Seat Ibiza opinie, oceny użytkowników, Seat Ibiza spalanie 1.2 (strona 1)

Opinie o samochodach Seat Ibiza

1.2

Liczba ocen: 17

Średnia ocena:

7.94/10

Seat Ibiza spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.93/8.53 -.--
trasa 5.52/7.33 -.--
cykl mieszany 6.22/7.83 -.--

Ibiza

OCENY SEATA IBIZA


Ogólna ocena:  

10/10


Auto na pewno godne polecenia.Porównywałem z golfem IV ,,ale golf jest w tej chwili wersja III oraz IV przereklamowana i się sypie i same powypadkowe.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik w tej chwili bez zarzutu,faktycznie od 3tys łapie go ale ja trzymam go do 2,8tyś i zmiana biegu. Silnik 1.2 12v napewno jest oszczędny Spalanie w trasi ok5-5,5L mi wyszło W mieście to już jest 7,5L W trybie co mam na codzień miasto 4km trasa 10km to jest ok.6L
Opinia o komforcie:
Zawieszenie fakt twarde ale nawet i dobrze bo przy szybkich niebezpiecznych manewrach się przyda(koziołkowanie) Słychać lekki szum powietrza przy ponad 100km/h.
Opinia o nadwoziu:
W przodzie dużo miejsca W tyle dla osób ponad 1,9m mogą mieć problem. Wszystkie guziki pod ręką działają na rys Bagażnik jak na dwie osoby czyli parke:D jest wystarczający,,wyjazd gdzieś na kilka dni rewelka..
Opinia o układzie jezdnym:
Jestem zaskoczony, jeździłem wieloma Autami ale to to jest całkiem co innego.. Zawieszenie fakt twarde ale nawet i dobrze bo przy szybkich niebezpiecznych manewrach się przyda(koziołkowanie) Układ kierowniczy precyzyjny(tak jak w passat ) Silnik w tej chwili bez zarzutu,faktycznie od ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Autko godne polecenia jeździ się bardzo dobrze, zrywnie.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia cudo. Mała dobrze się trzyma mogłaby by chodzić trzoche luźniej, ale to tylko moje indywidulane wrażenie. Śilnik elastyczny nie wymaga częstej zmiany biegów jak przy 1,2. Przyspieszenie rewelacja chociasz mogło być lepiej przy prędkości powyżej 80ciu
Opinia o komforcie:
Fotele twarde jak na niemca przystało raczejk dopasowane do ciała. Wyciszenie pozostawia wiele do życzenia, ale jest to autko sportowe więc zawieszenie też raczej musi być twarde. JEśli chodzi o wyciszenie raczej nie za dobre.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu dostateczna jednak dla wyższych ludzi może być cisno. Miesjca z tyłu raczej mało ale skuli się nogi i jazda. Bagażnik jak na takie autko iponujący wózek wejdzie spokojnie. Wykończenie autka pozostawaia dużo do życzenia, plastki wydaje się mało trwały, a możliwoś...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko raczej skrętne, ale jest zawsze coś nie tak. Zadurze kołysanie i wrażenie urywania się kół od nawierzchni. Hamulce raczej średnie ciężko wyczuwalne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Na początek jak znalazł ale wkrótce chcę zmienić na inny, bardziej nowoczesny, mniej awaryjny, bardziej wyciszony
Opinia o układzie napędowym:
5 bieg jest tak daleko że trzeba się wychylać żeby go wkleszczyć. Jeszcze nie wymienialiśmy oleju w skrzyni ale trzeba to zrobić bo czasem bardzo cięzko wchodzą biegi. Moja Ibiza jest w wersji z gaźnikiem, gdybym wiedziała że będą takie problemy to w życiu bym jej nie kupiła. Zimą d...
Opinia o komforcie:
Z tyłu jest resor, w tym wieku trzeba go wyklepać bo z kompletem pasażerów tył "ciągnę po ziemi". Kilkugodzinna jazda sprawia że głowa puchnie od hałasu.
Opinia o nadwoziu:
W porównaniu z niektórymi nowszymi autami nasza karoseria całkiem nieźle się trzyma. Po rozłożeniu tylnej kanapy w bagażniku mieszczą sie 3 rozłożone rowery.
Opinia o układzie jezdnym:
To stare auto ale nie jest żle. Ma dość mały skręt także zawracanie na ulicy czasem jest na dwa razy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Dobry samochodzik tak w mieście jak i na trasie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik dośc elastyczny ,miękki ,dobra synchronizacja silnika ze skrzynią biegów. Dynamiczny (silnik typu Porsche)Skrzynia biegów -manualna.
Opinia o komforcie:
Zupełnie dobre.Przy pełnym obciążeniu trochę dobija na nierównościach(może ze względu na wiek?). Dosyc wygodne siedzenia tak przednie jak i tylne.Cichy.
Opinia o nadwoziu:
W swojej klasie-zupelnie w porządku.
Opinia o układzie jezdnym:
Lekko się prowadzi,może ze względu na napęd(przód). Jest przewidywalny w każdej sytuacji. Hamulce-trzeba o nie dbać i używać ich ,żeby nie dopuścić do ichunieruchomie4nia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Lepszy od Golfa, ale bardziej awaryjny.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik głośny, jednak jak na swoją pojemność ma sporo mocy.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy, to zbyt wielkie słowa, choć zapewne lepszy jak jazda maluchem. Fotele trzymają bardzo dobrze i robiłem nim po kilka set kilometrów bez przystanków.
Opinia o nadwoziu:
Jak na samochód tej klasy, to zdecydowanie sporo miejsca w środku, jedna nie za darmo, gdyż bagażnik jest malutki.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo szybko mięknie tylny resor, przez co auto wygląda jak by było załadowane na max.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY SEAT IBIZA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 52.94% głosów 9
Raczej tak 29.41% głosów 5
Trudno powiedzieć 11.76% głosów 2
Raczej nie 5.88% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
6.4/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
6.9/10
Skrzynia biegów
7.1/10
Silnik
7.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
6.9/10
Przyspieszenie 80-120km
6.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.6/10
Resorowanie z obciążeniem
6.1/10
Fotele przednie
7.2/10
Fotele tylne
6.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.4/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.3/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.9/10
Bagażnik
6.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.1/10
Możliwość aranżacji
6.3/10
Karoseria
7.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
7.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
6.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Spalanie 2
Napęd 2
Układ jezdny 1
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Komfort jazdy 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 4
Nic 2
Inne 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Seat Ibiza brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Seat Leon.

  Seat

  Ibiza

  Seat

  Leon

Najciekawsza opinia użytkownika o Seacie Ibiza

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krystian

liczba głosów: 42

Seat Ibiza Stella 1200 64KM 2003r. hatchback

Ocena ogólna
Auto na pewno godne polecenia.Porównywałem z golfem IV ,,ale golf jest w tej chwili wersja III oraz IV przereklamowana i się sypie i same powypadkowe.

Układ napędowy
Silnik w tej chwili bez zarzutu,faktycznie od 3tys łapie go ale ja trzymam go do 2,8tyś i zmiana biegu. Silnik 1.2 12v napewno jest oszczędny Spalanie w trasi ok5-5,5L mi wyszło W mieście to już jest 7,5L W trybie co mam na codzień miasto 4km trasa 10km to jest ok.6L

Widoczność
Z przody słupki zawadzają ale idzie sie przyzwyczaić o wiele gorzej jest w każdym BMW (czyli złom) Tył to trzeba robi na lusterka jeżeli ktoś wysoki nie jest bo dużo nie widać.

Komfort
Zawieszenie fakt twarde ale nawet i dobrze bo przy szybkich niebezpiecznych manewrach się przyda(koziołkowanie) Słychać lekki szum powietrza przy ponad 100km/h.

Nadwozie
W przodzie dużo miejsca W tyle dla osób ponad 1,9m mogą mieć problem. Wszystkie guziki pod ręką działają na rys Bagażnik jak na dwie osoby czyli parke:D jest wystarczający,,wyjazd gdzieś na kilka dni rewelka..

Układ jezdny
Jestem zaskoczony, jeździłem wieloma Autami ale to to jest całkiem co innego.. Zawieszenie fakt twarde ale nawet i dobrze bo przy szybkich niebezpiecznych manewrach się przyda(koziołkowanie) Układ kierowniczy precyzyjny(tak jak w passat ) Silnik w tej chwili bez zarzutu,faktycznie od 3tys łapie go ale ja trzymam go do 2,8tyś i zmiana biegu. Wada hmm... trzeszczące plastiki przy większych dziurach,gumy na przednim zawieszeniu wymiana średnio co 6 miesięcy(polskie drogi) Ogólnie przednie zawieszenie jest porządku ale trzeba omijać dziury bo bardzo łatwo o mechanika wtedy. Słychać lekki szum powietrza przy ponad 100km/h. Jak ma się dobre opony to ich nie słychać powyżej 100km/h . Bagażnik jak na dwie osoby czyli parke:D jest wystarczający,,wyjazd gdzieś na kilka dni rewelka.. Fotele jak przy jeździe ok 4h bez wysiadania są wygodne w tym sensie ,że jak wysiadamy to nie odczuwamy ,że autem jechaliśmy..nie ma tego bólu lub ,że plecy bolą. W tej chwili zaczynam zbierać na nowszy rocznik tak 2007 lub 2008 :D

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja super,,działa odrazu włączamy grzanie nawet jak jest w tej chwili 8 stopni (4.09.2010) i jest ciepło odrazu... Wentylacja na zimne do kitu w focusie lepiej działa Jak chcemy się schłodzić tylko klima

Elektryka/elektronika
Tutaj jest wszystko w porządku

Pełna opinia o Seat Ibiza Stella 1200 64KM 2003r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Seat Ibiza: coupe, hatchback, liftback, oldtimer, pick-up, sedan (limuzyna)

Seat Ibiza: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Seat Ibiza: 0.9, 1.0, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Seat Ibiza: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989