Renault ClioIV opinie, oceny użytkowników, Renault ClioIV spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Renault ClioIV

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

9.00/10

Renault ClioIV spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.00/-.-- -.--
trasa 5.80/-.-- -.--
cykl mieszany 7.00/-.-- -.--

ClioIV

OCENY RENAULTA CLIOIV


Ogólna ocena:  

9/10


Ogólnie auto super, bez większych problemów. Może w poszczególnych elementach konkurencja lepsza, ale ogólnie wart swojej ceny.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje gładko. Nie czuć jakoś szczególnie turbo-dziury. Moc może mogła by być większa, ale 120km wystarczy do dość dynamicznego i zarazem ekonomicznego podróżowania. Zmiana biegów praktycznie niewyczuwalna, tylko tryb manualny mógłby być odrobinę szybszy.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie super. Twarde, ale i tak komfortowe. Fotele wręcz genialne - głębokie i bardzo wygodne. W aucie nie licząc skrzypiących plastików na większych dziurach cicho i komfortowo.
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie bez zastrzeżeń. Jedynie plastiki lubią poskrzypieć na dziurach.
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie fajnie tylko układ kierowniczy nie tak dobry jak w fieście czy polo. Parkowanie ok - czujniki i kamera. Hamulce niby dobre, ale wstyd że w wersji sportowej z tyłu bębny... :(
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY RENAULT CLIOIV

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 0.00% głosów 0
Raczej tak 100.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.0/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
3.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault ClioIV brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Seat Ibiza.

  Renault

  ClioIV

  Seat

  Ibiza

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie ClioIV

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Paweł

liczba głosów: 19

Renault ClioIV GT 1200 120KM 2014r. hatchback

Ocena ogólna
Ogólnie auto super, bez większych problemów. Może w poszczególnych elementach konkurencja lepsza, ale ogólnie wart swojej ceny.

Układ napędowy
Silnik pracuje gładko. Nie czuć jakoś szczególnie turbo-dziury. Moc może mogła by być większa, ale 120km wystarczy do dość dynamicznego i zarazem ekonomicznego podróżowania. Zmiana biegów praktycznie niewyczuwalna, tylko tryb manualny mógłby być odrobinę szybszy.

Widoczność
Do przodu super. Do tyłu wręcz tragedia - w tej szybce szczerze gówno widać ;), ale za to kamerka jest. Lusterka OK.

Komfort
Zawieszenie super. Twarde, ale i tak komfortowe. Fotele wręcz genialne - głębokie i bardzo wygodne. W aucie nie licząc skrzypiących plastików na większych dziurach cicho i komfortowo.

Nadwozie
Ogólnie bez zastrzeżeń. Jedynie plastiki lubią poskrzypieć na dziurach.

Układ jezdny
Ogólnie fajnie tylko układ kierowniczy nie tak dobry jak w fieście czy polo. Parkowanie ok - czujniki i kamera. Hamulce niby dobre, ale wstyd że w wersji sportowej z tyłu bębny... :(

Wentylacja i ogrzewanie
Klima automatyczna. Wszystko fajnie chodzi, tylko nie do końca intuicyjna przy wyłączonej klimie.

Elektryka/elektronika
Jak na razie wszystko działa :)

Pełna opinia o Renault ClioIV GT 1200 120KM 2014r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Renault ClioIV: hatchback

Renault ClioIV: benzyna

Renault ClioIV: 1.2

Renault ClioIV: 2014