Subaru Outback opinie, oceny użytkowników, Subaru Outback spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Subaru Outback

Liczba ocen: 19

Średnia ocena: 8.58/10

Subaru Outback spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.17/12.50
6.85
trasa
9.33/11.50
5.60
cykl mieszany
10.71/11.50
6.25

Oceny SUBARU OUTBACK

ufo2010-02-19

Ogólna ocena:

10/10

Kocham ten samochód :D
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność - silnik benzyna bez turbiny - więc czego można oczekiwać - 170 km jest OK ale bez szaleństwa. Przełożenia ok - za to duży minus za ciężko pracująca dźwignie zmiany biegów - od samochodu tej klasy oczekuje dożo więcej Silnik - trwały bez awaryjny - ale duży minu...
Opinia o komforcie:
Trochę mało miejsca z tyłu. Wyciszenie - hałas w dużej mierze zależy od opon - ja używam Goodyear Wrangler HP które nie należą do najcichszych ale generalnie jest ok.
Opinia o nadwoziu:
Minusy za: - brak podłokietnika pomiędzy fotelami kierowcy i pasażera ( jest ale za niski nie można wygodnie łokcia oprzeć) - koszmarnie mały bagażnik jak na tej wielkości samochód Plusy: wygląd jakośc wykończenia
Opinia o układzie jezdnym:
Czysta przyjemność z prowadzenia, na suchej nawierzchni niesamowicie trzyma się drogi, w zakręty wchodzi jak po "sznurku". Troche gorzej na mokrym ale napęd na 4 koła to rekompensuje. W zimie trzeba uważać! Łatwość ruszania na śliskim mocno obniża prób ostrożnościa niestety...

2008-02-12

Ogólna ocena:

9/10

Nie opisałem napraw ponieważ poza eksploatacyjnymi wymianami i przeglądami nie miałem potrzeby odwiedzania warsztatu. Z czystym sumieniem polecam. Auto niezwykle uniwersalne, określiłbym je jako rodzinna, lekko terenowo-wyścigowa limuzyna.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik fenomenalny, wystarczająco elastyczny, pięknie brzmiący :) Automatyczna skrzynia na początku reaguje z lekkim opóźnieniem ale jak już się zapoznacie ... rozgrzejecie ...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie bardzo komfortowe zarówno na autostradzie jak i w lekkim terenie. Przy większych prędkościach spory hałas.
Opinia o nadwoziu:
Wygodnie i pakownie.
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny godny pochwały, 4x4 robi swoje, bardzo dobra przyczepność i precyzyjny układ kierowniczy dają wiele satysfakcji z jazdy zarówno szybkiej, agresywnej jak i z karkołomnych wypadów na ryby.

2009-08-13

Ogólna ocena:

10/10

przez ostatnie 20lat jeździłem Mercedesem (używanym), 3 różnymi modelami Renault oraz Citroenem (nowymi). To jest przepaść jakościowa. Subaru - TAK.
Opinia o układzie napędowym:
zaskakująca elastyczność.
Opinia o komforcie:
tylna kanapa wyżej niż fotele przednie stąd b. dobra widoczność. Dodatkowy szyberdach pozwala na obserwację otoczenia w pozycji stojącej z tylnego siedzenia.
Opinia o nadwoziu:
trudno jest mówić o aranżacji skoro jerdynie kanapa tylna jest składana 1/3 do 2/3
Opinia o układzie jezdnym:
średnica skrętu w samochodzie AWD jest z natury większa.

2012-11-22

Ogólna ocena:

2/10

szkoda pisać,
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia biegów rozpadła się po 120000, sprzęgło wytrzymało 50000, zdarzała się nierównomierna praca silnika, drgania, gaśnięcie,
Opinia o komforcie:
auto grubo za ponad 100000 a prawy fotel przesuwany ręcznie, kicha !
Opinia o nadwoziu:
zbyt mało schowków, plastiki spasowane jak w Tacie ! lub Dacii Logan,
Opinia o układzie jezdnym:
próba kompromisu prowadzenie do komfortu nieskuteczna, cały czas miałem wrażanie, że tylne amory nie trzymają, zresztą nie tylko ja,

2009-07-12

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik to całe subaru.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód komfortowy, wystarczająco przestronny i dobrze wyposażony. Bez wodotrysków, co potrzebne to jest. Automat bez uwag. Spalanie również uwzględniajac poj. silnika, stałe 4x4 i automat. Przyzwoite koszty ASO. Gdyby hamulce były odrobinę skuteczniejsze, nie byłoby uwag. Brak europ...

Średnie oceny SUBARU OUTBACK

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
78.95%
głosów 15
Raczej tak
10.53%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
10.53%
głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
8.7/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
7.6/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
3.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
5
Napęd
4
Spalanie
1
Układ jezdny
1
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Inne
3
Napęd
2
Spalanie
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Subaru Outback brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo XC70.

Subaru Outback

Subaru Outback

Volvo XC70

Volvo XC70

Najciekawsza opinia użytkownika o Subaru Outback

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: ufo

liczba głosów: 107

Subaru Outback 2500 170KM 2005r. kombi

Ocena ogólna

Kocham ten samochód :D

Układ napędowy

Elastyczność - silnik benzyna bez turbiny - więc czego można oczekiwać - 170 km jest OK ale bez szaleństwa. Przełożenia ok - za to duży minus za ciężko pracująca dźwignie zmiany biegów - od samochodu tej klasy oczekuje dożo więcej Silnik - trwały bez awaryjny - ale duży minus za zużycie oleju. W moim egzemplarzu dochodzi (przez cały okres eksploatacji) do 1l/1000 km!!! W serwisie usłyszałem że boxery tak mają, a w instrukcji pisze że należy sprawdzać olej przy każdym tankowaniu czyli co ok 650-700 km!!! Przyspieszenie - da się żyć jak na kombi 4x4 ok.

Widoczność

Widoczność do tyłu jak w kombi do przodu OK plus za duże lusterka.

Komfort

Trochę mało miejsca z tyłu. Wyciszenie - hałas w dużej mierze zależy od opon - ja używam Goodyear Wrangler HP które nie należą do najcichszych ale generalnie jest ok.

Nadwozie

Minusy za: - brak podłokietnika pomiędzy fotelami kierowcy i pasażera ( jest ale za niski nie można wygodnie łokcia oprzeć) - koszmarnie mały bagażnik jak na tej wielkości samochód Plusy: wygląd jakośc wykończenia

Układ jezdny

Czysta przyjemność z prowadzenia, na suchej nawierzchni niesamowicie trzyma się drogi, w zakręty wchodzi jak po "sznurku". Troche gorzej na mokrym ale napęd na 4 koła to rekompensuje. W zimie trzeba uważać! Łatwość ruszania na śliskim mocno obniża prób ostrożnościa niestety przy hamowaniu już rewelacji nie ma. Hamulce- sprawnie działają ale wymagają sporej siły nacisku na pedał (nie jest to tzw. żyleta - może dlatego że samochód jest duży i ciężki). Parkowanie - jak w dużym kombi :P

Naprawy

jest drogo!!!

Wentylacja i ogrzewanie

bez zastrzeżeń ale też bez rewelacji

Elektryka/elektronika

nie miałem awarii układu elektrycznego awaria wyświetlacza komputera - droga impreza :(

Zobacz również opinie:

Subaru Outback: kombi, terenowy

Subaru Outback: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Subaru Outback: 2.0, 2.2, 2.5, 3.0

Subaru Outback: 2010, 2008, 2007, 2005, 2004, 2003, 2000, 1999, 1996