Renault Rapid opinie, oceny użytkowników, Renault Rapid spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Renault Rapid

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.17/10

Renault Rapid spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.00/10.75 6.65
trasa 5.25/7.25 5.35
cykl mieszany 5.75/9.00 5.90

Rapid

OCENY RENAULTA RAPID


Ogólna ocena:  

9/10


Świetne autko dla rodziny,która żyje intwensywnie,tzn.dużo podróżuje lub ma jakieś hobby czy biznes.Wtedy wystarczy mieć to jedno autko i wszelkie potrzeby transportowe są zaspokojone... Ma jednak wadę(przynajmniej dla niektórych):Słabo nadaje się do "szpanowania".
Opinia o układzie napędowym:
Niezły i ekonomiczny silnik.Jeśli serwisować go terminowo,odpłaci sie trwałością.
Opinia o komforcie:
Zupełnie wygodne autko biorąc pod uwagę jego uniwersalność.Nie jest to wygoda limuzyny,ale też nie jest to,jak w maluchu.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo dużo miejsca w środku.Wygoda lepsza niż przeciętna.Tylna kanapa składana i wtedy wejdzie tam euro-paleta.Korozja atakuje najpierw dolne części błotników,podszybie w drzwiach bocznych i progi.Jeśli je zakonserwować i regularnie sprawdzać,to mamy raczej problem z głowy.
Opinia o układzie jezdnym:
Całkiem fajne autko.Zarówno do małego biznesu jak i do rekreacji.Jak na samochód rodzinny-ogromne możliwości transportowe(np.niezłożony wózek wnuka mieści się bez problemów i jest jeszcze sporo miejsca dla pasażerów i zakupy lub urlopowy bagaż).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


wady niema glowkowanie jak przy francu a zalet to setki
Opinia o układzie napędowym:
naped ok ja mam 4 skrzynie ale jest ok ale na trasie polecam 5 biegow a elastycznosc to gucio nawet po lasach po plazach i po wertepach uwiezcie lub nie ale zawstydzilem mym autkiem wiele jeep-ow i pieknych fur na trasie bo one staly na awaryjnych a ja jechalem
Opinia o komforcie:
ok za te pieniazki nie wymagajmy lexusa
Opinia o nadwoziu:
bagaznimk czyli paka za tylna kanapa daje 10 pkt.ja posiadam na dachu tez tyrystyczne rury z wielkim placem na ustawieni namiotu z materacem podwujnym lub do przewozu nawet 3 drzwiowej szafy uwiezcie jak z ikei
Opinia o układzie jezdnym:
witam posiadam rapida 6 lat super bryka na wyjazdy ,pakowny 1.20m6 ladowalem wielo krotnie ,rodzinny ,na dalekie kraje na wczasy wjedzie wszedzie jak lui defines a objezdzilem europe i bałkany ale grunt to wkladac nowe dobre czesci to na trasie niezawiedzie,wytrzymaly jak dbasz to polecam 100%
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


dla kogoś kto prowadzi małą firme ,buduje dom,przewozi często wieksze rzeczy super auto
Opinia o układzie napędowym:
wkońcu jest to auto ciężarowe wiec z tym przyspieszeniem niema co narzekać
Opinia o komforcie:
brak foteli tylnych a więc i kompletu pasażerów pod obciążeniem auto jedzie dość cicho ,bez chałasują tylne drzwi
Opinia o układzie jezdnym:
mimo braku wspomagania auto prowadzi się dobrze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
autko z 1994r więc cudów niema
Opinia o układzie jezdnym:
układ jezdny jeżeli nie ma luzu sprawuje się super
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY RENAULT RAPID

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 83.33% głosów 5
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
6.3/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
6.3/10
Fotele tylne
6.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.8/10
Wyciszenie
4.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.7/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
6.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
7.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.5/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
5.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 1
Wnętrze 1
Spalanie 1
Niezawodność 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Inne 1
Nic 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Rapid brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Pick-up.

  Renault

  Rapid

  Skoda

  Pick-up

Najciekawsza opinia użytkownika o Renaulcie Rapid

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 22

Renault Rapid 5-osobowy 1900 F8Q 65KM 1995r. kombi

Ocena ogólna
Świetne autko dla rodziny,która żyje intwensywnie,tzn.dużo podróżuje lub ma jakieś hobby czy biznes.Wtedy wystarczy mieć to jedno autko i wszelkie potrzeby transportowe są zaspokojone... Ma jednak wadę(przynajmniej dla niektórych):Słabo nadaje się do "szpanowania".

Układ napędowy
Niezły i ekonomiczny silnik.Jeśli serwisować go terminowo,odpłaci sie trwałością.

Widoczność
Widoczność do przodu bez zastrzeżeń.Do tyłu-średnio,bo wysoko jest dolna krawędź tylnej szyby.Lusterka wsteczne mogłyby być większe.

Komfort
Zupełnie wygodne autko biorąc pod uwagę jego uniwersalność.Nie jest to wygoda limuzyny,ale też nie jest to,jak w maluchu.

Nadwozie
Bardzo dużo miejsca w środku.Wygoda lepsza niż przeciętna.Tylna kanapa składana i wtedy wejdzie tam euro-paleta.Korozja atakuje najpierw dolne części błotników,podszybie w drzwiach bocznych i progi.Jeśli je zakonserwować i regularnie sprawdzać,to mamy raczej problem z głowy.

Układ jezdny
Całkiem fajne autko.Zarówno do małego biznesu jak i do rekreacji.Jak na samochód rodzinny-ogromne możliwości transportowe(np.niezłożony wózek wnuka mieści się bez problemów i jest jeszcze sporo miejsca dla pasażerów i zakupy lub urlopowy bagaż).

Naprawy
Podany przebieg dotyczy stanu licznika,jaki zastałem po poprzednim właścicielu.Patrzącn na stan głowicy i pierścieni licznuik był cofany przynajmniej o 100tys.km

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie i wentylacja wystarczająca,choć przydałaby się też klimatyzacja.

Elektryka/elektronika
Z prądem w Reni nie ma problemów,ale niską jakość mają włączniki częściej używane,np.włącznik dmuchawy,który przepalił się i nie dało się kupić nowego.

Pełna opinia o Renault Rapid 5-osobowy 1900 F8Q 65KM 1995r. kombi »

Zobacz również opinie:

Renault Rapid: bus, kombi, mini-van, pick-up, van

Renault Rapid: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Renault Rapid: 1.1, 1.2, 1.4, 1.9

Renault Rapid: 1997, 1996, 1995, 1994, 1987