Renault Scenic opinie, oceny użytkowników, Renault Scenic spalanie 1.6 (strona 2)

Opinie o samochodach Renault Scenic

1.6

Liczba ocen: 90

Średnia ocena:

7.99/10

Renault Scenic spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.91/9.21 -.--
trasa 6.95/7.72 -.--
cykl mieszany 8.02/8.50 -.--

Scenic

OCENY RENAULTA SCENIC


Ogólna ocena:  

7/10


Fajne auto dla rodziny 2+2. Polecam jakiś mocniejszy silnik. Wygodne w długich trasach. Niestety auto lubiane przez rdzę - robiłem już nadkola i progi z tyłu a znowu wyłazi coś na progach z przodu.
Opinia o układzie napędowym:
Demon prędkości to to nie jest, z drugiej strony to samochód rodzinny a nie wyścigówka. Większe górki na 4.
Opinia o komforcie:
Miękko jak to we francuzie. Wąskie środkowe siedzenie z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Przełączniki przy kierownicy ok, przyciski od awaryjnych, centralnego i ogrzewania szyb i lusterek za daleko od kierowcy. bagażnik mógłby być większy.
Opinia o układzie jezdnym:
Trochę przechyla się na zakrętach, ale trzymanie się drogi OK. Widoczność generalnie bardzo dobra (wysoka pozycja za kierownicą) ale minus za małe lusterka.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Jednak silnik ośmio zaworowy jest trochę za słaby co widać przy przyspieszaniu i wyprzedzaniu zwłaszcza przy pełnym obciążeeniu. Natomiast sam silnik i skrzynia biegów są bezproblemowe.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dobrze dobrane bez jak i z obciążeniem, bardzo dużo miejsca na przednich fotelach,a i pasażerowie na tylnych siedzeniachmają dość sporo miejsca.
Opinia o nadwoziu:
Wyprodukowanie tego samochodu yo był strzał w dziesiątkę.
Opinia o układzie jezdnym:
Pomimo dość dużej wysokości w stosunku do długości auto nie przechyla się na zakrętach na co ma wpływ dobrze dobrane zawieszenie. Wspomaganie wraz precyzyjnością jest zestrojone i nie wymaga dużej siły ze strony kierującego.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


ogólnie super . brakuje dobrego nawiewu na tylne siedzenia .
Opinia o nadwoziu:
dużo przestrzeni zwłaszcza że jestem otyły i napewno potrzebuję dużo miejsca . bardzo wygodny
Opinia o układzie jezdnym:
super auto. zawsze jeżdziłem na skrzyni manualnej. dałem się przekonać do automatu i nie żałuję .jestem bardzo zadowolony z auta. kupiłem go z przebiegiem 30.000km. teraz ma 170.000km i tylko wymieniłem olej w skrzyni automatycznej . sprawuje się na 5. żadnych kłopotówz silnikiem i res...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Polecam rodzinom z dziećmi, super w trasie (człowiek nie odczuwa zmęczenia nawet po przejechaniu 500km.)Dobre auto.
Opinia o układzie napędowym:
Mułowaty..
Opinia o komforcie:
Bardzo dużo miejsca dla wszystkich,dość głośno przy większej prędkości.
Opinia o nadwoziu:
Max. wygoda. Co do jakości wykończenia mogłoby być lepiej. Samochód bardzo funkcjonalny - można samemu zmieniać w nim wiele w środku (ustawienia foteli) Spora ilość przydatnych schowków gadżetów (np. gniazdo zapalniczki pod tylnym rzędem siedzeń) Tu jest OK.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo mały promień zawracania jak na tak duży samochód, dobrze trzyma się drogi, układ precyzyjny, hamulce OK.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Całe auto jest znakomite. Wyrazy uznania dla żabo-jadów. Serdecznie polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Sprowadzałem go z Holandii. Skrzynia biegów wbrew opiniom "znawców" jest bez awaryjna. Mam 5 osób w rodzinie, a na wakacje jeżdzimy do Grecji i motor nawet przy takim obciążeniu jest wystarczająco mocny. Serdecznie polecam.
Opinia o komforcie:
Auto niesamowcie komfortowe, nawet z piątką pasażerów. Serdecznie polecam.
Opinia o nadwoziu:
Dużo przestrzeni. Serdecznie polecam.
Opinia o układzie jezdnym:
Niezawodny.Parkowanie to jest bajka. Prowadzi się jak by płynął. Serdecznie polecam.
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY RENAULT SCENIC

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 54
Raczej tak 28.89% głosów 26
Trudno powiedzieć 5.56% głosów 5
Raczej nie 3.33% głosów 3
Nie 2.22% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.1/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
8.6/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
5.9/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 36
Wnętrze 11
Nadwozie 7
Niezawodność 5
Widoczność 3
Spalanie 3
Inne 2
Napęd 1
Układ jezdny 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 25
Spalanie 7
Wentylacja i ogrzewanie 7
Awaryjność 6
Napęd 4
Inne 4
Wnętrze 2
Układ jezdny 2
Nadwozie 2
Komfort jazdy 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Renault Scenic brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Zafira.

  Renault

  Scenic

  Opel

  Zafira

Zobacz również opinie:

Renault Scenic: bus, hatchback, inne, kombi, mini-van, sedan (limuzyna), terenowy, van

Renault Scenic: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Renault Scenic: 1.2, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Renault Scenic: 2013, 2011, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996