Renault Laguna opinie, oceny użytkowników, Renault Laguna spalanie 1998r. (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Laguna

1998r.

Liczba ocen: 32

Średnia ocena:

7.66/10

Renault Laguna spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.59/13.33 6.65
trasa 7.24/9.75 5.30
cykl mieszany 8.46/11.40 6.60

Laguna

OCENY RENAULTA LAGUNA


Ogólna ocena:  

8/10


przez pół roku jazdy, to co mi podpadło to : luzy w zawieszeniu, i problem z odpalaniem tzn. muszę trochę pokręcic zanim odpali i kopci przy rozruchu(mocno) ale po 30 sekundach wszystko jest oki, myślę że jak zmienię rozrzad i ustawię zapłon to bedzie wszystko dobrze :)
Opinia o układzie napędowym:
silnik po mimo dużej pojemnosci jest mułowaty (około 86 KM );/ ale to auto serii \\"Famili\\" więc jeśli konuś się nie śpieszy, to to staje się zaletą, jest bezpieczniejsze :) jednak czasami mam wrażenie ,że brakuje 6 biegu, czyli lepiej pracuje na wyższych biegach.
Opinia o komforcie:
trochę głośny, trzeba się przyzwyczaić :) reszta przyzwoita
Opinia o nadwoziu:
minusem jest wyjmowanie tylnego siedzenia, oraz zagłówków przy składaniu oparcia, to faktycznie jest nie udane ;/. Jednak skoro to kombi to chciało by się składac tylną kanapę szybciej i bezstresowo. plusem jest to że to kombi jest na 7 osób, 5 dorosłych i 2 dzieci, w bagażniku jest spe...
Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie to przyzwoicie, wspomaganie kierownicy jest fajne, z hamulcem trzeba delikatnie bo przy lekkim naciśnięciu , auto staje dęba ;)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


atrakcyjna cena za którą dostajemy naprawde udany i kąfortowy samochód
Opinia o układzie napędowym:
jak na ten silnik oraz masę jaką autko posiada można być zadowolonym z jego osiągów pracuje naprawdę przyjemnie. największy mankamęt to skrzynia która chaczy:/ silnik jest dużo bardziej żwawy niż podobna jednostka 1.6 w vectrze B
Opinia o komforcie:
ogulnie mówiąc bardzo ok komfort stoi na wysokim poziomie dobre tłumienie nierówności. fotele mogły by być ciut twardsze:P
Opinia o nadwoziu:
ilość miejsca spora bagażnik wielki zabezpieczenie anty korozyjne bardzo dobre. co do jakosci materiałów są to po prostu twarde plastki lecz są one trwałe:)
Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie ok zawieszenie bardzo kąfortowe dobre chamulce największy mankamęt to manewrowość na parkingu. Trwałość zawieszenia może nie poraża ale za to części zamienne są w bardzo przystępnych cenach:)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Przy tej cenie zakupu to doskonałe auto.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobrze znosi jazdę na niskich obrotach po mieście co pozwala zaoszczędzić paliwo. Na trasie wspaniale przyspiesza na 5 biegu od 100-140 co daje przyjemność z wyprzedzania.
Opinia o komforcie:
Do 140km/h można swobodnie rozmawiać w kabinie i podróżować na duże odległości. Wygodnie i komfortowo dla 4 dorosłych osób.
Opinia o nadwoziu:
Fatalne umieszczenie wskaźników przy górnej krawędzi zegarów dla osoby pow. 180cm nie da się wyregulować fotela i kierownicy aby były widoczne.
Opinia o układzie jezdnym:
Duży komfort jazdy na polskich dziurach i koleinach bez bujania i przechyłów. Duży wpływ na to ma zastosowanie zalecanych opon.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
Ocena za skrzynię biegów 4 tylko ze względu na awaryjnośc tego elementu. Po 3 miesiącach postoju wreszcie znalazł się fachowiec , który zrobił kielich w skrzyni w taki sposób jak było to robione seryjnie w LAGUNACH od 2001 r.
Opinia o komforcie:
Auto w sam raz na 5cio osobową rodzinę. Z tyłu mieszczą się trzy foteliki bez problemu - z przodu fatastico.
Opinia o nadwoziu:
NIC dodać nic ująć - wszak nie jest to ideał ale wiele aut nowszej generacji nie jest tak pojemnych jak "LALKA"
Opinia o układzie jezdnym:
Dobrze trzyma się drogi, nie przechyla się na zakrętach. Bardzo stabilne auto.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


AUTO NAPRAWDE KOMFORTOWE CHOC POTRAFI SPALIC TROCHE PALIWA(JEST TO CHYBA JEDYNA WADA JAKA MOGE POTWIERDZIC W TYM PRZEDZIALE CZASU W JAKIM JE UZYTKUJE)
Opinia o układzie napędowym:
SILNIK BARDZO DOBRY SKRZYNIA PRACUJE LEKKO I BEZ ZADNYCH ZGRZYTOW
Opinia o komforcie:
AUTO BARDZO KOMFORTOWE I CICHE
Opinia o nadwoziu:
AUTO BARDZO PRZESTRONNE WSZYSTKO PRAWIE POD REKA GDZIE NIEGDZIE LEKKIE OGNISKA RDZY(MALUTKIE)ALE JEST TO PEWNIE SPOWODOWANE UZYTKOWANIEM AUTA PRZEZ PIERWSZEGO WLASCICIELA
Opinia o układzie jezdnym:
AUTO PROWADZI SIE PEWNIE JEDNAK PRZY WIEKSZYCH PREDKOSCIACH NA ZAKRETACH ZACHODZI TYLEM
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 7


ŚREDNIE OCENY RENAULT LAGUNA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 43.75% głosów 14
Raczej tak 34.38% głosów 11
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 4
Raczej nie 3.13% głosów 1
Nie 6.25% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.1/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
7.3/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.8/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 11
Spalanie 4
Niezawodność 3
Wnętrze 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Nadwozie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 8
Układ jezdny 4
Napęd 3
Spalanie 2
Widoczność 2
Nadwozie 2
Inne 1
Awaryjność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Laguna brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Renault

  Laguna

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Laguna

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 20

Renault Laguna Famili 2200 D 0KM 1998r. kombi

Ocena ogólna
przez pół roku jazdy, to co mi podpadło to : luzy w zawieszeniu, i problem z odpalaniem tzn. muszę trochę pokręcic zanim odpali i kopci przy rozruchu(mocno) ale po 30 sekundach wszystko jest oki, myślę że jak zmienię rozrzad i ustawię zapłon to bedzie wszystko dobrze :)

Układ napędowy
silnik po mimo dużej pojemnosci jest mułowaty (około 86 KM );/ ale to auto serii \\"Famili\\" więc jeśli konuś się nie śpieszy, to to staje się zaletą, jest bezpieczniejsze :) jednak czasami mam wrażenie ,że brakuje 6 biegu, czyli lepiej pracuje na wyższych biegach.

Komfort
trochę głośny, trzeba się przyzwyczaić :) reszta przyzwoita

Nadwozie
minusem jest wyjmowanie tylnego siedzenia, oraz zagłówków przy składaniu oparcia, to faktycznie jest nie udane ;/. Jednak skoro to kombi to chciało by się składac tylną kanapę szybciej i bezstresowo. plusem jest to że to kombi jest na 7 osób, 5 dorosłych i 2 dzieci, w bagażniku jest specjalny fotelik dla dzieci :)(orginalny)z pasami bezpieczeństwa, dzieciaki siedzą odwrucone w przeciwnie do kierunku jazdy i mają sporo frajdy w czasie jazdy :)

Układ jezdny
ogólnie to przyzwoicie, wspomaganie kierownicy jest fajne, z hamulcem trzeba delikatnie bo przy lekkim naciśnięciu , auto staje dęba ;)

Wentylacja i ogrzewanie
jest klima, i działa to przyzwoicie , nie mam specjalnych powodów do narzekania

Pełna opinia o Renault Laguna Famili 2200 D 0KM 1998r. kombi »

Zobacz również opinie:

Renault Laguna: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Renault Laguna: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Renault Laguna: 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.4, 3.0

Renault Laguna: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1991