Skoda Octavia opinie, oceny użytkowników, Skoda Octavia spalanie 1997r. (strona 1)

Opinie o samochodach Skoda Octavia

1997r.

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 8.33/10

Skoda Octavia spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
7.00
trasa
-.--/-.--
4.50
cykl mieszany
-.--/-.--
5.00

Oceny SKODY OCTAVIA

2008-02-11

Ogólna ocena:

9/10

Auto kupiłem w zeszłym roku na liczniku miało 281tys km. więc to co wymieniłem w tym aucie to normalnie zużywające się częsci. Auto uważam za bezawaryjne!!! GODNE POLECENIA. Jeszcze nie zawiodła mnie ani razu moja Octi :D
Opinia o układzie napędowym:
Na 5 biegu z 50km/h do maxa to nie problem :). Od zera do 100 zadowalająco jakieś 9 sekund. Wyprzedzam bez zmiany biegu na niższy daje sobie rade doskonale.
Opinia o komforcie:
Dla mnie dziwne, ale z kompletem pasażerów jeździ się wygodniej (auto poprostu płynie po drodze) bez obciążenia jest trochę za twardo. Przy większych prędkościach (rzędu 100km/h i więcej)
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jak i z tyłu miejsca wystarczająco by podróżować w 4 a nawet pięć osób ( choć ta piąta osoba już bedzie miała troszkę mniej wygodnie ). Bagażnik WIELKI!!! Spokojnie wchodzi w niego wózek dziecięcy, duża torbai jeszcze pare pierdołków :D
Opinia o układzie jezdnym:
Jedzie tam gdzie ja mu każę, a nie tam gdzie on chce :). Jeśli chodzi o parkowanie to trzeba się przyzwyczaić do słabej widoczności do tyłu, polegam tylko na lusterkach :D

Średnie oceny SKODA OCTAVIA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.0/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
2.7/10
Elektronika
2.7/10
Naprawy
Niezawodność
2.7/10
Koszty napraw
1.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność
1
Nadwozie
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Skoda Octavia brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

Skoda Octavia

Skoda Octavia

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Najciekawsza opinia użytkownika o Skodzie Octavia

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 25

Skoda Octavia SLX HB 1900 TDI 110KM 1997r. hatchback

Ocena ogólna

Auto kupiłem w zeszłym roku na liczniku miało 281tys km. więc to co wymieniłem w tym aucie to normalnie zużywające się częsci. Auto uważam za bezawaryjne!!! GODNE POLECENIA. Jeszcze nie zawiodła mnie ani razu moja Octi :D

Układ napędowy

Na 5 biegu z 50km/h do maxa to nie problem :). Od zera do 100 zadowalająco jakieś 9 sekund. Wyprzedzam bez zmiany biegu na niższy daje sobie rade doskonale.

Widoczność

Jak pisałem wcześniej do tyłu troszkę kiepsko (trzeba na lusterkach polegać) do przodu dużo lepiej chociaż przy moim wzroście (200cm) trochę przeszkadza lusterko wsteczne i słupki przedniej szyby :D ale poza tym ok.

Komfort

Dla mnie dziwne, ale z kompletem pasażerów jeździ się wygodniej (auto poprostu płynie po drodze) bez obciążenia jest trochę za twardo. Przy większych prędkościach (rzędu 100km/h i więcej)

Nadwozie

Z przodu jak i z tyłu miejsca wystarczająco by podróżować w 4 a nawet pięć osób ( choć ta piąta osoba już bedzie miała troszkę mniej wygodnie ). Bagażnik WIELKI!!! Spokojnie wchodzi w niego wózek dziecięcy, duża torbai jeszcze pare pierdołków :D

Układ jezdny

Jedzie tam gdzie ja mu każę, a nie tam gdzie on chce :). Jeśli chodzi o parkowanie to trzeba się przyzwyczaić do słabej widoczności do tyłu, polegam tylko na lusterkach :D

Wentylacja i ogrzewanie

Wentylacja ok. Choć jak zaparują szybki to trzeba z 2 minutki odczekać ale dla mnie bomba.

Zobacz również opinie:

Skoda Octavia: cabrio, coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Skoda Octavia: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Skoda Octavia: 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Skoda Octavia: 2015, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1994, 1992