Skoda Fabia opinie, oceny użytkowników, Skoda Fabia spalanie sedan (strona 2)

Opinie o samochodach Skoda Fabia

sedan

Liczba ocen: 32

Średnia ocena:

8.03/10

Skoda Fabia spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.71/7.67 5.60
trasa 5.59/6.17 4.90
cykl mieszany 6.62/6.93 5.20

Fabia

OCENY SKODY FABIA


Ogólna ocena:  

8/10


Jest to bardzo fajny rodzinny samochód. Niezawodny, bezawaryjny i ekonomiczny w naprawach i w eksploatacji. Szczerze polecam
Opinia o układzie napędowym:
silnik 1,2 zbyt mocny nie jest, ale elastyczność bez żadnych zarzutów Czysto, cichutko i równo pracuje - no chyba że aparat zapłonowy się schrzani - lepiej szybko wymienić.
Opinia o komforcie:
mnie osobiście denerwował dźwignia regulująca wysokość fotela (zbyt łatwo się ją naciskało) ale w końcu każdy ma jakiegoś bzika. Na słabe wyciszenie jest prosta rada: podgłośnić radio ;) Zawieszenie przednie (łączniki stabilizatorów) trzeba dosyć często wymieniać. Nie ...
Opinia o nadwoziu:
bagażnik w wersji sedan jest rewelacyjny, w życiu nie kupiłbym Fabii hatchback, nie podoba mi się natomiast sedan jest baaaardzo praktyczny
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie dosyć miękkie - przynajmniej w porównaniu do np Golfa wspomaganie kierownicy bajeczne - kręci się kierownicą jak zabawką
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Bardzo dobry samochód za dostępną cenę.
Opinia o układzie napędowym:
Rewelacyjny silnik, sporo mocy przy niewielkim zużyciu. U mnie 4,5 - 6,0l/100km. Mam lekko ciężką nogę i zawsze się spieszę. Dla testu przejechałem po \\"damsku\\" z Andrychowa do Jaworzna przy średnim natężeniu ruchu, wynik 4,2l/100km
Opinia o komforcie:
Za te pieniądze to rewelacja, cicho i przyjemnie.
Opinia o nadwoziu:
Trochę mało miejsca w tyle. Blacha po siedmiu latach intensywnej eksploatacji nie ma śladów korozji, nawet w miejscach przytartego lakieru. Jedynie jeden błotnik przy progu, ale to wada fabryczna (brak powłoki galwanicznej). Po trzykrotnym malowaniu gwarancyjnym nadal wychodzą pęcherze.
Opinia o układzie jezdnym:
Dobra alternatywa pomiędzy komfortem, a przyczepnością. Średnio co 50 000 km trzeba wymienić łączniki stabilizatora (140zł).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia pracuje nienagannie. Jeżeli chodzi o silnik o poj.1,4 MPI jest troche głosny ale względnie ekonomiczny. Przy jeździe spokojnej potrafi spalać średnio 5.5 l/100 km. W mieście możnz nie przekroczyć 7 l/100km
Opinia o komforcie:
Jest autem wygodnym
Opinia o układzie jezdnym:
Mankamentem są opony zamontowane seryjnie firmy matador. Sprzedawca daje na nie pół roczna gwarancję. Nie dziwię się. Sa głośne. Nie mniej jednak b. dobrze się trzymaja nawierzchni.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

1/10


Przez całe 5 lat żadnej awarii i najmniejszej usterki. Wymiana rozrządu, no cóż dobrze że nie uszkodziłem silnika. Wada wrodzona rozrządów z 2003 r. (za krótkie prowadnice). Usterkę wykryła legnica - oczywiście po gwarancji! Zepsutego recyrkulatora pomimo komputera i dzwięków pod mask...
Opinia o układzie napędowym:
Na wznisieniach, zwłaszcza przy wyprzedaniu, przydałoby się więcej mocy. Na szczęście mieszkam na równinach.
Opinia o komforcie:
Fabia jest w tym dobra...
Opinia o nadwoziu:
W tym roczniku za mało miejsca na nogi dla pasażera z przodu - przeszkadza schowek. Plastyki trochę drętwe, no ale w tej cene skóry nie dostanę.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto jest poprostu SUPER , garażowany , kobieta jeżdziła niepaląca
Opinia o układzie napędowym:
Podwozie dość wysoko zawieszone, skrzynia biegów dynamiczna, silnik pracuje bardzo cichutko
Opinia o komforcie:
Bardzo dobrze auto trzyma się drogi, jest duża przestrzeń
Opinia o nadwoziu:
Nie ma zastrzeżeń, naprawde dobre auto
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się prowadzi,zwrotne autko,hamowanie super,parkowanie niezawodny czujnik cofania POLECAM!!!!
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY SKODA FABIA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 59.38% głosów 19
Raczej tak 37.50% głosów 12
Trudno powiedzieć 3.13% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
6.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
6.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.4/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.9/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
6.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 8
Napęd 5
Spalanie 4
Komfort jazdy 4
Układ jezdny 3
Inne 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Inne 5
Widoczność 3
Wnętrze 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Spalanie 2
Układ jezdny 2
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Skoda Fabia brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Skoda

  Fabia

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Skoda Fabia: coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Skoda Fabia: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Skoda Fabia: 1.2, 1.3, 1.4, 1.7, 1.9, 2.0, 8.0

Skoda Fabia: 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000