Renault Laguna opinie, oceny użytkowników, Renault Laguna spalanie 1.6 (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Laguna

1.6

Liczba ocen: 32

Średnia ocena:

7.56/10

Renault Laguna spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.79/9.94 -.--
trasa 6.90/7.79 -.--
cykl mieszany 7.88/8.86 -.--

Laguna

OCENY RENAULTA LAGUNA


Ogólna ocena:  

9/10


Jestem mile zaskoczony kupnem tego modelu samochodu.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik i skrzynia biegów sprawują się bardzo dobrze. Niestety jazda z kompletem pasażerów oraz załadowanym bagażnikiem zmusza do wcześniejszego planowania manewrów na drodze, szczególnie wyprzedzania. Jazda z prędkościami 130km/h i wyższymi wydaje się być już męcząca dla tego silni...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie sprawuje się bardzo dobrze zarówno gdy samochód jest obciążony i gdy jedziemy sami dodając do tego wygodne fotele oraz tylnią kanapę sprawiają że długie trasy nie męczą. Przy prędkościach powyżej 120km/h odczuwalne staje się niedostateczne wyciszenie wnętrza.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów wystarczająca, dodatkowo pojemny bagażnik daje nam dobry samochód do jazdy na dłuższych trasach. Jakość materiałów zadowalająca tak samo jak i cena zakupu :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Nie dam 10 punktów bo to nie ideał,ale wygodna i ładna limuzyna.
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność silnika jak na tą wagę jest ok ale przydał by się mocniejszy silnik. Dla spokojnych kierowców wystarczy.
Opinia o komforcie:
W miarę miękki,jazda nawet z pełnym obciążeniem jest dobra.Wygodne siedziska nie powodują zmęczenia przy dłuższej jeżdzie.Wyciszenie może być.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu jak i z tyłu jest wystarczająca.Ergonomia-wszystko pod ręką.Bagażnik duży i pakowny.Jakość materiałów jest ok,tylko denerwuje mnie plastykowe podszybie z którego po dłuższym czasie schodzi farba.Karoseria bardzo ładna,odporna na korozję,w niektórych miejscach obu...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód duży,wygodny,parkowanie można wytrzymać.Widoczność dobra tylko słupki przednie w cyklu miejskim przysłaniają widoczność,ale można się przyzwyczaić.Regulacja kierownicy mogła by być lepsza.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


atrakcyjna cena za którą dostajemy naprawde udany i kąfortowy samochód
Opinia o układzie napędowym:
jak na ten silnik oraz masę jaką autko posiada można być zadowolonym z jego osiągów pracuje naprawdę przyjemnie. największy mankamęt to skrzynia która chaczy:/ silnik jest dużo bardziej żwawy niż podobna jednostka 1.6 w vectrze B
Opinia o komforcie:
ogulnie mówiąc bardzo ok komfort stoi na wysokim poziomie dobre tłumienie nierówności. fotele mogły by być ciut twardsze:P
Opinia o nadwoziu:
ilość miejsca spora bagażnik wielki zabezpieczenie anty korozyjne bardzo dobre. co do jakosci materiałów są to po prostu twarde plastki lecz są one trwałe:)
Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie ok zawieszenie bardzo kąfortowe dobre chamulce największy mankamęt to manewrowość na parkingu. Trwałość zawieszenia może nie poraża ale za to części zamienne są w bardzo przystępnych cenach:)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jak narazie wsiadam i jadę,nie zawiódł mnie.A jedyna wada to ta opornica,jeżeli czujesz swąd plastiku to lepiej sprawdzić to połączenie i wymienić ten wtyk na konektorki,jest pewniejsze.
Opinia o układzie napędowym:
Samochód nie dla kierowców lubiących duże przyśpieszenie.
Opinia o komforcie:
Na trasie po prostu płynie.Fotele z przodu jak i z tyłu bardzo wygodne.Wyciszenie jest w normie.
Opinia o nadwoziu:
Duża przestrzeń z przodu jak i z tyłu.Fotele wygodne,dopasowane.Jakość przedniego kokpitu nie najwyższa ponieważ po jakimś czasie ściera się kolor.Wykończenie,tapicerka i karoseria ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Wygodny duży samochód z olbrzymim kufrem.Jazda nim to przyjemność.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


ogolnie OK.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.6 16v o mocy 110 KM naprawdę wystarczający do poruszania się po mieście, żwawy i elastyczny.
Opinia o komforcie:
Naprawdę duże, wygodne auto, dobrze wyciszone. Zawieszenie raczej miekkie ale bez przesady...
Opinia o nadwoziu:
Sporo miejsca z przodu jak i z tyłu, ogolnie wszystko na swoim miejscu. Bagażnik wręcz wielki. Jeżeli chodzi o jakość materiałów mogło by być lepiej... Karoseria dobrze zabezpieczona przed korozja.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na auto sporych rozmiarów prowadzi się dosyć pewnie, nie zauważyłem większych przechyłów na zakrętach, wspomaganie działa raczej topornie ale da się przeżyc i jak dla mnie jest OK...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 7


ŚREDNIE OCENY RENAULT LAGUNA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 46.88% głosów 15
Raczej tak 28.13% głosów 9
Trudno powiedzieć 9.38% głosów 3
Raczej nie 6.25% głosów 2
Nie 9.38% głosów 3
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
6.3/10
Przyspieszenie 60-120km
6.4/10
Przyspieszenie 80-120km
6.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
4.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 17
Niezawodność 2
Wnętrze 2
Nic 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 9
Awaryjność 4
Układ jezdny 2
Napęd 2
Inne 1
Widoczność 1
Wnętrze 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Laguna brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Renault

  Laguna

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Laguna

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzyś

liczba głosów: 20

Renault Laguna RXE 1600 107KM 1999r. hatchback

Ocena ogólna
Jestem mile zaskoczony kupnem tego modelu samochodu.

Układ napędowy
Silnik i skrzynia biegów sprawują się bardzo dobrze. Niestety jazda z kompletem pasażerów oraz załadowanym bagażnikiem zmusza do wcześniejszego planowania manewrów na drodze, szczególnie wyprzedzania. Jazda z prędkościami 130km/h i wyższymi wydaje się być już męcząca dla tego silnika choć sporo jeszcze można z niego wycisnąć :)

Widoczność
Widoczność we wszystkich kierunkach bardzo dobra.

Komfort
Zawieszenie sprawuje się bardzo dobrze zarówno gdy samochód jest obciążony i gdy jedziemy sami dodając do tego wygodne fotele oraz tylnią kanapę sprawiają że długie trasy nie męczą. Przy prędkościach powyżej 120km/h odczuwalne staje się niedostateczne wyciszenie wnętrza.

Nadwozie
Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów wystarczająca, dodatkowo pojemny bagażnik daje nam dobry samochód do jazdy na dłuższych trasach. Jakość materiałów zadowalająca tak samo jak i cena zakupu :)

Wentylacja i ogrzewanie
Samochód nagrzewa się błyskawicznie i w zasadzie po przejechaniu 3km silnik osiąga optymalną temperaturę pracy. Co do klimatyzacji to mogłaby być wydajniejsza.

Elektryka/elektronika
Do dnia dzisiejszego nie miałem żadnych awarii. Ingerencja w układ elektryczny w postaci podświetlenia podłogi wnętrza nie spowodowała żadnych komplikacji.

Pełna opinia o Renault Laguna RXE 1600 107KM 1999r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Renault Laguna: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Renault Laguna: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Renault Laguna: 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.4, 3.0

Renault Laguna: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1991