Toyota Camry opinie, oceny użytkowników, Toyota Camry spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Camry

Liczba ocen: 62

Średnia ocena:

9.32/10

Toyota Camry spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.66/15.17 7.00
trasa 8.27/11.01 6.20
cykl mieszany 9.96/13.14 7.40

Camry

OCENY TOYOTY CAMRY


Ogólna ocena:  

9/10


Komfort i niesamowita przyjemność jazdy pomimo dosyć duzego spalanie jest warta tej ceny.
Opinia o układzie napędowym:
Camry z silnikiem 3.0 v6 jest niesamowicie elestyczna. Niech da jakies porównaniem opis takiego zdarzenia: jadąc z 5 osobami podczas weekendwej wycieczki zerwała mi się linka zmiany biegów ( auto 17 lat). Właczłem ręcznie 4 bieg i wybrałem sie do domu beskidzką trasą. Na 10% podjeździe m...
Opinia o komforcie:
Resorowanie oceniam bardzo dobrze. Jakkolwiek są pewne trudności z zakupem zamienników tulejek tylnego zawieszenia , zwłaszcza poprzecznych. Tylny wózek koroduje bardziej niż inne części. Chyba bedę go musiał wymienić - po 19 latach.
Opinia o nadwoziu:
Największą wadą tego auta - wcale nie żartuję - przyanjmniej dla mie (jestem wysoki) jest to że gdybym jechał w czapce to zawadzam o sufit, nawet przy najnizej ustawionym fotelu. I o jeździe np w kapeluszu mogę zapomieć. Dlatego daję za ergonomię tylko nieco powyzej sredniej.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się doskonale, Nie mozna przesadzać z gazowaniem w zakręcie bo tulejki przedniego zawieszenia wyrabiaja się za szybko. Nawet co roku. Gdy się o tym pamięta mozna jeździć i 3 lata na jednych- oczywiscie mówię o zamiennikach a nie oryginalnych. Okładziny hamulcowe do bębna hamulc...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Najlepszy samochód na świecie za tą cenę. Samochód, którego pozazdroszczą sąsiedzi. Samochód, za którym oglądają się mężczyźni i zaglądają przez szybę (niestety mało zobaczą, bo jest przyciemniana) Solidne i bardzo gustowne japońskie wykonanie. Samochód łatwy i wygodny w o...
Opinia o układzie napędowym:
Mój silnik V6 i jego 268 KM (dynamika!!!)w połączeniu z jego cichą pracą i "miękką" płynną pracą automatycznej skrzyni biegów to radość prowadzenia. "Gówniarze od palenia kół" pozostają ze swoim wstydem we wstecznum lusterku.
Opinia o komforcie:
Jeździłem dobrymi samochodami, ten jednak zasługuje na szczególne komplementy. Nie dziwię się, że jest to najchętniej kupowane auto przez ludzi klasy średniozamożnej w USA. Mój XLE jest wyposażony komfortowo (nie potrafi jedynie gotować :)
Opinia o nadwoziu:
Samochód stworzony dla ludzi ceniących jakość i estetykę, wymagajacych wygody, niezawodności, i wysokiej jakości zarówno materiałów ale i wykonania.
Opinia o układzie jezdnym:
Miałem różne samochody. Ale ten prowadzi się nieporównywalnie. Ulega się złudzeniu, że ktoś naprawił nasze polskie drogi, a jazda jest niczym zabawa na symulatorze po autostradzie. Sama przyjemność prowadzenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Osoba która sprzedała mi auto (właściciel komisu) przewiózł mnie (z konieczności - nie było to zamierzone) swoim Mercedesem klasy E, który wypadł przy mojej Camry jak ubogi krewny. Mniej miejsca, o wiele głośniejszy, gorsze zawieszenia. Nie chciało mi się wierzyć.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo wysoka kultura pracy. Może nie jest to wyścigowy bolid, ale ogólnie jest żwawy i jest czym jechać.
Opinia o komforcie:
Bardzo cichy i komfortowy - bardzo wysoka półka. Tym samochodem nie jedzie się a płynie! Dużo miejsca, świetne fotele. Po 12 godzinach jazdy nie czułem się zmęczony samochodem. Z żoną muszę się wykłócać kto prowadzi. Wyciszenie: Tutaj Japończycy muszą popracować. W korkach słysz...
Opinia o nadwoziu:
Wygodnie nawet dla wysokich osób z przodu i z tyłu. Wiele więcej miejsca niż np. w Mercedesie E klasa. Fotele - rewelacja. Czuć to w długich trasach. Nie ma zmęczenia, nie boli kręgosłup. Poza tym, dobra jakość skór. Generalnie - salon. Poza tym, wszechstronna regulacja foteli i pozycji....
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo cichy i komfortowy - bardzo wysoka półka. Nie ma stuków. Miękko, ale pewnie. W sumie, tym samochodem nie jedzie się a płynie! Cała klasa wyżej od wyższej średniej europejskiej
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Caloksztal auta jest ok. Kupione auto nowe lub roczne, mamy spokoj na nastepne 6 lat. Rankingi Toyoty sa na pierwszy miejscu tak ze wiekszosc tez tak mysli.
Opinia o układzie napędowym:
Naped. Przyspieszenie tutaj w wersji skrzyni automatycznej nie jest najlepsze. Po wcisnieciu padelu przyspieszenia skrzynia pracuje z opoznieniem przyspieszajac auto . Przyspieszenie nie jest najlepsze w szczegolnosci od 80-120km. Jednym slowem skrzynia automatyczna nie robi tego co skrzynia manualn...
Opinia o komforcie:
Wszystko na 10. Szczegolnie wyciszenie auta to rewelacja. Przy zxamknietych szybach auto stoi skrzynia biegow na N(luz) silnika praKTYCZNIE nie slychac, mozna szeptac pasazerowi z tylu.
Opinia o nadwoziu:
Po zlozeniu siedzen tylnych bagaznik nie nabawa optymizmem ale jest ok. Sam bagaznik otwierajac z zewnatrz wydaje sie potezny. Przestrzen z przodu i tylu nie ma co pisac. Auto jest duze (klasa Audi A6). Zegary wykonane w technice LED tak ze wzroku nie mozna oderwac.
Opinia o układzie jezdnym:
Nic dodac nic ujac. Toyota Camry (wersja USA) auto ktore jest numerem 1 w sprzedazy w USA. Posiadam prawie 2 lata i jezdzi jak nowe (kupilem uzywane). Polecam w 100%. Parkowanie ocenilem na 9. Skala od 1 - do 100 moja dziwiatka to 95
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


TO JEST PO PROSTU WSPANIAŁY SAMOCHÓD. GDYBYM MIAŁ WYBRAĆ AUTO NA TRASĘ DO OKOŁA ZIEMI, WYBRAŁ BYM WŁAŚNIE TĄ CAMRY - NIGDY MNIE NIE ZAWIODŁA !!
Opinia o układzie napędowym:
Fenomenalny moment obrotowy z idealnie dobraną skrzynią automatyczną daje pełną przyjemność z prowadzenia tego auta.
Opinia o komforcie:
Absolutnie ciche i wytrzymujące polskie drogi zawieszenie daje temu modelowi prym wsród aut najwyższej klasy.
Opinia o nadwoziu:
Gigantyczna przestrzeń, brak zbednych gadgetów.Potężny bagażnik. Materiałynajwyższej trwałości. Choć nieco surowe ( jak w japończyku )
Opinia o układzie jezdnym:
Takich samochodów obecnie się nie produkuje, moja Camry ma 17 lat i jest w doskonałym stanie dzięki najlepszym materiałom z jakich była zbudowana.Ma ponad 340000 i nie miała absolutnie żadnej awarii - dwa razy musiałem wymienić klocki hamulcowe. Poprzedni właściciel raz wymieniał tarcze...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 13


ŚREDNIE OCENY TOYOTA CAMRY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.42% głosów 48
Raczej tak 19.35% głosów 12
Trudno powiedzieć 1.61% głosów 1
Raczej nie 1.61% głosów 1
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.4/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.9/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.4/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.4/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 26
Niezawodność 12
Spalanie 2
Inne 2
Nadwozie 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 14
Nic 13
Wentylacja i ogrzewanie 3
Nadwozie 3
Awaryjność 2
Wnętrze 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Camry brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 6.

  Toyota

  Camry

  Mazda

  6

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Camry

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Marcin

liczba głosów: 98

Toyota Camry gl 2200 gl 136KM 1992r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
polecam wszystkim użytkownikom niemiekiej precyzji by w koncu mogli odrzyć i nie martwili się tym czy dziś mi odpali?:) jednym zdaniem...Szybka jak szogun piękna jak gejsza:)

Układ napędowy
silnik po prostu czysta perfekcja jak to mozliwe ze przy 360 000 km silnik zabieral tylko 1/10 litra oleju silnikowego?...japońska technologia bardzo dobra jednostka mogła by być deko mocniejsza zdecydowanie bardziej polecam jednostke 3.0 v6

Komfort
komfort podrózowania...auto nie posiada wielowahaczowego zawieszenia jak w przypadku niemieckiej konkurencji jednak auto toyoty wyprzedza wszystkie niemieckie pood względem trzymania sie auta w zakretach idealny samochod na długie trasy.

Nadwozie
jedyne co mi osobiscie przeszkadzalo to...szyberdach podsufitka jest opuszczona zbyt nisko i kierowcom przy wzroście powyzej 185 cm wzrostu moze ona przeszkadzać

Układ jezdny
jeździłem wieloma markami ...mercedesem bmw audi ale toyota nie ma sobie równych najlepszy samochód jaki kiedykolwiek miałem

Wentylacja i ogrzewanie
nie miałem klimatyzacji to był feler...

Pełna opinia o Toyota Camry gl 2200 gl 136KM 1992r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Toyota Camry: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Toyota Camry: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Toyota Camry: 2.0, 2.2, 2.4, 3.0, 3.5

Toyota Camry: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2000, 1999, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988