Seat Cordoba opinie, oceny użytkowników, Seat Cordoba spalanie 1.6 (strona 5)

Opinie o samochodach Seat Cordoba

1.6

Liczba ocen: 67

Średnia ocena:

7.55/10

Seat Cordoba spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.04/10.28 -.--
trasa 7.46/8.18 -.--
cykl mieszany 8.63/9.33 -.--

Cordoba

OCENY SEATA CORDOBA


Ogólna ocena:  

8/10


Auto doskonale sprawdza się ajko auto miejskie i ajko auto dla młodych rodzin, niskie koszty eksploatacji, zadowalające osiagi, niska awaryjność, doskonała wręcz pojemnośc w tej klasie
Opinia o układzie napędowym:
auto bardzo dobrze przyspiesza w wysokim zakresie obrotów
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bez zarzutu, troche utrudnione oarkowanie tyłem-wysoko ustawiony bagażnik
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo udany egzemplarz. Pomimo pewnych niedoskonałości moje ulubione auto (5 w życiu)
Opinia o układzie napędowym:
bardzo elastyczny silnik
Opinia o komforcie:
pasażerowie często zrywali gumowe osłony włączników elektrycznych usytuowanych na nadkolach
Opinia o nadwoziu:
bagaznik duży, ale wejście do niego zbyt wąskie. Ogniska rdzy przy szybach bocznych
Opinia o układzie jezdnym:
niezawodna w różnych sytuacjach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


DOBRY SAMOCHÓD NA "4"
Opinia o układzie napędowym:
SUPER SILNIK, SPRZĘGŁO TRAGICZNE (CIĘŻKO DZIAŁA)
Opinia o komforcie:
KOMFORT NA NIEZŁYM POZIMOIE, SZCZEGÓLNIE NA PRZEDNICH FOTELACH
Opinia o nadwoziu:
DOBRE, MIMO ŻE JEDNO Z MNIEJSZYCH KOMBI NA RYNKU
Opinia o układzie jezdnym:
ZBYT MIĘKKIE ZAWIESZENIE, UKŁAD KIEROWNICZY DZIAŁA OPTYMALNIE
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Trzeba uważać zimą na zamki, bo wykazują duże skłonności do zamarzania. Koszty obsług i napraw bardzo małe. Bardzo duża pojemność bagażnika.
Opinia o komforcie:
Przy większym obciążeniu tył mocno siada.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
skrzynia po mrozach nocnych biegi ciężko wchodzą,po rozgrzaniu silnika jest ok.Silnik ekonomiczny 6,5l trasa 7,5-8 miasto .
Opinia o układzie jezdnym:
autko sprawowało mi się bardzo dobrze,nigdy mnie nie zawiódł.Okresowo wymieniać olej i filtry i rozrząd a na pewno nie zawiedzie,polecam.
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY SEAT CORDOBA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.75% głosów 34
Raczej tak 32.84% głosów 22
Trudno powiedzieć 7.46% głosów 5
Raczej nie 4.48% głosów 3
Nie 4.48% głosów 3
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
6.9/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.7/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.2/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
5.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.5/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.1/10
Możliwość aranżacji
6.4/10
Karoseria
7.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
6.0/10
Widoczność w lusterkach
7.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
4.9/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 21
Napęd 10
Spalanie 5
Układ jezdny 5
Wentylacja i ogrzewanie 3
Komfort jazdy 2
Inne 1
Widoczność 1
Nadwozie 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 8
Nic 8
Spalanie 8
Inne 5
Widoczność 5
Wnętrze 3
Awaryjność 3
Napęd 2
Układ jezdny 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Seat Cordoba brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Seat Toledo.

  Seat

  Cordoba

  Seat

  Toledo

Zobacz również opinie:

Seat Cordoba: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Seat Cordoba: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Seat Cordoba: 1.2, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9

Seat Cordoba: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1963