Opinie o samochodach Seat Toledo

Liczba ocen: 205

Średnia ocena:

GwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdkaGwiazdka

8.16

Seat Toledo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz diesel

PAWEL WILUSZ2008-08-14

Seat Toledo Stylance 2.0 TDI 140KM 2005r. 23 000km

Radosław Ptasiński2008-02-08

Ogólna ocena:

Auto świetne, ale gdybym kupował nowe zastanowiłbym się czy za 100tys. zł nie lepiej kupić np. Passata. Tyle, że w takim wyposażeniu Passat będzie droższy. W porównaniu do Skody Octavii - chyba SEAT jest dużo ciekawszy. Jego stylistyka przez 10 lat sie nie zestarzeje. Gorąco polecam !!!
Opinia o układzie napędowym:
Silnik znakomity tylko trochę głośny wewnątrz - szczególnie jak jest zimny. Ale elastyczność znakomita, jestem pod wrażeniem tych 140 KM. Zastanawiam się tylko jak jest wyciszony Passat z tym motorem - muszę to kiedyś porównać.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie głośne i bardzo twarde. Jeździ jak przyklejony do jezdni. Podoba mi się takie zestrojenie zawieszenia. Również Vectra B zostaje w tyle.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń wewnątrz znakomita, wydaje się jak VAN. Bagażnik mógłby być większy i zamiast półki lepsza byłaby roleta. Ale to jest w ALTEI XL. Wnętrze ciekawe, ale materiały twarde.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjnie prowadzi się to auto - wcześniej miałem Vectrę B - bez porównania SEAT jest dużo lepszy. » pełna opinia

Seat Toledo stella 1.9 tdi 110KM 1999r. 185km

2008-04-19

Opinia o układzie napędowym:
układ napędowy auta daje dużą satysfakcję z jazdy » pełna opinia

Seat Toledo glx 1.8 rp 90KM 1993r. 192 000km

Pani Tereska2010-07-14

Opinia o komforcie:
głośno w kabinie przy dużych szybkościach
Opinia o układzie jezdnym:
polecam,bardzo dobre auto.Niestety,szybko zaczęło rdzewieć. » pełna opinia

Seat Toledo 1.9 0KM 1992r. 500 000km

2010-02-21

Seat Toledo 1.6 101KM 1999r. 134 000km

Arek2008-02-09

Seat Toledo Magnus 1.9 TDI 110KM 1997r. 214 000km

Sławek2008-08-15

Ogólna ocena:

Auto dynamiczne, przestronne z dużym bagażnikiem z agresywnym sportowym wyglądem. Bez zbędnych wodotrysków.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacyjny, dynamika bardzo dobra, świetne przyspieszenie nawet na 5-ce potrafi jeszcze wcisnąć w fotel.
Opinia o komforcie:
Zły profil fotela kierowcy-plecy na wysokości krzyża wpadają do tyłu, w fotel.Konieczna poduszka pod plecy.Poza tym podłokietnik i profil fotela przeszkadzają mi w zmianie biegów. Wyciszenie raczej kiepskie, słychać pomruk diesla ale da się słuchać muzyki i rozmawiać.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni jest sporo zarówno z przodu jak i z tyłu. Dziecko w foteliku ma miejsce na nogi (4-ro latek) a ja mam 1.85cm wzrostu.Obsługa bezproblemowa i prosta.
Opinia o układzie jezdnym:
Duży kufer trochę utrudnia parkowanie.No ale nie jest aż tak źle.Prowadzenie auta jak dla mnie super. » pełna opinia

Seat Toledo 1.9 TDI 90KM 1996r. 230 000km

Karol Szczygielski2008-08-15

1 2 3 4 5 z 26

ŚREDNIE OCENY SEAT TOLEDO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 67.32% głosów 138
7.4
Fotele przednie
Fotele tylne
7.6
Jazda z kompletem pasażerów
7.2
Niezawodność
6.3
Koszty napraw
5.5
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 35
Inne 5
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 2
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 39
Awaryjność 6
Układ jezdny 5
Napęd 5

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Seat Toledo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Octavia.

Seat

Opinia użytkownika o Seacie Toledo

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Bartek

liczba głosów: 5

Seat Toledo stella 1600 SR 100KM 2000r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Niesamowicie dobry samochód. Idealny , tani , totalnie bezawaryjny a do tego śliczny. Wzór do naśladowania. Po 9 latach nadal nie mam ochoty się z nim rozstawać

Układ napędowy
Jak na tylko 1.6 i 100KM samochod przyspiesza przyzwoicie. Nie ma problemu z osiąganiem wysokich prędkości. Do 100km/h przyspiesza w 11.8s do 130km/h w 20s do 175km/h rozpędza sie bez zawahań a najwięcej jechałem nim 190km/h. Świetnie współpracuje z gazem. Mam instalacje Landi Renzo sekwencja zero straty mocy zero usterek. Nie dam powiedzieć złego słowa na ta instalacje. Jazda za pół darmo były takie okresy ze tankowałem ten samochód za 30-40zł i to do pełna. CO do elastyczności daje rade na 5 tym biegu mozna jechać juz od 60 km/h. Jeszcze jedna zaleta tego silnika to bardzo ładny dzwięk. Czy ma jakies wady ? Po załadowaniu traci dość znacznie na żwawości no ale jest to do przewidzenia w końcu to tylko 1.6 ale jeśli jedzie do do 2 osób na pokładzie w zasadzie ta jednostka jest wystarczająca.

Widoczność
Jak to sedan najlepiej parkować na lusterka ( kwestia przyzwyczajenia) mi osobiście to w ogóle nie przeszkadza.

Komfort
Dość wygodne fotele, do 150 km/h dobre wyciszenie , zawieszenie nie za twarde. Przydałoby się tylko trochę więcej miejsca z na tylnej kanapie.

Nadwozie
Z przodu wygodnie ,z tyłu trochę gorzej ale pod warunkiem ze przednie siedzenia nie są mocno odsunięte a z tyłu siedzą osoby średniego wzrostu nie jest źle. Bagażnik bardzo duży chociaż sam otwór załadunkowy mógł być większy. Jakość wykończenia doskonała. Cała deska rozdzielcza pochodzi z audi a3. Przez 9 lat nic tu nie zapiszczało wszystko wygląda i działa jak nowe świetnie wykonany samochód.

Układ jezdny
Prowadzi się bardzo dobrze. Jest totalnie neutralny nie jest ani and ani podsterowny. Nie ma najmniejszych problemów kiedy jest ślisko. Bardzo łatwy do opanowania. Komfort odpowiedni chociaż zawieszenie jest dość twardawe.

Naprawy
Przez 9 lat tylko chłodnica , ten samochód nie psuje sie wcale !!!!! nigdy mnie nie zawiódł nawet w najgorsze zimy . Pod tym względem ideał !!! A nawet jeśli coś w zawieszeniu zastuka ceny części sa tanie.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie super ale mój nie posiada klimatyzacji co niestety daje się bardzo we znaki :(

Elektryka/elektronika
9 lat i nic !!!

Pełna opinia o Seat Toledo stella 1600 SR 100KM 2000r. sedan (limuzyna) »

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: SP

liczba głosów: 4

Seat Toledo 1900 TDi 110KM 1997r. hatchback

Układ napędowy
110KM zamiata autem. Jako, że to TDi, to dobrze trzymać do powyżej 1900obr/min, tak, żeby pracowała turbina. Wtedy jest już super. Zero problemów z wyprzedzaniem. Na każdym biegu ciągnie bardzo równo i zamiata Passaty 130KM ze względu na niższą wagę. ;) Heh, a spalanie... marzenie, ale o tym później.

Widoczność
Tu też nie ma co narzekać. W każdym kierunku jest ok, a lotka na klapie kuferka pomaga w orientacji.

Komfort
Zawieszenie ok, nie ma na co narzekać. Auto nie podskakuje, wybiera dobrze dziury, ale mercedesowej rewelacji nie ma. Wnętze spokojnie mieści 5 osób i nikt się nie ciśnie. Wyciszenie do kitu... Silnik jeszcze tak nie doskweira, ale jak ma się szerokiego kapcia, to nie można wytrzymać.

Nadwozie
Przestrzeni nigdzie nie brakuje. Bagażnik potęga. Nawet niektóre kombi mogą się schować. ;) Plastiki ok, nie ma czego sie przyczepić - nie trzeszczą, ładnie wyglądają, nie pękają. Bardzo ładna i trwała skórzana tapicerka. Śliczne boczki z elementami drewnianymi. Szkoda, że mam welur... :(

Układ jezdny
Auto fajnie trzyma się drogi i nawet przy szybkim wejściu w zakręt jest neutralne. Hamulce ok, parkować też się spokojnie da, bo mam lotkę na bagażniku, co nieco poprawia orientację. Co do układu kierowniczego, to słabe drążki kierownicze, ale nie ma tragedii. Jeżdżę po polskich drogach, a tu chyba nic nie może być trwałe.

Naprawy
Części tanie jak barszcz i wszędzie dostępne. Pewnie dlatego, że ten silnik wsadzają do Passatów, A4, Octavii i Bóg wie gdzie jeszcze. Jednostki niesamowicie trwałe i nie sprawiające żadnych problemów. Spokojnie kręcą 500\'000km. Gorzej z blachą... Bardzo podatna na rdzę. Na szczęscie tanie części naprawcze i większość blacharzy ma już doświadczenie z Tolego. Koszt remontu progów i reperaturek - 1000zł.

Wentylacja i ogrzewanie
Nie mam zastrzeżeń. Auto jak trzeba, to grzeje, jak trzeba, to chłodzi (klima). Z niczym nie ma problemów. Szyby bardzo szybko odparowują.

Elektryka/elektronika
Ja nie miałem problemów. Fajny system ostrzegania o spalonej żarówce - mruga kontrolka od świec żarowych. :) Nie trzeba sprawdzać wszystkiego chodząc do okoła.

Pełna opinia o Seat Toledo 1900 TDi 110KM 1997r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Seat Toledo: hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna)

Seat Toledo: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Seat Toledo: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3

Seat Toledo: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992