Renault Koleos opinie, oceny użytkowników, Renault Koleos spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Koleos

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

8.75/10

Renault Koleos spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 8.43
trasa -.--/-.-- 6.25
cykl mieszany -.--/-.-- 6.98

Koleos

OCENY RENAULTA KOLEOS


Ogólna ocena:  

10/10


udane auto i fajnie, że produkowane poza europą, tamte małe rączki bardziej sie starają! mieliśmy w latach 2004-2008 nowe Renault Kangoo, to auto było proste, mało paliło ale było bardzo awaryje, gdy je sprzedawaliśmy powiedzieliśmy sobie nigdy więcej RENAULT a Koleś z Korei nas skusi...
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia biegów chodzi lekko, duża elastyczność i dobre przyspieszenia, dla mniej wprawionych system podpowiadający zmianę biegu :)
Opinia o komforcie:
Koleos ma swietnie wyciszoną kabine i nie przechodza hałasy z zawieszenia jak w Antarze, z której po 5latach się przesiedliśmy, słabiej wyprofilowane są siedzenia, ale podobnie jak w Antarze na długich trasach nie powodują żadnych dolegliwości ani zmeczenia, super funkcja stolika siedzeni...
Opinia o nadwoziu:
ten samochód zwraca uwagę swoją sylwetką która nawiązuje do aut sportowych typu coupe, tylna szyba mocno opadająca daje Koleosowi sportowy charakter a dzieki spojlerowi szyba tylna sie tak łatwo nie brudzi, materiały w środku miękkie i przyjemne w dotyku a rozmieszczenie przycisków jest ...
Opinia o układzie jezdnym:
Koleos to szybkie i dobrze prowadzące sie auto ze sprawnymi hamulcami i systemamy pomagającymi w parkowaniu zarówno przodem jak i tyłem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10



Opinia o układzie jezdnym:
samochód kupiony w grudniu 2009,zaraz po wyjezdzie z serwisu pierwsza niespodzianka po zatankowaniu nie działa wskażnik paliwa,dobre rady serwisu nie pomogły ,auto odstawione do serwisu i poszukiwanie przyczyny,może pływak przykleił się do ścianek baku paliwa? oczekiwanie na sprowadzenie od...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Oile bedzie sie dalej tak sprawowal to moj zakup bede uwazal za udany.Duzo Koleosow na trasie sie nie widuje, stad przechodnie czesto sie ogladaja. Spotkalem b.przychylne komentarze z pytaniami jak sie jezdzi.
Opinia o układzie napędowym:
Auto jest na dotarciu a wiec nie wduszam gazu dodechy ale i tak jest ok nie zostaje z tylu.
Opinia o komforcie:
W czasie jazdy jest cicho.Resorowanie jest dosc miekkie i troche slychac jak wybiera dziury na naszychdrogach.Fotele wygodne i trzymaja dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Jest wygodne i posiada wystarczajaco miejsca z przodu /mam 180cm wzrostu/ jak i z tylu.Do wykonczenia brak uwag.Mozliwosc aranzacji b.dobra-podnosi wygode jazdy.
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi sie b.dobrze.Hamuje dobrze, ale z metr krocej by sie przydalo.Czujnik parkowania ztylu b.pomaga /standart w wersji/
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jezeli dalej bedzie bezawaryjny to nie mam wiekszych uwag.
Opinia o układzie napędowym:
bez wiekszych uwag.
Opinia o komforcie:
Dla mnie na polskich drogach jezdzi sie dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Karoseria jest i kazdy ja widzi.Kwestia gustu. Natomiast jezdzi sie b.dobrze, dla mnie /1,80m wzrostu 85kg / jest wygodny a przestrzen wystarczajaca , tez bagaznik.
Opinia o układzie jezdnym:
Wyscigowka to nie jest ale prowadzi sie dobrze
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY RENAULT KOLEOS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 25.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
7.8/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.8/10
Elektronika
7.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
8.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Koleos brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Dacia Duster.

  Renault

  Koleos

  Dacia

  Duster

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Koleos

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piter

liczba głosów: 16

Renault Koleos Privilege 2000 2.0 150KM 2012r. terenowy

Ocena ogólna
udane auto i fajnie, że produkowane poza europą, tamte małe rączki bardziej sie starają! mieliśmy w latach 2004-2008 nowe Renault Kangoo, to auto było proste, mało paliło ale było bardzo awaryje, gdy je sprzedawaliśmy powiedzieliśmy sobie nigdy więcej RENAULT a Koleś z Korei nas skusił i tak jak do koreańskiej Antary nie mamy zastrzeżeń!

Układ napędowy
skrzynia biegów chodzi lekko, duża elastyczność i dobre przyspieszenia, dla mniej wprawionych system podpowiadający zmianę biegu :)

Widoczność
bardzo dobra pozycja za kierownica i swietna widocznosc ułatwia i uprzyjemnia jazde tym samochodem, seryjne elektrochromatyczne-samościemniające sie lusterko wewnętrze to komfort w jeżdzie nocnej

Komfort
Koleos ma swietnie wyciszoną kabine i nie przechodza hałasy z zawieszenia jak w Antarze, z której po 5latach się przesiedliśmy, słabiej wyprofilowane są siedzenia, ale podobnie jak w Antarze na długich trasach nie powodują żadnych dolegliwości ani zmeczenia, super funkcja stolika siedzenia pasażera, szkoda, że tylko fotel kierowcy ma regulację lędźwi

Nadwozie
ten samochód zwraca uwagę swoją sylwetką która nawiązuje do aut sportowych typu coupe, tylna szyba mocno opadająca daje Koleosowi sportowy charakter a dzieki spojlerowi szyba tylna sie tak łatwo nie brudzi, materiały w środku miękkie i przyjemne w dotyku a rozmieszczenie przycisków jest łatwe i intuicyjne, na uwagę zasługuje funkcja włączenia automatycznie klimatyzacji przy zamknięciu obiegu powietrza w kabinie :)

Układ jezdny
Koleos to szybkie i dobrze prowadzące sie auto ze sprawnymi hamulcami i systemamy pomagającymi w parkowaniu zarówno przodem jak i tyłem

Naprawy
koszty dalem 10 na zapas, nic sie nie zepsuło ale to nie BMW wiec damy rade :)

Wentylacja i ogrzewanie
sprawna i wydajna a przy tym cicha cicha, dużo możliwości ustawień, również na tylny rząd siedzeń, moja ulubiona funkcja, którą bardzo lubiłem a Antarze a wiem, że nie wszystkie auta tak mają, przy nagrzaniu auta w zimie i ustawieniu nawiewu na szyby i nogi nadmuch górny jest chłodny a na nogi leci ciepełko, daje to komfort podróżowania z ciepłymi nogami a brak ciepłego powietrza na twarz nie wysusza dróg oddechowych, daje również ożeźwienie i nie usypia

Elektryka/elektronika
system otwierania i uruchamiania samochodu bez wyciagania kluczyka jest rewelacyjny, wystarczy miec karte przy sobie a auto otwiera sie i rusza :) to prawdziwa rewelacja dla zapominalskich! wszystkie funkcje sa bardzo przemyślane i dopasowane do potrzeb zarówno kierującego jak i pasażerów

Pełna opinia o Renault Koleos Privilege 2000 2.0 150KM 2012r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Renault Koleos: terenowy, van

Renault Koleos: olej napędowy

Renault Koleos: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Renault Koleos: 2012, 2010, 2009