Rover seria 100 opinie, oceny użytkowników, Rover seria 100 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Rover seria 100

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 8.67/10

Rover seria 100 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.00/-.--
-.--
trasa
4.77/-.--
-.--
cykl mieszany
5.90/-.--
-.--

Oceny ROVERA SERIA 100

2008-03-29

Ogólna ocena:

8/10

niespodziewałem sie tak dobrej i niezawodnej eksploatacji tego autka.każdy mówił ze to wynalazek do którego nigdzie nie dostane czesci ale to jest mit.miałem kilka aut przed roverem ale jedynie on mnie tak miło zaskoczył, i gdybym zmieniał auto to raczej też na rovera tylko że już wyzszy...
Opinia o układzie napędowym:
poprawny silnik jak na pojemnośc 1100cm nie jest to auto sportowe ale żwawe i dynamiczne
Opinia o komforcie:
jedynym minusem jest to iz auto nie posiada amortyzatorów jest pompowane hydraulicznie i nie w każdym mniejszym miescie jest punkt serwisowy z taką usługa
Opinia o nadwoziu:
należy spojżeć na podłoge ponieważ gnije od zewnątrz
Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie fajne autko które nie jest królem szos pod wzgledem popularnosci,ale dosc miło mnie zaskoczylo jedynym minusem są dość słaby układ hamulcowy.mimo iz nie posiada wspomagania kierownicy jakos w miare nią sie kręci

2008-03-28

Ogólna ocena:

8/10

Bardzo fajne, zgrabne i poręczne autko. Przyzwoite zużycie paliwa. Najwięjszy mankamet to te "gruszki" w zawieszeniu.
Opinia o układzie napędowym:
Trochę opornie wchodzą biegi szczególnie wsteczny. Przyzwoita elastyczność jak na tak małą pojemność.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie to chyba największy mankament tego fajnego autka.
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu mało miejsca na nogi. Dorosłe osoby będą miały problemy
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się bardzo fajnie ale na polskich dziurawych drogach... :(

2008-02-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
bardzo fajne i niezawodne autko jedyny minus to to ze jest mao spotykany

Średnie oceny ROVER SERIA 100

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
8.7/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.3/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.7/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
9.7/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
0.0/10
Elektronika
0.0/10
Naprawy
Niezawodność
0.0/10
Koszty napraw
0.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
3
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Rover seria 100 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Rover seria 200.

Rover seria 100

Rover seria 100

Rover seria 200

Rover seria 200

Zobacz również opinie:

Rover seria 100: hatchback

Rover seria 100: benzyna

Rover seria 100: 1.1

Rover seria 100: 1997, 1996