Subaru Vivio opinie, oceny użytkowników, Subaru Vivio spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Subaru Vivio

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

8.00/10

Subaru Vivio spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.00/-.-- -.--
trasa 5.50/-.-- -.--
cykl mieszany 6.50/-.-- -.--

Vivio

OCENY SUBARU VIVIO


Ogólna ocena:  

8/10


Jak na takie auto to jest wysoko niezawodne, części drogie ale na szczęście nie trzeba za często wymieniac.
Opinia o układzie napędowym:
Mala pojemność mala elastyczność, może na większych obrotach od 3000 wzwyż jest lepiej, silnik cichy do 70 km/h, skrzynia lekko haczy jak to w subaru. Po modyfikacjach można zwiekszyc moc i moment ale za to pali 8-9 l/100km
Opinia o komforcie:
Waskie fotele trochę meczace ale można dopasować z jakiegoś fiata lub podobnego byle były szer. około 50cm, tylne wygodne z mozliwoscia montażu zaglowkow, resorowanie twarde trzeba raczej zwalniac na dziurach bo koszty napraw sa ogromne, wyciszenie dobre jak się jedzie solo ale przy pelnym o...
Opinia o nadwoziu:
Wygonie i ladnie pelna tapicerka która wyrzymuje ponad 20 lat bez pekniec i wytarc, lakie metalik wytrzymaly niewiele stracil na barwie, możliwość aranżacji mala ze względu na brak miejsca.
Opinia o układzie jezdnym:
Twarde, dobrze trzyma się na zakrętach po małych modyfikacjach zawieszenia jak montaż stabilizatorów przechyl zmniejszyl się znacznie, układ kierowniczy bez wspomagania dosyć precyzyjny
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY SUBARU VIVIO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 1
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
6.0/10
Skrzynia biegów
5.0/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
3.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
5.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
4.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
10.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Subaru Vivio brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda CX9.

  Subaru

  Vivio

  Mazda

  CX9

Najciekawsza opinia użytkownika o Subaru Vivio

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: arkadiusz

liczba głosów: 14

Subaru Vivio 650 en07 44KM 1993r. hatchback

Ocena ogólna
Jak na takie auto to jest wysoko niezawodne, części drogie ale na szczęście nie trzeba za często wymieniac.

Układ napędowy
Mala pojemność mala elastyczność, może na większych obrotach od 3000 wzwyż jest lepiej, silnik cichy do 70 km/h, skrzynia lekko haczy jak to w subaru. Po modyfikacjach można zwiekszyc moc i moment ale za to pali 8-9 l/100km

Widoczność
Wzor parkowania i widoczności wszystko widać dookoloa

Komfort
Waskie fotele trochę meczace ale można dopasować z jakiegoś fiata lub podobnego byle były szer. około 50cm, tylne wygodne z mozliwoscia montażu zaglowkow, resorowanie twarde trzeba raczej zwalniac na dziurach bo koszty napraw sa ogromne, wyciszenie dobre jak się jedzie solo ale przy pelnym obciążeniu trochę glosniej.

Nadwozie
Wygonie i ladnie pelna tapicerka która wyrzymuje ponad 20 lat bez pekniec i wytarc, lakie metalik wytrzymaly niewiele stracil na barwie, możliwość aranżacji mala ze względu na brak miejsca.

Układ jezdny
Twarde, dobrze trzyma się na zakrętach po małych modyfikacjach zawieszenia jak montaż stabilizatorów przechyl zmniejszyl się znacznie, układ kierowniczy bez wspomagania dosyć precyzyjny

Naprawy
Auto mało się psuje wiec nie trzeba dużo wymieniac

Wentylacja i ogrzewanie
Paruja szyby ale ogrzewanie jest wystarczające w zaleznosci od uzytego termostatu 82 C lub 88 C

Elektryka/elektronika
Zero awarii jak narazie

Pełna opinia o Subaru Vivio 650 en07 44KM 1993r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Subaru Vivio: hatchback

Subaru Vivio: benzyna

Subaru Vivio: 0.65

Subaru Vivio: 1993