Seat Cordoba opinie, oceny użytkowników, Seat Cordoba spalanie 2002r. (strona 1)

Opinie o samochodach Seat Cordoba

2002r.

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

7.64/10

Seat Cordoba spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.86/10.13 6.00
trasa 6.20/7.75 5.00
cykl mieszany 7.54/9.03 5.50

Cordoba

OCENY SEATA CORDOBA


Ogólna ocena:  

8/10


Wiadomo że auto nie jest z najwyższej półkiale w swojej klasie oceniam je na dobre.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik Volkswagena 1,6 moim zdaniem jest dość elastyczny i wybacza lenistwo przy zmianie biegów.Jest też dość dynamiczny,można trochę sportowo.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest dość twarde i podczas jazdy z kompletem pasażerów nie ma problemów.Fotele przednie dość wygodne.W fotelu kierowcy można regulować przechył i ustawić tak żeby było wygodnie. Wyciszenie mogłoby być lepsze.
Opinia o nadwoziu:
Nie jest to auto wielkie ale z przodu jest miejsca sporo,trochę gorzej z tyłu. Ponieważ jest to kombi miejsca na bagaż jest dużo.Tylne siedzenia są dzielone i składane więc przestrzeń bagażową można uzyskać naprawdę imponującą. Auto ma relingi dachowe,można więc zamocować np uch...
Opinia o układzie jezdnym:
Cordoba ma raczej twarde zawieszenie i o dobijanie na nierównościach trudno. Prowadzi się dobrze,nie ma przechyłów na zakrętach.Dobrze trzyma się nawierzchni,przez 6 lat,które tam autem jeżdżę, ani razu nie zarzuciło nim.Układ kierowniczy uważam że jest precyzyjny idobrze wspomagany.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Przyzwoite auto,bez ewidentnie słabych punktów.Dobra relacja ceny do jakości.Niezłe osiągi ( jeśli ktoś nie szuka w nim ducha GTI ).Ogólnie wart zainteresowania.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik sprawdza sie dobrze zarówno w mieście,gdzie krótkie biegi dają niezłe osiągi,jak i na trasie,dzięki dobremu doborowi przełożeń skrzyni biegów.Prędkości przelotowe wyższe,niż świadczyłaby moc tej jednostki
Opinia o komforcie:
Im więcej osób na pokładzie,tym nieco obniża się skuteczność tłumienia naszych dziur.Fotele przyzwoite,a kanapa tylna jak na segment B zapewnia 2 osobom dobre warunki podróżowania
Opinia o nadwoziu:
Z przodu na nogi i głowę miejsca pod dostatkiem,trochę więcej przydałoby się na wysokości łokci.Z tyłu podobnie.Wszystkie pokrętła i przełączniki w zasięgu ręki,obsługa intuicyjna.Bagażnik,jak na wielkość auta - może zmieścić dość sporo.Karoseria dobrze zabezpieczona przed ko...
Opinia o układzie jezdnym:
Małe wychyły nadwozia na zakrętach,szczególnie na założonych amortyzatorach gazowych KYB.Dość bezpośredni ukł. kierowniczy.Zadowalający komfort resorowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Niska jakosc materiałów wykończeniowych , tapicerka - porażka.
Opinia o układzie jezdnym:
Człowiek jeżdzący na codzień jednym samochodem przyzwyczaja sie niejako do niego i trudno zauważa zmiany które postępuja wraz z uplywem czasu.Miałem wrazenie ze wspomaganie kier. coraz gorzej działa , nawet byłem w serwisie seata , tam stwierdzili , że jest OK .Teraz kupiłem drugi nowy s...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Auto doskonale sprawdza się ajko auto miejskie i ajko auto dla młodych rodzin, niskie koszty eksploatacji, zadowalające osiagi, niska awaryjność, doskonała wręcz pojemnośc w tej klasie
Opinia o układzie napędowym:
auto bardzo dobrze przyspiesza w wysokim zakresie obrotów
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bez zarzutu, troche utrudnione oarkowanie tyłem-wysoko ustawiony bagażnik
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Tani w eksploatacji, mało awaryjny, solidny i wytrzymały samochód rodzinny.
Opinia o komforcie:
W dieslu nie jest niestety cicho. Przy prędkości 130 km/h szum zrównuje się z dochodzącymi dźwiękami silnika i przestaje to być uciążliwe.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY SEAT CORDOBA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 36.36% głosów 4
Raczej tak 54.55% głosów 6
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 9.09% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
6.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.1/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.3/10
Fotele przednie
7.6/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.4/10
Wyciszenie
6.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
5.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.2/10
Możliwość aranżacji
6.2/10
Karoseria
7.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
6.5/10
Widoczność w lusterkach
7.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.1/10
Elektronika
4.2/10
Naprawy
Niezawodność
4.4/10
Koszty napraw
3.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Nic 2
Układ jezdny 2
Napęd 2
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Nic 1
Widoczność 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Seat Cordoba brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Seat Toledo.

  Seat

  Cordoba

  Seat

  Toledo

Najciekawsza opinia użytkownika o Seacie Cordoba

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 23

Seat Cordoba 1600 75KM 2002r. kombi

Ocena ogólna
Wiadomo że auto nie jest z najwyższej półkiale w swojej klasie oceniam je na dobre.

Układ napędowy
Silnik Volkswagena 1,6 moim zdaniem jest dość elastyczny i wybacza lenistwo przy zmianie biegów.Jest też dość dynamiczny,można trochę sportowo.

Widoczność
Widocznoć mogłaby być lepsza,chciaż nie miałem z tym problemu.

Komfort
Zawieszenie jest dość twarde i podczas jazdy z kompletem pasażerów nie ma problemów.Fotele przednie dość wygodne.W fotelu kierowcy można regulować przechył i ustawić tak żeby było wygodnie. Wyciszenie mogłoby być lepsze.

Nadwozie
Nie jest to auto wielkie ale z przodu jest miejsca sporo,trochę gorzej z tyłu. Ponieważ jest to kombi miejsca na bagaż jest dużo.Tylne siedzenia są dzielone i składane więc przestrzeń bagażową można uzyskać naprawdę imponującą. Auto ma relingi dachowe,można więc zamocować np uchwyty na rowery.

Układ jezdny
Cordoba ma raczej twarde zawieszenie i o dobijanie na nierównościach trudno. Prowadzi się dobrze,nie ma przechyłów na zakrętach.Dobrze trzyma się nawierzchni,przez 6 lat,które tam autem jeżdżę, ani razu nie zarzuciło nim.Układ kierowniczy uważam że jest precyzyjny idobrze wspomagany.

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylację i ogrzewanie uważam za bardzo dobre . Nawiew można skierować gdzie się chce.Można całkowicie zamknąć nawiew z zewnątrz.Auto ma filtr przeciwpyłkowy.

Pełna opinia o Seat Cordoba 1600 75KM 2002r. kombi »

Zobacz również opinie:

Seat Cordoba: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Seat Cordoba: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Seat Cordoba: 1.2, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9

Seat Cordoba: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1963