Skoda Roomster opinie, oceny użytkowników, Skoda Roomster spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Skoda Roomster

Liczba ocen: 19

Średnia ocena: 8.58/10

Skoda Roomster spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.23/9.20
6.00
trasa
6.21/8.50
4.50
cykl mieszany
7.19/9.00
5.00

Oceny SKODY ROOMSTER

2009-04-07

Ogólna ocena:

10/10

Nie żałuje zakupu. Autko godne polecenia. Urzeka mnie ogrom miejsca dla pasażerów z tyłu. Na nogi bardzo dużo miejsca. Nic nie skrzypi i nie trzeszczy.
Opinia o układzie napędowym:
Zbiera się ładnie, silnik ma fajny dźwięk. Jak rajdówka. Mogłoby tylko mniej go slychać na wyższych prędkościach. Można się przyzwyczaić. Do 100km/h prawie go nie słychać, a na wolnych obrotach cisza.
Opinia o komforcie:
mogłyby być szersze fotele, ale nie ma tragedii. Fotele twarde i wygodne. Tapicerka się nie wyciera.
Opinia o nadwoziu:
Na auto zwracają uwagę na ulicy, zwłaszcza jak się ma kolor niebieski perła. W słoncu sie ślicznie mieni. Wazne żeby mieć przyciemnione szybki z lekkim chromem.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto naprawdę sie nieźle prowadzi. Nie przechyla się za mocno. Biegi wchodzą delikatnie. Zaskoczyła mnie i znajomych lekkość wciskania sprzęgła i moc hamulców. Prowadzi się ja zabaweczka. lekko i przyjemnie. Nic nie dobija zawieszenia. Jedyną rzecz jaka została wymieniona , to łącznik...

2010-09-23

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.2 TSI 105 KM - REWELACJA!! Cichy, dynamiczny, elastyczny i ekonomiczny. Jestem bardzo mile zaskoczony. Bardzo dobry kierunek rozwoju motoryzacji :)
Opinia o komforcie:
Resorowanie na przyzwoitym poziomie. Można poskarżyć się tylko na nerwowość wykazywaną podczas pokonywania poprzecznych nierówności. Wyciszenie silnika bardzo przyzwoite, nie można powiedzieć tego samego o drzwiach. Nagłośnienie zaskakująco dobre (w moim aucie jest 8 głośników), ...
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przody na miejscu kierowcy ogranicza tylko panel środkowy, poza tym przyzwoicie. Przestrzeń z tyłu, bagażnik i możliwość aranżacji- klasa sama w sobie-to wzór !
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie samochodu bardzo łatwe i przyjemne. Układ kierowniczy bardzo precyzyjny ( wręcz zaskakująco jak na charakter auta). Hamulce działają efektywnie, a siła ich działania jest łatwa do opanowania. Parkowanie ze względu na czujniki jest bezproblemowe.

Jarek2010-12-13

Ogólna ocena:

10/10

fajny samochód rodziny, z dużym wnętrzem, super silnikiem bardzo elestycznym i ekonomicznym
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1,2 TSI rewelacyjny, bardzo żwawy, przyśpieszenie z dolnej granicy obrotów, super!
Opinia o komforcie:
wyciszenie znacznie lepsze niż w poprzednich modelach, fotele przednie jak w większości samochodów tego segmentu
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń zarówno bagażnika jak i z tyłu dla pasażerów ogromna, samochód rodzinny na wypady wakacyjne
Opinia o układzie jezdnym:
samochód bardzo dobrze się prowadzi, zawieszenie bez problemu radzi sobie z naszymi dziurawymi dorgami, układ kierowniczy perfekcyjny, parkowanie super szczególnie jak ma się czujnki parkowania z wyświetlaniem w radiu

Grzegorz2011-03-16

Ogólna ocena:

9/10

Auto wybitnie rodzinne. Duży bagażnik, dużo przestrzeni, małe spalanie i koszty eksploatacyjne. Bezpieczne auto (5 gwiazdek) za rozsądne pieniądze. Najciekawszy wygląd spośród minivanów. Wadą jest słabe wyciszenie, szczególnie przy wyższych prędkościach.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1,4 nadaje się do spokojnej jazdy, nie jest to auto wyścigowe, ale wciskając mocniej można dość dynamicznie przyśpieszyć.
Opinia o komforcie:
W 4 osoby podróżuje się naprawde komfortowo, przy 5 z tylu robi sie ciasno. Z przodu jak i z tyłu ogrom miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Póki co nie rdzewieje, bagażnik pojemny, ruchomy tylny rzad siedzen ułatwia zwiększenie jego pojemnośći.

2009-08-18

Ogólna ocena:

8/10

Wady-wyciszenie
Opinia o układzie napędowym:
Elestyczność silnika średnia(silnik 1,4 a duża masa), skrzynia biegów rewelacja biegi wchodzą miękko, silnik troche goŁośny powyżej 3000 obr.
Opinia o komforcie:
Wycisznie wnętrza mogŁo by być lepsze.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca w Roomsterze jest dużo siedzi się wygodnie, duża liczba schowków, rozmieszczenia przeŁączników prawidŁowa prosta intuicyjna.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się nawierzchni bardzo dobrze, nie przechyla się w zakrętach, wspomaganie bajka.

Średnie oceny SKODA ROOMSTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
68.42%
głosów 13
Raczej tak
15.79%
głosów 3
Trudno powiedzieć
5.26%
głosów 1
Raczej nie
5.26%
głosów 1
Nie
5.26%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
9.1/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
9.2/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.9/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
7.5/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
7.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
4
Wnętrze
3
Spalanie
2
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Napęd
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Inne
3
Napęd
2
Układ jezdny
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Skoda Roomster brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Note.

Skoda Roomster

Skoda Roomster

Nissan Note

Nissan Note

Najciekawsza opinia użytkownika o Skodzie Roomster

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 95

Skoda Roomster 1200 TSI 105KM 2010r. kombi

Układ napędowy

Silnik 1.2 TSI 105 KM - REWELACJA!! Cichy, dynamiczny, elastyczny i ekonomiczny. Jestem bardzo mile zaskoczony. Bardzo dobry kierunek rozwoju motoryzacji :)

Widoczność

Jest poprawnie, jednak: widoczność do przodu(odczuwalne na światłach) ograniczona jest przez niską linię dachu. Na szczęście lusterka wsteczne obydwa są pełnowymiarowe.

Komfort

Resorowanie na przyzwoitym poziomie. Można poskarżyć się tylko na nerwowość wykazywaną podczas pokonywania poprzecznych nierówności. Wyciszenie silnika bardzo przyzwoite, nie można powiedzieć tego samego o drzwiach. Nagłośnienie zaskakująco dobre (w moim aucie jest 8 głośników), należy tylko dodatkowo wyciszyć drzwi ;)

Nadwozie

Przestrzeń z przody na miejscu kierowcy ogranicza tylko panel środkowy, poza tym przyzwoicie. Przestrzeń z tyłu, bagażnik i możliwość aranżacji- klasa sama w sobie-to wzór !

Układ jezdny

Prowadzenie samochodu bardzo łatwe i przyjemne. Układ kierowniczy bardzo precyzyjny ( wręcz zaskakująco jak na charakter auta). Hamulce działają efektywnie, a siła ich działania jest łatwa do opanowania. Parkowanie ze względu na czujniki jest bezproblemowe.

Naprawy

na razie bez napraw.

Wentylacja i ogrzewanie

Auto szybko się nagrzewa. Klimatyzacja bardzo wydajna.

Elektryka/elektronika

Technologia VW- mówi samo za siebie.

Zobacz również opinie:

Skoda Roomster: hatchback, kombi, mini-van, van

Skoda Roomster: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Skoda Roomster: 1.2, 1.4, 1.6, 1.9

Skoda Roomster: 2010, 2008, 2007, 2006, 2004