Renault Laguna opinie, oceny użytkowników, Renault Laguna spalanie coupe (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Laguna

coupe

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.00/10

Renault Laguna spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.50/-.-- 8.00
trasa 7.00/-.-- 6.00
cykl mieszany 8.00/-.-- 7.00

Laguna

OCENY RENAULTA LAGUNA


Ogólna ocena:  

9/10


Nie dam 10 punktów bo to nie ideał,ale wygodna i ładna limuzyna.
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność silnika jak na tą wagę jest ok ale przydał by się mocniejszy silnik. Dla spokojnych kierowców wystarczy.
Opinia o komforcie:
W miarę miękki,jazda nawet z pełnym obciążeniem jest dobra.Wygodne siedziska nie powodują zmęczenia przy dłuższej jeżdzie.Wyciszenie może być.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu jak i z tyłu jest wystarczająca.Ergonomia-wszystko pod ręką.Bagażnik duży i pakowny.Jakość materiałów jest ok,tylko denerwuje mnie plastykowe podszybie z którego po dłuższym czasie schodzi farba.Karoseria bardzo ładna,odporna na korozję,w niektórych miejscach obu...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód duży,wygodny,parkowanie można wytrzymać.Widoczność dobra tylko słupki przednie w cyklu miejskim przysłaniają widoczność,ale można się przyzwyczaić.Regulacja kierownicy mogła by być lepsza.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY RENAULT LAGUNA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
9.5/10
Parkowanie
5.5/10
Napęd
Elastyczność
6.5/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
8.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
4.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Laguna brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Renault

  Laguna

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Laguna

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 19

Renault Laguna 1,6KAT 1600 108KM 2000r. coupe

Ocena ogólna
Nie dam 10 punktów bo to nie ideał,ale wygodna i ładna limuzyna.

Układ napędowy
Elastyczność silnika jak na tą wagę jest ok ale przydał by się mocniejszy silnik. Dla spokojnych kierowców wystarczy.

Widoczność
Przy tak dużych oknach widoczność z przodu jak i z tyłu jest dobra.Również w lusterkach widać wyrażnie.

Komfort
W miarę miękki,jazda nawet z pełnym obciążeniem jest dobra.Wygodne siedziska nie powodują zmęczenia przy dłuższej jeżdzie.Wyciszenie może być.

Nadwozie
Przestrzeń z przodu jak i z tyłu jest wystarczająca.Ergonomia-wszystko pod ręką.Bagażnik duży i pakowny.Jakość materiałów jest ok,tylko denerwuje mnie plastykowe podszybie z którego po dłuższym czasie schodzi farba.Karoseria bardzo ładna,odporna na korozję,w niektórych miejscach obustronnie ocynkowana.

Układ jezdny
Samochód duży,wygodny,parkowanie można wytrzymać.Widoczność dobra tylko słupki przednie w cyklu miejskim przysłaniają widoczność,ale można się przyzwyczaić.Regulacja kierownicy mogła by być lepsza.

Naprawy
Znalazłem serwis Renault gdzie o wiele taniej niż w autoryzowanym serwisie.

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja jest dobra,ogrzewanie wystarczające.

Elektryka/elektronika
Narazie mam problem z kluczykiem.Gdzieś brak dobrego zera bo czasami central nie reaguje na pilota,ale przerobię i założę autoalarm.

Pełna opinia o Renault Laguna 1,6KAT 1600 108KM 2000r. coupe »

Zobacz również opinie:

Renault Laguna: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Renault Laguna: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Renault Laguna: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Renault Laguna: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1991