Skoda Roomster opinie, oceny użytkowników, Skoda Roomster spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Skoda Roomster

Liczba ocen: 19

Średnia ocena:

8.58/10

Skoda Roomster spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.23/9.20 6.00
trasa 6.21/8.50 4.50
cykl mieszany 7.19/9.00 5.00

Roomster

OCENY SKODY ROOMSTER


Ogólna ocena:  

10/10


Nie żałuje zakupu. Autko godne polecenia. Urzeka mnie ogrom miejsca dla pasażerów z tyłu. Na nogi bardzo dużo miejsca. Nic nie skrzypi i nie trzeszczy.
Opinia o układzie napędowym:
Zbiera się ładnie, silnik ma fajny dźwięk. Jak rajdówka. Mogłoby tylko mniej go slychać na wyższych prędkościach. Można się przyzwyczaić. Do 100km/h prawie go nie słychać, a na wolnych obrotach cisza.
Opinia o komforcie:
mogłyby być szersze fotele, ale nie ma tragedii. Fotele twarde i wygodne. Tapicerka się nie wyciera.
Opinia o nadwoziu:
Na auto zwracają uwagę na ulicy, zwłaszcza jak się ma kolor niebieski perła. W słoncu sie ślicznie mieni. Wazne żeby mieć przyciemnione szybki z lekkim chromem.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto naprawdę sie nieźle prowadzi. Nie przechyla się za mocno. Biegi wchodzą delikatnie. Zaskoczyła mnie i znajomych lekkość wciskania sprzęgła i moc hamulców. Prowadzi się ja zabaweczka. lekko i przyjemnie. Nic nie dobija zawieszenia. Jedyną rzecz jaka została wymieniona , to łącznik...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1.2 TSI 105 KM - REWELACJA!! Cichy, dynamiczny, elastyczny i ekonomiczny. Jestem bardzo mile zaskoczony. Bardzo dobry kierunek rozwoju motoryzacji :)
Opinia o komforcie:
Resorowanie na przyzwoitym poziomie. Można poskarżyć się tylko na nerwowość wykazywaną podczas pokonywania poprzecznych nierówności. Wyciszenie silnika bardzo przyzwoite, nie można powiedzieć tego samego o drzwiach. Nagłośnienie zaskakująco dobre (w moim aucie jest 8 głośników), ...
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przody na miejscu kierowcy ogranicza tylko panel środkowy, poza tym przyzwoicie. Przestrzeń z tyłu, bagażnik i możliwość aranżacji- klasa sama w sobie-to wzór !
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie samochodu bardzo łatwe i przyjemne. Układ kierowniczy bardzo precyzyjny ( wręcz zaskakująco jak na charakter auta). Hamulce działają efektywnie, a siła ich działania jest łatwa do opanowania. Parkowanie ze względu na czujniki jest bezproblemowe.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


fajny samochód rodziny, z dużym wnętrzem, super silnikiem bardzo elestycznym i ekonomicznym
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1,2 TSI rewelacyjny, bardzo żwawy, przyśpieszenie z dolnej granicy obrotów, super!
Opinia o komforcie:
wyciszenie znacznie lepsze niż w poprzednich modelach, fotele przednie jak w większości samochodów tego segmentu
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń zarówno bagażnika jak i z tyłu dla pasażerów ogromna, samochód rodzinny na wypady wakacyjne
Opinia o układzie jezdnym:
samochód bardzo dobrze się prowadzi, zawieszenie bez problemu radzi sobie z naszymi dziurawymi dorgami, układ kierowniczy perfekcyjny, parkowanie super szczególnie jak ma się czujnki parkowania z wyświetlaniem w radiu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Auto wybitnie rodzinne. Duży bagażnik, dużo przestrzeni, małe spalanie i koszty eksploatacyjne. Bezpieczne auto (5 gwiazdek) za rozsądne pieniądze. Najciekawszy wygląd spośród minivanów. Wadą jest słabe wyciszenie, szczególnie przy wyższych prędkościach.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1,4 nadaje się do spokojnej jazdy, nie jest to auto wyścigowe, ale wciskając mocniej można dość dynamicznie przyśpieszyć.
Opinia o komforcie:
W 4 osoby podróżuje się naprawde komfortowo, przy 5 z tylu robi sie ciasno. Z przodu jak i z tyłu ogrom miejsca na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Póki co nie rdzewieje, bagażnik pojemny, ruchomy tylny rzad siedzen ułatwia zwiększenie jego pojemnośći.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Wady-wyciszenie
Opinia o układzie napędowym:
Elestyczność silnika średnia(silnik 1,4 a duża masa), skrzynia biegów rewelacja biegi wchodzą miękko, silnik troche goŁośny powyżej 3000 obr.
Opinia o komforcie:
Wycisznie wnętrza mogŁo by być lepsze.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca w Roomsterze jest dużo siedzi się wygodnie, duża liczba schowków, rozmieszczenia przeŁączników prawidŁowa prosta intuicyjna.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się nawierzchni bardzo dobrze, nie przechyla się w zakrętach, wspomaganie bajka.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY SKODA ROOMSTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 68.42% głosów 13
Raczej tak 15.79% głosów 3
Trudno powiedzieć 5.26% głosów 1
Raczej nie 5.26% głosów 1
Nie 5.26% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
9.1/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
9.2/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.9/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
7.5/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
7.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Wnętrze 3
Spalanie 2
Układ jezdny 1
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Inne 3
Napęd 2
Wnętrze 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Skoda Roomster brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Note.

  Skoda

  Roomster

  Nissan

  Note

Najciekawsza opinia użytkownika o Skodzie Roomster

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Miro

liczba głosów: 18

Skoda Roomster Style (Demo) 1400 16V 85KM 2006r. hatchback

Ocena ogólna
Nie żałuje zakupu. Autko godne polecenia. Urzeka mnie ogrom miejsca dla pasażerów z tyłu. Na nogi bardzo dużo miejsca. Nic nie skrzypi i nie trzeszczy.

Układ napędowy
Zbiera się ładnie, silnik ma fajny dźwięk. Jak rajdówka. Mogłoby tylko mniej go slychać na wyższych prędkościach. Można się przyzwyczaić. Do 100km/h prawie go nie słychać, a na wolnych obrotach cisza.

Widoczność
Duże lusterka. Z przodu trzeba się przyzwyczaić do słupka, ale jest to bolączka wielu nowych samochodów.

Komfort
mogłyby być szersze fotele, ale nie ma tragedii. Fotele twarde i wygodne. Tapicerka się nie wyciera.

Nadwozie
Na auto zwracają uwagę na ulicy, zwłaszcza jak się ma kolor niebieski perła. W słoncu sie ślicznie mieni. Wazne żeby mieć przyciemnione szybki z lekkim chromem.

Układ jezdny
Auto naprawdę sie nieźle prowadzi. Nie przechyla się za mocno. Biegi wchodzą delikatnie. Zaskoczyła mnie i znajomych lekkość wciskania sprzęgła i moc hamulców. Prowadzi się ja zabaweczka. lekko i przyjemnie. Nic nie dobija zawieszenia. Jedyną rzecz jaka została wymieniona , to łączniki stabilizatora przy przebiegu 27 tyś/km. Wspomaganie bajka.

Naprawy
Bardzo tanie czesci zamienne. Czasami w serwisie jest taniej niż na aukcjach Allegro.

Wentylacja i ogrzewanie
Bardzo szybko się nagrzewa, nawet przy dużych mrozach. Nie paruje mocno, a jak zaparuje, to klima załatwia sprawę. Autko bardzo ciepłe w zimie. W lato klima mrozi ładnie. Polecam klimatronik. Nastawiasz temperaturę, klima na auto i po sprawie.

Elektryka/elektronika
Na razie nie miałem z elektroniką problemów. Radio Dance rewelacja. Muzyka gra jakby był subwofer. Dużo basu i czysto.

Pełna opinia o Skoda Roomster Style (Demo) 1400 16V 85KM 2006r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Skoda Roomster: hatchback, kombi, mini-van, van

Skoda Roomster: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Skoda Roomster: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Skoda Roomster: 2010, 2008, 2007, 2006, 2004