Renault Clio opinie, oceny użytkowników, Renault Clio spalanie 1.6 (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Clio

1.6

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

7.00/10

Renault Clio spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.60/8.00 -.--
trasa 6.03/7.00 -.--
cykl mieszany 6.83/7.00 -.--

Clio

OCENY RENAULTA CLIO


Ogólna ocena:  

6/10



Opinia o układzie napędowym:
jesli chodzi o uklad napedowy jest jak dla mnie rewelacja tego malego Autka,jest bardzo zrywny i naprawde potrafi sie fkrecic na 7000tys obr. bez najmniejszego problemu,silnik jest elastyczny ze wzgledow mocy silnika nie potrzeba za czesto dotykac dzwigni zmiany biegow, wystarczy dotknac troszeczke ...
Opinia o komforcie:
Jesli chodzi o komfort jest wzgledem mnie O.K bo jestem zadowolony samochodzik jest sztywny i dzieki temu nie ulega nadmiernemu wychylaniu i nurkowaniu przy dochamowaniach i szybkim pokonywaniu zakretow.wyciszenie jest nie najgorsze jesli mozna powiedziec ze jakies Francuskie Auto jest wyciszone dob...
Opinia o układzie jezdnym:
Uklad jezdny nie jest naj mocniejsza strona tego malego samochodziku ze wzgledow strasznie malego skretu sprawia to naprawde wielki klopot przy zawracaniu i przy niektorych manewrach parkowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


W tej wersji bardzo zwinne, szybkie,auto nadające sie i do miasta i w trase a przy tym dość komfortowe. Takie powinny być małe auta .
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma 128 KM z poj. 1,6l i kreci się wysoko . Zmienne fazy rozrządu robia swojee a sprawdzona jednostka 1,6 litra idealnie wspołgra ze 6cio biegową skrzynią i resztą samochodu.Mimo że mam drugi samochód kompakt o mocy 150 KM i 2,0 L benzyna lubie jezdzic CLIO.
Opinia o komforcie:
Komfortowe i ciche auto jak przystało na francuza a jednoczesnie zwinne i przewidywalne na dobrych oponach i seryjnych alusach 16 cali. SUPER.TAKIE POWINNY BYĆ MAŁE AUTA .
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze bardzo dobrze i dość bogato wykonczone. Bardzo wygodne i dobrze trzymające fotele (skora). Dobre wyposazenie.
Opinia o układzie jezdnym:
W tej wersji bardzo zwinne, szybkie,auto nadające sie i do miasta i w trase a przy tym dość komfortowe. Na dobrych oponach zalożonych na seryjne alufelgi 16 cali auto prowadzi się bardzo dobrze i pewnie oraz przewidywalnie i prowokuje do szbszej jazdy.Zresztą Gt to znaczy u Renault auto o zaci...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


typowe auto dla sigla z psem lub pay
Opinia o układzie napędowym:
układ napędowy jest idealny lejemy benzynę olej i pamiętamy ze minęło 20000 konieczna wymiana i do nasterowanego razu
Opinia o komforcie:
praktycznie na tylnej kanapie to psa wozimy po za tym mały szerszeń pędzi trzyma się drogi i wszyscy się zastanawiaj co to
Opinia o nadwoziu:
niema czego się czepić
Opinia o układzie jezdnym:
samochód wspaniały dla singla lub pasy praktycznie niewielkie naprawy przez cały okres eksploatacji po 150000 po polskich drogach zawieszenie do naprawy łożyska przód tył wahacze końcówki. po za tym nie było napraw klocków hamulcowych nie liczę bo to eksploatacja i bezpieczeństwo jedyna...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


jestem bardzo zadowolona mam nadzieje że jeszcze troche mnie powozi
Opinia o układzie napędowym:
ogólnie oceniam na dobrA
Opinia o komforcie:
główna wada to to że nie posiada wspomagania! mimo że staruszek jezdzi nie zawodnie.Nie zależnie od pogody, dorobne naprawy naprawde kosztowały grosze chociaz ja tylko jeźdze nie znam sie na sprawach technicznych
Opinia o nadwoziu:
mały ale pakowny tak bym go określiła
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Poza spalaniem i skrzynią biegów całkiem nieżle
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo fajne autko w tej wersji\"INITIALE\" BARDZO BOGATO wyposażone. Wady to troche za duże spalanie (ok 8l) i kiepskie przełożenia skrzyni biegów (przy silniku 1.6 90KM brakuje 6 biegu)
Opinia o komforcie:
Bez zarzutów
Opinia o nadwoziu:
Mało miejsca na tylnej kanapie
Opinia o układzie jezdnym:
Bez zarzutów
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY RENAULT CLIO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 6
Raczej tak 11.11% głosów 1
Trudno powiedzieć 11.11% głosów 1
Raczej nie 11.11% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
7.6/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
7.1/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.8/10
Fotele przednie
8.2/10
Fotele tylne
6.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.1/10
Wyciszenie
5.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.8/10
Przestrzeń z tyłu
5.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.7/10
Bagażnik
5.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.1/10
Elektronika
4.1/10
Naprawy
Niezawodność
4.3/10
Koszty napraw
2.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 2
Komfort jazdy 2
Wnętrze 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność 3
Nic 1
Spalanie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Clio brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Corsa.

  Renault

  Clio

  Opel

  Corsa

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Clio

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 24

Renault Clio clio 1600 1.6 16v 120KM 2001r. hatchback

Układ napędowy
jesli chodzi o uklad napedowy jest jak dla mnie rewelacja tego malego Autka,jest bardzo zrywny i naprawde potrafi sie fkrecic na 7000tys obr. bez najmniejszego problemu,silnik jest elastyczny ze wzgledow mocy silnika nie potrzeba za czesto dotykac dzwigni zmiany biegow, wystarczy dotknac troszeczke gazu i naprawde nie jedna beema i audi ma niezle problemy,bardzo polecam ten silniczek

Komfort
Jesli chodzi o komfort jest wzgledem mnie O.K bo jestem zadowolony samochodzik jest sztywny i dzieki temu nie ulega nadmiernemu wychylaniu i nurkowaniu przy dochamowaniach i szybkim pokonywaniu zakretow.wyciszenie jest nie najgorsze jesli mozna powiedziec ze jakies Francuskie Auto jest wyciszone dobze to napewno nie CLIO przy predkosci 202km na godzine naprawde nie da sie cokolwiek powiedziec do pasazera a szkoda.Wygoda jest nie najgorsza ale niestety na przednich fotelach lecz osoby siedzace za mna moga powiedziec ze nie maja ochoty jechac wiecej jak 2 godz jest to nie realne.

Układ jezdny
Uklad jezdny nie jest naj mocniejsza strona tego malego samochodziku ze wzgledow strasznie malego skretu sprawia to naprawde wielki klopot przy zawracaniu i przy niektorych manewrach parkowania.

Pełna opinia o Renault Clio clio 1600 1.6 16v 120KM 2001r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Renault Clio: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Renault Clio: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Renault Clio: 1.1, 1.2, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2

Renault Clio: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991