Suzuki Forenza opinie, oceny użytkowników, Suzuki Forenza spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Suzuki Forenza

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.50/10

Suzuki Forenza spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.25/-.-- -.--
trasa 6.45/-.-- -.--
cykl mieszany 7.95/-.-- -.--

Forenza

OCENY SUZUKI FORENZA


Ogólna ocena:  

9/10


Auto bardzo udane.Szczegulnie polecam dla rodzicow z malymi dziecmi,wygodne,ciche,duzo skrytek,latwosc prowadzenia.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje cicho bez zbednych szrpniec . W przelozeniu skrzyni na jazde sportowa biegi krutkie,lecz wyczuwalna jest nadwyzka mocy do danego biegu co charakteryzuje sie wiekszymi obrotami silnika
Opinia o komforcie:
Bez obciazenia auto jest resorowane dobrze,lecz przy wpadaniu w dziue mozna wyczuc lekkie dobicie wachaczy co jest spowodowane dosc niskim zawieszeniem. Na zakretach auto ma maly przechyl boczny. fotele przednie wygodne,mozliwosc regulacji w gore i w dol,plynne opuszczanie oparcia,dla zapominalski...
Opinia o nadwoziu:
Przestrzen z przodu jak i z tylu jest dobra. Czyli nawet wysokie osoby maja dosc duzo miejsca na wygodne podruzowanie. Bagaznik pojemny,drzwi odchylane dosc wysoko co ulatwia zaladunek. Jakosc materialow wykonczeniowych dobra.Brak roznych szmerow,skrzypien. Karoseri ma lady ksztalt,lamy przedni ...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto dobrze sie prowadzi przy nawierzchni suchej i mokrej. Uklad kierowniczy nie nazbyt czuly,dopasowany do wagi i gabarytow auta.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY SUZUKI FORENZA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.5/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Suzuki Forenza brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Qashqai.

  Suzuki

  Forenza

  Nissan

  Qashqai

Najciekawsza opinia użytkownika o Suzuki Forenza

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: JAN SKIBA

liczba głosów: 97

Suzuki Forenza kombi 1800 16v 125KM 2005r. kombi

Ocena ogólna
Auto bardzo udane.Szczegulnie polecam dla rodzicow z malymi dziecmi,wygodne,ciche,duzo skrytek,latwosc prowadzenia.

Układ napędowy
Silnik pracuje cicho bez zbednych szrpniec . W przelozeniu skrzyni na jazde sportowa biegi krutkie,lecz wyczuwalna jest nadwyzka mocy do danego biegu co charakteryzuje sie wiekszymi obrotami silnika

Widoczność
Przednia szyba ma bardzo dobra widocznosc. Jedynie szyba tylna ma ograniczone pole widzenia,szczegulnie gdy szyba jest brudna a to jest defektem zbyt malej wycieraczki tylnej. Jezeji chodzi o lusterka to widocznosc jest dobra,szczegulnie lusterka boczne mozna ustawic wedlog swoich upodoban nie wysiadajac z auta-elektrycznie.

Komfort
Bez obciazenia auto jest resorowane dobrze,lecz przy wpadaniu w dziue mozna wyczuc lekkie dobicie wachaczy co jest spowodowane dosc niskim zawieszeniem. Na zakretach auto ma maly przechyl boczny. fotele przednie wygodne,mozliwosc regulacji w gore i w dol,plynne opuszczanie oparcia,dla zapominalskich w siedzeniach zamontowano czujniki pasow bezpieczenstwa. Kanapa tylna bardzo wygodna,po zlozeniu idealnie rowna powierzchnia z plyta bagaznika,jedyny minus to,ze kanapa nie jest dzielona

Nadwozie
Przestrzen z przodu jak i z tylu jest dobra. Czyli nawet wysokie osoby maja dosc duzo miejsca na wygodne podruzowanie. Bagaznik pojemny,drzwi odchylane dosc wysoko co ulatwia zaladunek. Jakosc materialow wykonczeniowych dobra.Brak roznych szmerow,skrzypien. Karoseri ma lady ksztalt,lamy przedni daja bardzo dobre pole widzenia w nocy,lampy tylne duze widoczne z daleka,dodatkowe swiatlo stopu przeciwmgielne bardzo dobrze widoczne .

Układ jezdny
Auto dobrze sie prowadzi przy nawierzchni suchej i mokrej. Uklad kierowniczy nie nazbyt czuly,dopasowany do wagi i gabarytow auta.

Naprawy
Przez okres uzytkowania wymienialem tylko olej i pasek rozrzadu co bylo spowodowane przebiegiem.Koszty nie sa zbyt duze.

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie jest dobre. Klima nie jest dzielona i to sprawia pewien problem. Auto szybko sie nagrzewa nawet w bardzo mrozne dni,jedynym mankamentem jest glosnosc dmuchawy na wysokich biegach,ale rekompensuje to szczelnosc auta i szbki nagrzanie kabiny jak i szyb

Elektryka/elektronika
uklad elektryczny bez zarzutu skrzynka bezpiecznikow schowana i jest do niej dobry dostep. Elektroniki nie jest w nadmiarze,zegary czytelne,sprzet audi dosc dobry,ale nie odtwarza plikow mp3. Naglosnienie fabryczne dobre,mozliwosc dopasowania sily dzwieku przod-tyl,prawo-lewo.

Pełna opinia o Suzuki Forenza kombi 1800 16v 125KM 2005r. kombi »

Zobacz również opinie:

Suzuki Forenza: kombi, sedan (limuzyna)

Suzuki Forenza: benzyna

Suzuki Forenza: 1.8, 2.0

Suzuki Forenza: 2007, 2005