Toyota Camry opinie, oceny użytkowników, Toyota Camry spalanie 2008r. (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Camry

2008r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 9.67/10

Toyota Camry spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
14.00/15.00
-.--
trasa
7.85/9.50
-.--
cykl mieszany
10.60/12.00
-.--

Oceny TOYOTY CAMRY

2010-01-05

Ogólna ocena:

10/10

Osoba która sprzedała mi auto (właściciel komisu) przewiózł mnie (z konieczności - nie było to zamierzone) swoim Mercedesem klasy E, który wypadł przy mojej Camry jak ubogi krewny. Mniej miejsca, o wiele głośniejszy, gorsze zawieszenia. Nie chciało mi się wierzyć.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo wysoka kultura pracy. Może nie jest to wyścigowy bolid, ale ogólnie jest żwawy i jest czym jechać.
Opinia o komforcie:
Bardzo cichy i komfortowy - bardzo wysoka półka. Tym samochodem nie jedzie się a płynie! Dużo miejsca, świetne fotele. Po 12 godzinach jazdy nie czułem się zmęczony samochodem. Z żoną muszę się wykłócać kto prowadzi. Wyciszenie: Tutaj Japończycy muszą popracować. W korkach słysz...
Opinia o nadwoziu:
Wygodnie nawet dla wysokich osób z przodu i z tyłu. Wiele więcej miejsca niż np. w Mercedesie E klasa. Fotele - rewelacja. Czuć to w długich trasach. Nie ma zmęczenia, nie boli kręgosłup. Poza tym, dobra jakość skór. Generalnie - salon. Poza tym, wszechstronna regulacja foteli i pozycji....
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo cichy i komfortowy - bardzo wysoka półka. Nie ma stuków. Miękko, ale pewnie. W sumie, tym samochodem nie jedzie się a płynie! Cała klasa wyżej od wyższej średniej europejskiej

2008-09-07

Ogólna ocena:

10/10

Mimo kilku drobnych wad, samochód godny polecenia. Najlepszy jakim jeździłem. Szkoda że nie ma np guzika do przyśpieszenia wyłączania silnika spalinowego. Czasem by się przydał.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik hybrydowy, wszystko przygotowane dla poprawy ekonomii jazdy, 187 koni ale moc dozuje komputer. Przy mocnym duszeniu pedału gazu, zaczyna być słychać silnik spalinowy jak odkurzacz.
Opinia o komforcie:
Nie wiem czy znajdziecie cichszy samochód i to zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przy spokojnej jeździe, praktycznie słychać tylko szum opon.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo przestronny. Bagażnik ze względu na zamontowane baterie, mniejszy i nieforemny. Dla przewiezienia dłuższych przedmiotów, po położeniu siedzeń do wykorzystania tylko niewielkie okienko po prawej stronie. Mały minus za wykończenie w bagażniku, filc i płyta pilśniowa
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo przyjemnie się prowadzi, nawet w koleinach.

Stepan2014-02-09

Ogólna ocena:

10/10

Wygląd rewelacyjny. Minus - brak ksenonów, ledów do jazdy dziennej
Opinia o układzie napędowym:
Jedyny minus to brak możliwości ograniczenia do pracy wyłącznie na silniku elektrycznym (na przykład w ruchu po osiedlu) Hałaśliwy silnik przy mocnym przyśpieszaniu
Opinia o komforcie:
Słychać uderzenia błota pośniegowego i wody o dno samochodu
Opinia o nadwoziu:
Mały i niewygodny bagażnik przez baterie i zbiornik paliwa. W tylnym fotelu mogli wykonać otwór w podłokietniku, na przykład celem przewozu nart
Opinia o układzie jezdnym:
Parkowanie bez kamery cofania bardzo trudne, natomiast po zamontowaniu kamery i wymianie radia na EU - całkiem w porządku

2010-07-16

Ogólna ocena:

10/10

Wygoda i styl muszą kosztować, ale za te pieniądze samochodu tej klasy nie kupi się.

2010-02-11

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o komforcie:
Mam wersję z nie rozkładanymi tylnymi oparciami ale za to ma regulacją pochylenia tylnej kanapy. Bardzo dobre rozwiązanie
Opinia o układzie jezdnym:
Musiałem założyć czujniki cofania z przodu i z tyłu ze względu na długość auta

Średnie oceny TOYOTA CAMRY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 3
Raczej tak
50.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.8/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
9.5/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.2/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.8/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.5/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
6.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
5
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
3
Nic
2
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Camry brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 6.

Toyota Camry

Toyota Camry

Mazda 6

Mazda 6

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Camry

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 97

Toyota Camry 2,4 hybrid 2400 Hybrid Synergy Drive 187KM 2008r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Mimo kilku drobnych wad, samochód godny polecenia. Najlepszy jakim jeździłem. Szkoda że nie ma np guzika do przyśpieszenia wyłączania silnika spalinowego. Czasem by się przydał.

Układ napędowy

Silnik hybrydowy, wszystko przygotowane dla poprawy ekonomii jazdy, 187 koni ale moc dozuje komputer. Przy mocnym duszeniu pedału gazu, zaczyna być słychać silnik spalinowy jak odkurzacz.

Widoczność

Wysoki bagażnik lekko ogranicza widoczność do tyłu. W lusterkach nie widać końca samochodu. Wskazany montaż czujników odległości do cofania

Komfort

Nie wiem czy znajdziecie cichszy samochód i to zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przy spokojnej jeździe, praktycznie słychać tylko szum opon.

Nadwozie

Bardzo przestronny. Bagażnik ze względu na zamontowane baterie, mniejszy i nieforemny. Dla przewiezienia dłuższych przedmiotów, po położeniu siedzeń do wykorzystania tylko niewielkie okienko po prawej stronie. Mały minus za wykończenie w bagażniku, filc i płyta pilśniowa

Układ jezdny

Bardzo przyjemnie się prowadzi, nawet w koleinach.

Naprawy

Jeszcze nic nie robiłem, wkrótce pojadę na przegląd.

Wentylacja i ogrzewanie

Perfekt

Zobacz również opinie:

Toyota Camry: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Toyota Camry: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Toyota Camry: 2.0, 2.2, 2.4, 3.0, 3.5

Toyota Camry: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2000, 1999, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988