Toyota 4 Runner opinie, oceny użytkowników, Toyota 4 Runner spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota 4 Runner

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

8.14/10

Toyota 4 Runner spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.33/18.67 8.20
trasa 11.87/15.20 7.00
cykl mieszany 13.67/17.87 7.60

4 Runner

OCENY TOYOTY 4 RUNNER


Ogólna ocena:  

6/10


Jako auto wyłącznie miejskie jest niezłe, ale niezgranie silnika ze skrzynią biegów, głośna jednostka napędowa, twarde plastiki we wnętrzu i jednak naprawdę mały bagażnik, ciężko być do końca zadowolonym.
Opinia o układzie napędowym:
Przełożenia skrzyni biegów są zupełnie nie dostosowane, co powoduje,że jazda na piątym biegu powyżej 120km/h jest mało ekonomiczna i uciążliwa. Z drugiej strony w mieście ciężko, użyć piątego biegu poniżej 75km/h gdyż jazda z mniejszą prędkością na tym biegu powoduje drgania s...
Opinia o komforcie:
Taki poprawny SUV, nic dodać nic ująć.
Opinia o nadwoziu:
Z racji, że jest to wersja 3d to z tyłu jest miejsce dla dzieci co najwyżej. Bagażnik też jest malutki. Ale, że jest to samochód miejski to nie przeszkadzało mi to zbyt bardzo.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na SUV-a to bardzo poprawne właściwości jezdne, ciężko to coś zarzucić temu autu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o komforcie:
Podwoziowo i silnikowo to to samo co Landcruiser 80. Ostatni produkowany samochód dopuszczony do ruchu z pięknymi chromami a nie plastikowym badziewiem,ostatni samochód z niepsującym się silnikiem i skrzynią-jak się popsuje to naprawi go każdy kowal - ja jestem zadowolony za jego bardzo ma...
Opinia o nadwoziu:
Niestety paka rdzewieje
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Auto terenowe a nie na autostrady.
Opinia o nadwoziu:
elektryka tylnej szyby. Problemy niskich osób ze wsiadaniem do auta, lecz jak już się usadowimy to uśmiech na twarzy pewny.
Opinia o układzie jezdnym:
Zwrócić uwagę na wysokość koła kierownicy. Miałem egz. bez regulacji kierownicy więc osoby o niskim wzroście mogą mieć trochę mniejszy komfort prowadzenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Dla kogoś kto potrzebuje lub lubi takie wynalazki super auto.
Opinia o układzie napędowym:
Nie jest to ścigacz ale nie jest też mułowaty.
Opinia o układzie jezdnym:
Czołg
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY TOYOTA 4 RUNNER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 5
Raczej tak 14.29% głosów 1
Trudno powiedzieć 14.29% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
7.4/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.6/10
Przyspieszenie 80-120km
6.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
7.6/10
Fotele tylne
6.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
6.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.1/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
7.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.4/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.9/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 2
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Napęd 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota 4 Runner brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Terrano.

  Toyota

  4 Runner

  Nissan

  Terrano

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie 4 Runner

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 32

Toyota 4 Runner 2000 D4D 116KM 2003r. terenowy

Ocena ogólna
Jako auto wyłącznie miejskie jest niezłe, ale niezgranie silnika ze skrzynią biegów, głośna jednostka napędowa, twarde plastiki we wnętrzu i jednak naprawdę mały bagażnik, ciężko być do końca zadowolonym.

Układ napędowy
Przełożenia skrzyni biegów są zupełnie nie dostosowane, co powoduje,że jazda na piątym biegu powyżej 120km/h jest mało ekonomiczna i uciążliwa. Z drugiej strony w mieście ciężko, użyć piątego biegu poniżej 75km/h gdyż jazda z mniejszą prędkością na tym biegu powoduje drgania silnika. Dodatkowo silnik nie jest zbyt elastyczny, jazda poniżej dwóch tysięcy obrotów jest strasznie nieprzyjemna.

Widoczność
Jako samochód miejski RAV4 w wersji 3d jest świetna, bardzo dobra widoczność w każdym kierunku powoduje, że parkowanie jest przyjemnością.

Komfort
Taki poprawny SUV, nic dodać nic ująć.

Nadwozie
Z racji, że jest to wersja 3d to z tyłu jest miejsce dla dzieci co najwyżej. Bagażnik też jest malutki. Ale, że jest to samochód miejski to nie przeszkadzało mi to zbyt bardzo.

Układ jezdny
Jak na SUV-a to bardzo poprawne właściwości jezdne, ciężko to coś zarzucić temu autu.

Naprawy
To było duże zaskoczenie, ale turbosprężarka zawiodła przy 88000tyś. km pomimo, że silnik nigdy nie był od razu gaszony po jeździe ani nigdy nie był nadmiernie obciążany jak był zimny.

Elektryka/elektronika
Tutaj naprawdę słowa uznania dla Toyoty, gdyż nigdy nie było najmniejszych problemów z elektroniką/elektryka w aucie. Nawet zima i ulice pełne soli nie wywarły wrażenia na układach elektronicznych.

Pełna opinia o Toyota 4 Runner 2000 D4D 116KM 2003r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Toyota 4 Runner: terenowy

Toyota 4 Runner: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Toyota 4 Runner: 2.0, 2.4, 3.0

Toyota 4 Runner: 2003, 1995, 1994, 1993, 1991