Pontiac Sunfire opinie, oceny użytkowników, Pontiac Sunfire spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Pontiac Sunfire

Liczba ocen: 1

Średnia ocena: 9.00/10

Pontiac Sunfire spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.00/11.00
-.--
trasa
7.00/9.00
-.--
cykl mieszany
8.00/10.00
-.--

Oceny PONTIACA SUNFIRE

omegamat2014-04-15

Ogólna ocena:

9/10

zawsze by sie chcialo czegos wiecej ale jak na pieniadze jakie kosztuje to auto i wyglad oraz frajde jest super.
Opinia o układzie napędowym:
malutki jak na american 2.2 i tylko 141 kucy przy 203nm ale jezdzi sie fajnie, z miejsca 8,5 do 100, odstawia germanow z turbinka 150 konnych. ma fajne brzmienie. powyzej 100 km/h juz nie jest tak super ale i tak trzyma klase. silnik takze nie do zajechania. eco tec jak w oplach lecz montowany w ame...
Opinia o komforcie:
zawieszenie nie jest super komfortowe, ja jestem wysoki wiec z przodu tez super sie nie siedzi ale daje rade bez bolu tylka jezdzic i po 200km. z tylu dosc duzomiejsca jak na coupe ale tez nisko i twarde siedzenia. wyciszenie tez slabe ale albo sluchasz muzyki albo silnika;p
Opinia o nadwoziu:
jak wyzej jestem wysoki to dla mnie ekstra wygodnie nie jest ale nie jest tez zle(vectry astry duzo gorsze) wszystko jest tam gdzie trzeba(bo jest tego malo:P) wykonczenie srednie w koncu amerykaniec czyli plastyki ale mi to w ogole nie przeszkadza. karoseria obustronny ocynk wiec nie gnije i nie ma...
Opinia o układzie jezdnym:
mam troszke zawieszenie poprute ale jezdzi sie i tak bardzo dobrze chamulce najlepsze nie sa, ja nie mam abs ale i tak daja rade. parkowanie najgorsze nie widzisz tylka i nie widzisz przodu:P samochod wydaje sie maly ale ma ponad 4,6m glownie kwestia przyzwyczajenia

Średnie oceny PONTIAC SUNFIRE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 1
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.0/10
Hamulce
6.0/10
Parkowanie
5.0/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
6.0/10
Fotele przednie
7.0/10
Fotele tylne
5.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.0/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.0/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
9.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Pontiac Sunfire brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Scenic.

Pontiac Sunfire

Pontiac Sunfire

Renault Scenic

Renault Scenic

Najciekawsza opinia użytkownika o Pontiacu Sunfire

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: omegamat

liczba głosów: 19

Pontiac Sunfire cupe 2200 141KM 2003r. coupe

Ocena ogólna

zawsze by sie chcialo czegos wiecej ale jak na pieniadze jakie kosztuje to auto i wyglad oraz frajde jest super.

Układ napędowy

malutki jak na american 2.2 i tylko 141 kucy przy 203nm ale jezdzi sie fajnie, z miejsca 8,5 do 100, odstawia germanow z turbinka 150 konnych. ma fajne brzmienie. powyzej 100 km/h juz nie jest tak super ale i tak trzyma klase. silnik takze nie do zajechania. eco tec jak w oplach lecz montowany w ameryce duzo trwalszy. i lancuch rozrzadu.

Widoczność

jadac widzisz wszytko spoko. gorsze parkowanie ale do tego sie czlowiek przyzwyczaja

Komfort

zawieszenie nie jest super komfortowe, ja jestem wysoki wiec z przodu tez super sie nie siedzi ale daje rade bez bolu tylka jezdzic i po 200km. z tylu dosc duzomiejsca jak na coupe ale tez nisko i twarde siedzenia. wyciszenie tez slabe ale albo sluchasz muzyki albo silnika;p

Nadwozie

jak wyzej jestem wysoki to dla mnie ekstra wygodnie nie jest ale nie jest tez zle(vectry astry duzo gorsze) wszystko jest tam gdzie trzeba(bo jest tego malo:P) wykonczenie srednie w koncu amerykaniec czyli plastyki ale mi to w ogole nie przeszkadza. karoseria obustronny ocynk wiec nie gnije i nie ma rdzy.

Układ jezdny

mam troszke zawieszenie poprute ale jezdzi sie i tak bardzo dobrze chamulce najlepsze nie sa, ja nie mam abs ale i tak daja rade. parkowanie najgorsze nie widzisz tylka i nie widzisz przodu:P samochod wydaje sie maly ale ma ponad 4,6m glownie kwestia przyzwyczajenia

Naprawy

samochod niespotykany ale czesci ogolnie dostepne w internecie. czekasz 2-3 dni i masz. koszta takze male. bardzo podobne czesci od vectry ale duzo solidniejsze bo z meksyku.

Wentylacja i ogrzewanie

szybko grzeje dobrze chlodzi jest ok, a dodatkowo mozna otworzyc szyberdach;p

Zobacz również opinie:

Pontiac Sunfire: coupe

Pontiac Sunfire: benzyna+gaz

Pontiac Sunfire: 2.2

Pontiac Sunfire: 2003