Rover 25 opinie, oceny użytkowników, Rover 25 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Rover 25

Liczba ocen: 25

Średnia ocena:

8.56/10

Rover 25 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.24/9.30 7.23
trasa 6.45/6.70 6.18
cykl mieszany 7.42/7.40 6.68

25

OCENY ROVERA 25


Ogólna ocena:  

8/10


zepsuta turbina. slabe przyspieszenie.zawieszenie idealne...!!! klime mam napełniona do oporu ale az tak dobrze nie dziala. troche slabo dmucha.
Opinia o układzie napędowym:
mam nie stety zepsuta turbine i ma 17 s do setki. regeneracja koszt od 1000 do 2000zl. uzywka ok 800zl
Opinia o komforcie:
Nie stety ale nie siedzi mi sie dobrze za kierownica. Nie jest to samochod dopasowany pod tym wzgledem do mnie. Nie moge dostosowac sobie fotela do kierownicy tak zeby mi sie dobrze siedzialo
Opinia o układzie jezdnym:
hamulce słabe chociaz kupilem ate. teraz znowu musze wymienic i nie wiem jakie kupic. kierownica ma wspomaganie ale i tak tak leciutko nie chodzi.W zime trzyma sie na jezdni bradzo dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód zgrabny, z dużym bagażnikiem, sparwdza się zarówno w mieście jak i w trasie. Polecam!
Opinia o układzie napędowym:
Ten samochód trzeba po prostu "rozbujać" - robi się bardziej dynamiczny powyżej 90 km/h.
Opinia o komforcie:
Z tyłu nie powinny jeździć osoby wysokie.
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze zarówno ładne jak i funkcjonalne.
Opinia o układzie jezdnym:
Manewry nie sprawiają najmniejszego problemu, trochę gorzej jest podczas jazdy na ostrych zakrętach i nierównej drodze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Niesamowity silnik, bardzo dobre wrazenia z jazdy, spory bagaznik. Sredni komfort prowadzenia w dluzszej trasie, dosyc glosny, awaryjnosc moglaby byc mniejsza
Opinia o układzie napędowym:
ma niesamowitego kopa, po zmapowaniu silnika do setki w okolo 8-9 sekund. bardzo mocny przy 3 tysiacach obrotow, zwlaszcza na 4 biegu, kosmiczny moment obrotowy (340 Nm)
Opinia o komforcie:
nie jest to zbyt komfortowe auto do dlugich podrozy, ale w miescie daje sobie rade, mozna mu wybaczyc pewne braki w ukladzie zawieszenia
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


polecam to dynamiczne auto, proszętylko uważać aby nie przegrzać silnika
Opinia o układzie napędowym:
bardzo dynamiczne auto, świetna współpraca silnika ze skrzynią biegów (ta sama moc silnika przy jeździe na gaz - niewyczuwalna różnica)
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy bardzo poprawny za wyjątkiem hałasu dochodzącego z silnika,moim zdaniem kiepskie wyciszenie
Opinia o nadwoziu:
auto bardzo wygodne choć małe, jedyna wada to niewielki bagażnik, w przypadku instalacji gazu prakycznie jego brak
Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie układ jezdy bez uwag
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Przy 2.0 Dieslu z 2000 roku brakuje mu mocy, jednak jak na niewielką wagę tego auta osiągi ma całkiem na przyzwoitym poziomie. Szkoda że nie ma większej max prędkości, chociaż w Polsce i tak nie ma gdzie się rozpędzić...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo miłe w prowadzeniu, nie stwarza większych problemów. Jedynym mankamentem jest to że układ zawieszenia jest delikatny na polskie drogi, lubią się wybijać drążki zwłaszcza po zimie i poduszki amortyzatorów.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY ROVER 25

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.00% głosów 19
Raczej tak 24.00% głosów 6
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.8/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.8/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 5
Niezawodność 4
Inne 3
Nadwozie 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 2
Układ jezdny 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Spalanie 3
Nadwozie 3
Inne 2
Napęd 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Rover 25 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Civic.

  Rover

  25

  Honda

  Civic

Zobacz również opinie:

Rover 25: coupe, hatchback

Rover 25: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Rover 25: 1.4, 1.6, 2.0

Rover 25: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1996