SsangYong Kyron opinie, oceny użytkowników, SsangYong Kyron spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach SsangYong Kyron

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

7.25/10

SsangYong Kyron spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 14.00
trasa -.--/-.-- 9.00
cykl mieszany -.--/-.-- 11.00

Kyron

OCENY SSANGYONGA KYRON


Ogólna ocena:  

10/10


jhjhjhhj
Opinia o układzie jezdnym:
Mam od niedawna SsangYong Kyrona roczik 2006 w kolorze zloty metalik. jak bylem go ubezpieczc to wszyskie kobitki z UBEzp. wygladaly przez okno --podziwiajac ten samochod - to bylo i jest przyjemne . Zauwazylem jak jade po miescie to rowniez inni zatrzymuja sie zeby podziwiac. Kupil...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

1/10


Oryginalne, ładne nadwozie. Idealne na polskie, dziurawe drogi, pod warunkiem, że nikt nie jeździ na tylnych siedzeniach. O terenie można zapomnieć. Awaryjne (bardzo!!!), kłopoty z częściami, ropę żre jak smok, ociężałe, wręcz wołowate. Drogi w eksploatacji (drogie, coroczne przegląd...
Opinia o układzie napędowym:
Fatalny wół. Automat. Skrzynię wymieniłem po 55tys. km. Lekkie dociśnięcie gazu kończy się 15 l/100km. kilka razy w tygodniu wchodzi w tryb awaryjny w najmniej spodziewanym momencie, raz wyprzedzałem ciężarówkę i nagle stracił moc, o mało nie zginąłem w czołowym.
Opinia o komforcie:
Głośniejszy od traktora, rzuca na tylnych siedzeniach. Z przodu jest OK.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu siedzi się komfortowo, z tyłu jest pewien dyskonfort. Słabo składają się tylne siedzenia, tworzą bardzo nierówną płaszczyznę. Na szczęście buda jest wysoka i sporo wchodzi.
Opinia o układzie jezdnym:
Dobry na polskie drogi, nierówności, dziury. Kiepski napęd 4x4, nie da się wyłączyć mechanizmu różnicowego, można się zakopać. Bardzo kiepsko się parkuje, słaba widoczność do przodu, fatalna do tyłu, bez czujników ciężko.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Ogólna ocena:  

9/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY SSANGYONG KYRON

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 25.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
7.8/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
6.5/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.3/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 1
Nic 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 2
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem SsangYong Kyron brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai Tucson.

  SsangYong

  Kyron

  Hyundai

  Tucson

Najciekawsza opinia użytkownika o SsangYongu Kyron

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Kyronis

liczba głosów: 97

SsangYong Kyron KYRON 2000 140KM 2006r. terenowy

Ocena ogólna
jhjhjhhj

Układ jezdny
Mam od niedawna SsangYong Kyrona roczik 2006 w kolorze zloty metalik. jak bylem go ubezpieczc to wszyskie kobitki z UBEzp. wygladaly przez okno --podziwiajac ten samochod - to bylo i jest przyjemne . Zauwazylem jak jade po miescie to rowniez inni zatrzymuja sie zeby podziwiac. Kupilem go tylko i wylacznie jako oryginalny samochod --cos wyjatkowego. . Mam 3 inne marki sam. ( Mesia ,Cytryne Opla ,). Niestety dowiedzialem sie z ubezpieczalni ze Kyrony i Rexony sa kradzine ( zwlaszcza na czesci -silnik ) . Prosze o porade czy mozna zwiekszyc moc Kyrona z 140 kM na wiecej , podobno gdzies jest czip . Mam wrazenie ze ma cienka moc. Chcialbym nawiazac kontakt z posiadaczami Kyrona lub Rexona w Poznaniu- Wlkp.( rowniez c z Calego Kraju .). Osobiscie olewam fakt kupienia SSangYunga przez Chinczykow . Moj z 2006 r zostal zrobiony pzrez koreanczykow... Handluje koreanskimi urzadzeniami i wiem ze koreanczycy wyprzedzili nawej japonie. ( Samsung lepszy od Sony ) . Ponadto jak bylem po odbior innego samochodu ( japonskiego ) u mechanika gdy zapytalem Go o Ssang Yunga tenze stwierdzil ze jest to taki sam samochod jak inne --podbudowalem sie,,, Inne ba..rany na roznych forach krytykuja Ssang Yonga , ale to nIC. Krytykuja ( dealezy innych ,marek tak mysle )tylko i wylacznie z zazdrosci Podrawiam i oczekuje szybkiego kontaktu . tel. 668-739-011 Kyronis Poznan PS . Jakbys byl fanem Barcelony ( Barsy ) to byloby super super.

Naprawy
jjkjkkj

Pełna opinia o SsangYong Kyron KYRON 2000 140KM 2006r. terenowy »

Zobacz również opinie:

SsangYong Kyron: kombi, terenowy

SsangYong Kyron: olej napędowy, turbo diesel

SsangYong Kyron: 2.0

SsangYong Kyron: 2008, 2007, 2006