręki , Bagażnik jest az nadto wystarczający , po złożeniu kanapy to już dostawczak . jakoś materiałów nie powala , ale też jakoś za specjalnie...
Opinia o układzie jezdnym:
Ze względu na zawieszenie samochód nie pewny w zakrętach . Hamulce (osobiscie używam tarcz Brembo + Klocki ferrodo) sa b.dobre , parkowanie wzorowe duze lusterka oraz szyby pomagają w tym manewrze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Całokształt....w relacji do ceny 8. Nie patrząc na cenę to 6 - mógłby być szybszy, bardziej komfortowy i tańszy :) A to co mam oceniam na 8
Opinia o układzie napędowym:
Hmmm...jak na tę kategorię ocena przyspieszenia to 8 - porównując z klasycznymi osobówkami odjąć 1-2 pkt
Opinia o komforcie:
Oczywiście z kompletem pasażerów dynamika mocno spada, ale za to tył przestaje skakać i zaczyna się kleić (tak!) do drogi.
Opinia o nadwoziu:
Mam 3 małych szkrabów i to jest jedyne auto w tej cenie (nowy) w którym mogę przewieźć 3 dzieci w 3 fotelikach!!! W Octavii II kombi po zamontowaniu fotelika z przodu i 2 z tyłu, żona jechała....bokiem. Poza tym czasem wożę 3 osoby dorosłe w trasy i nikt nie narzeka na komfort.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jest wysokie, więc siłą rzeczy prowadzenie będzie trudniejsze niż aut sportowych. Ale w porównaniu do Kangoo którego miałem to ...nie ma porównania :).Jest szerszy i bardziej stabilny.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY PEUGEOT PARTNER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 59.46% głosów 22
Raczej tak 27.03% głosów 10
Trudno powiedzieć 2.70% głosów 1
Raczej nie 8.11% głosów 3
Nie 2.70% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.4/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
6.8/10
Przyspieszenie 60-120km
6.9/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.6/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
7.0/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
6.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.5/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
7.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
5.9/10
Koszty napraw
4.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 7
Komfort jazdy 6
Niezawodność 2
Wnętrze 2
Napęd 2
Nic 1
Układ jezdny 1
Nadwozie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Inne 5
Awaryjność 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Widoczność 1
Napęd 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Peugeot Partner brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen Berlingo.

  Peugeot

  Partner

  Citroen

  Berlingo

Najciekawsza opinia użytkownika o Peugeocie Partner

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 28

Peugeot Partner Teepe Trendy 1600 1.6 HDI 90KM 2008r. mini-van

Ocena ogólna
Wygoda rewelacyjna, środek użądzony ze smakiem, polecam samochód przede wszystkim na długie trasy. Po za osiągami oczywiście dorównuje we wszystkim samochodom klasy Vectra, Mondeo... . Bardzo przestronny - 5 dorosłych osób + dla każdego bagaż na 2 tygodnie (w tym 3 kobiety czyli bagaż razy 2) i można ruszać wygodnie w trasę.

Układ napędowy
Po przyśpieszeniach nie ma się czego spodziewać, w końcu to Partner, mimo to bije na głowę Kangoo i Doblo. Do lewarka biegów trzeba się przyzwyczaić (żona twierdzi że trochę ciężko cha - ale co ona tam wie skoro jeździ automatem:-). Silnik bardzo elastyczny. Diesel 90 km jest idealny, 75 km wypada przy nim bardzo miernie (ok 2 tyś zł różnicy), 110 km jest już za drogi.

Widoczność
Lusterka na tyle duże ze nie potrzebują martwego punktu. Trochę słaba widoczność przez boczną szybę przy wyjeżdżaniu pod ukosem, zwłaszcza jak się mocno cofnie siedzenie (duży zagłówek i słupek)

Komfort
Bardzo wygodny (najlepiej załadowany). Dorga z Krakowa do Rzymu = Bajka, lepiej niż Vectrą. Podłokietniki, wygodne siedzenia, wygodna pozycja za kierownicą to wielki plus tego samochodu.

Nadwozie
Bardzo przestrzenny. Kanapa dzielona 2/3 na 1/3 w wyższej wersji 3 x 1/3. siedzenia składane jak (dwie możliwości) + wyciągane. Deska mogłaby być trochę mniej plastikowa (w porównaniu z Doblo i Kangoo to i tak piękność).

Układ jezdny
Dobry promięn skrętu, mieści się w najciaśniejszych miejscach. Minusem jest że na autostradzie (130 km/h) przy podmuchach wiatru zaczyna tańczyć po jezdni (wysokość robi swoje).

Naprawy
Jeszcze się nić nie zepsuło ale samochód ma dopiero 7 miesięcy (rocznik 2008, kupiony w styczniu 2009)

Wentylacja i ogrzewanie
Nawiewy - wiadomo duża kubatura, ale i tak sobie nieźle radzą

Elektryka/elektronika
Wszystko pod ręką, pilot do radia przy kierownicy, światła same się włączają (do jazdy dziennej = bez oświetlenia deski rozdzielczej)

Pełna opinia o Peugeot Partner Teepe Trendy 1600 1.6 HDI 90KM 2008r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Peugeot Partner: bus, hatchback, kombi, liftback, mini-van, van

Peugeot Partner: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Peugeot Partner: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Peugeot Partner: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997