Rover seria 400 opinie, oceny użytkowników, Rover seria 400 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Rover seria 400

Liczba ocen: 53

Średnia ocena:

8.32/10

Rover seria 400 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.63/8.76 7.88
trasa 6.38/6.84 5.53
cykl mieszany 7.56/7.75 6.58

seria 400

OCENY ROVERA SERIA 400


Ogólna ocena:  

10/10


bez wad
Opinia o układzie napędowym:
silnik pracuje równo, jak na diesla przystało to taki osiołek, potrzebuje by się rozpędzić, ze zmianą biegów nie ma problemu płynnie się zmieniają, nawet przy puszczaniu nogi ze sprzęgła podczas jazdy nie ma stuków czy jakichkolwiek zrywów, wszytko hydrauliczne jest także na piątym ...
Opinia o komforcie:
autko po drodze wręcz płynie, dziurek nie odczuwa się, jest bardzo miękki pod tym względem, i jest bardzo wygodne, dużo miejsca z przodu
Opinia o nadwoziu:
autko jest dobre dla 3-4 osób, jak usiądzie 3 z tyłu robi się ciasno, uważam że schowków troszkę mało, na 2 osoby wystarczy, jest bardzo przestronny (dużo miejsca z przodu mało z tyłu), materiały jakie zostały tu użyte są bardzo dobre jakościowo, pomimo wieku auta nic nie trzeszczy,...
Opinia o układzie jezdnym:
autko jest wręcz przyklejone do podłoża, czuję się w nim bezpiecznie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


podsumowując auto godne polecenia,pod względem awaryjności czy spalania rewelacja,bez obaw kupilbym takie auto trochę nowsze i z lepszym wyposażeniem ale tylko z takim samym silnikiem.pozatym auto nieżle się prezentuje ale to kwestia gustu,a wady to odklejająca się tapicerka drzwi i podsufi...
Opinia o układzie napędowym:
silnik odpala i pracuje równomiernie bez klekotania,dobrze wspólpracuje ze skrzynią biegów,przyspieszenie jak na diesla dla mnie zadowalające.
Opinia o nadwoziu:
po odpowiednim ustawieniu foteli przednich nie ma problemów z wygodnym siedzeniu,z tylu zależy od wzrostu pasażera,osobiście w większości jeżdżę sam ale w 5 osób też można w miarę wygodnie podróżować.moje auto ma już trochę przebiegu więc materialy wykończeniowe wnętrza mialy pr...
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się dobrze,wg. mnie zawieszenie jest dobrze zestrojone,uklad kierowniczy dziala precyzyjne,wspomaganie również dziala bez problemu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jesto bardzo fajny samochodzik ładnie przyspiesz dosyć dobrze się go prowadzi i też tani w eksploatacji a częsci do tego modelu można szukać u Hondy
Opinia o układzie napędowym:
silnik jak na poj. 1.6 jest bardzo dynamiczny a przyspiszenie do 100km/h mieści się 10s chodź przy 3500obr/min jest chałaśliwy co trochę przeszkadza przy dłuższej jeździe
Opinia o komforcie:
w tym przypadku odzniosę sie do wcześniejszych komenterzy a punktacja powinna wszystko wyjaśnić
Opinia o nadwoziu:
Nie jest to samochód dla kierowców bardzo wysokicha, a osoby jadące z tyłu mają jeszcze mniej miejsca. Zaletą jest bardzo dobre materiały które zostały zastosowane w tym samochodzie elementów z tworzywa sztucznego jest bardzo mało.
Opinia o układzie jezdnym:
Wazdę tym autem można zaiczyć jak na nasze polkie warunki na dosyć komfortową mimo naszych nierównych dróg wszelkie nierówności są dosyć tłumione, wadą jest trochę słaby ukłaby wspomagania kierownicy który daje sie we znaki w wąskich krętych uliczkach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Super samochodzik.Za nieduze pieniadze ,jest to naprtawde komfortowa limuzyna.Porownuje sie go do Hondy Civic poniewaz szereg czesci pochodzi z tego samochodu.Jednak komfort,wyglad wewnetrzny wykonczenia w drewnie,chrom,stawiaja Honde w/g mnie sporo z tylu.
Opinia o układzie napędowym:
Autko jest dosyc ciezkie i jednostka napedowa potrzebuje wiecej czasu aby rozgonic go do 100km/h.W trakcie jazdy gdy autko jest rozpedzony osiagi sa bardzo dobre.
Opinia o komforcie:
Pelen komfort.
Opinia o nadwoziu:
Tak jak wyzej.Wszystko zrobione jest pod katem wygody kierujacego i pasazerow.
Opinia o układzie jezdnym:
Autko prowadzi sie idealnie.Widac,ze wszystko robione jest dla wygody kierujacego i pasazerow.Nawet taki drobny szczegol jak zgrubienia na kierownicy pod kciuki.Jedyny drobny mankament to promien skretu.Przesiadlem sie do tego autka z Mercedesa C klasy - nie ma porownania.Jednak jest to drobny manka...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Zupełnie niedoceniane auto w Polsce.Juz wielu ludzi dzieki mnie przekonało sie do Rovera..Większosc podzespołów jest Hondy a wykonczenie w angielskim dobrym stylu.Polecam model z silnikiem TD gdyż benzyny miały problemy z uszczelkami pod głowicą..znam osobiscie takie przypadki.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelka..105KM w takim autku w zupełności wystarcza..
Opinia o komforcie:
Wczesniej jeżdziłem oplem i fordem(czyli auta niemieckie) i było sztywno,tu zawieszenie jest z hondy Civic i jestem zachwycony..auto płynie po nierównościach..
Opinia o nadwoziu:
Auto z wygladu małe ale jest tylko 5cm węzsze i 7cm krótsze od Audi A4..w srodku naprawde wygodne..mam 185cm i siedze wygodnie zarówno za kierownica jak i z tyłu..Bagażnik w wersji sedan ogromny!
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi sie świetnie..ma nieco słaby skręt dlatego za parkowanie tylko 7.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 11


ŚREDNIE OCENY ROVER SERIA 400

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 67.92% głosów 36
Raczej tak 26.42% głosów 14
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 1.89% głosów 1
Nie 3.77% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
7.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.0/10
Elektronika
4.1/10
Naprawy
Niezawodność
4.0/10
Koszty napraw
3.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 11
Niezawodność 9
Spalanie 6
Wnętrze 4
Nadwozie 3
Napęd 2
Inne 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 11
Nic 9
Spalanie 4
Inne 2
Widoczność 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Rover seria 400 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Rover

  seria 400

  Volkswagen

  Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Roverze seria 400

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 34

Rover seria 400 416 1600 16v 115KM 1997r. hatchback

Ocena ogólna
jesto bardzo fajny samochodzik ładnie przyspiesz dosyć dobrze się go prowadzi i też tani w eksploatacji a częsci do tego modelu można szukać u Hondy

Układ napędowy
silnik jak na poj. 1.6 jest bardzo dynamiczny a przyspiszenie do 100km/h mieści się 10s chodź przy 3500obr/min jest chałaśliwy co trochę przeszkadza przy dłuższej jeździe

Komfort
w tym przypadku odzniosę sie do wcześniejszych komenterzy a punktacja powinna wszystko wyjaśnić

Nadwozie
Nie jest to samochód dla kierowców bardzo wysokicha, a osoby jadące z tyłu mają jeszcze mniej miejsca. Zaletą jest bardzo dobre materiały które zostały zastosowane w tym samochodzie elementów z tworzywa sztucznego jest bardzo mało.

Układ jezdny
Wazdę tym autem można zaiczyć jak na nasze polkie warunki na dosyć komfortową mimo naszych nierównych dróg wszelkie nierówności są dosyć tłumione, wadą jest trochę słaby ukłaby wspomagania kierownicy który daje sie we znaki w wąskich krętych uliczkach.

Wentylacja i ogrzewanie
ogrzewanie samochodu jest bardzo dobre po przejechaniu kilku kilometrów już jest ciepło, a zaś w upalne dni kilimatyzacja sie spisuje rewelacyjnie

Pełna opinia o Rover seria 400 416 1600 16v 115KM 1997r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Rover seria 400: hatchback, sedan (limuzyna)

Rover seria 400: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Rover seria 400: 1.4, 1.6, 2.0

Rover seria 400: 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1986