Toyota Camry opinie, oceny użytkowników, Toyota Camry spalanie 3.0 (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Camry

3.0

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 9.00/10

Toyota Camry spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.04/16.50
-.--
trasa
8.54/12.36
-.--
cykl mieszany
10.70/14.28
-.--

Oceny TOYOTY CAMRY

2011-02-13

Ogólna ocena:

9/10

Komfort i niesamowita przyjemność jazdy pomimo dosyć duzego spalanie jest warta tej ceny.
Opinia o układzie napędowym:
Camry z silnikiem 3.0 v6 jest niesamowicie elestyczna. Niech da jakies porównaniem opis takiego zdarzenia: jadąc z 5 osobami podczas weekendwej wycieczki zerwała mi się linka zmiany biegów ( auto 17 lat). Właczłem ręcznie 4 bieg i wybrałem sie do domu beskidzką trasą. Na 10% podjeździe m...
Opinia o komforcie:
Resorowanie oceniam bardzo dobrze. Jakkolwiek są pewne trudności z zakupem zamienników tulejek tylnego zawieszenia , zwłaszcza poprzecznych. Tylny wózek koroduje bardziej niż inne części. Chyba bedę go musiał wymienić - po 19 latach.
Opinia o nadwoziu:
Największą wadą tego auta - wcale nie żartuję - przyanjmniej dla mie (jestem wysoki) jest to że gdybym jechał w czapce to zawadzam o sufit, nawet przy najnizej ustawionym fotelu. I o jeździe np w kapeluszu mogę zapomieć. Dlatego daję za ergonomię tylko nieco powyzej sredniej.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się doskonale, Nie mozna przesadzać z gazowaniem w zakręcie bo tulejki przedniego zawieszenia wyrabiaja się za szybko. Nawet co roku. Gdy się o tym pamięta mozna jeździć i 3 lata na jednych- oczywiscie mówię o zamiennikach a nie oryginalnych. Okładziny hamulcowe do bębna hamulc...

2011-05-22

Ogólna ocena:

10/10

TO JEST PO PROSTU WSPANIAŁY SAMOCHÓD. GDYBYM MIAŁ WYBRAĆ AUTO NA TRASĘ DO OKOŁA ZIEMI, WYBRAŁ BYM WŁAŚNIE TĄ CAMRY - NIGDY MNIE NIE ZAWIODŁA !!
Opinia o układzie napędowym:
Fenomenalny moment obrotowy z idealnie dobraną skrzynią automatyczną daje pełną przyjemność z prowadzenia tego auta.
Opinia o komforcie:
Absolutnie ciche i wytrzymujące polskie drogi zawieszenie daje temu modelowi prym wsród aut najwyższej klasy.
Opinia o nadwoziu:
Gigantyczna przestrzeń, brak zbednych gadgetów.Potężny bagażnik. Materiałynajwyższej trwałości. Choć nieco surowe ( jak w japończyku )
Opinia o układzie jezdnym:
Takich samochodów obecnie się nie produkuje, moja Camry ma 17 lat i jest w doskonałym stanie dzięki najlepszym materiałom z jakich była zbudowana.Ma ponad 340000 i nie miała absolutnie żadnej awarii - dwa razy musiałem wymienić klocki hamulcowe. Poprzedni właściciel raz wymieniał tarcze...

Piotr Urbański2008-02-09

Ogólna ocena:

10/10

Auto sprzedałem kilka tygodni temu, ale pozbywałem się go z żalem, na prawde bardzo komfortowe auto. Trzeba tylko dbać o układ chłodzenia bo musiałem przez nieszczelną chłodnicę (brakowało wody) wymieniać uszczelki pod głowicą, a to w takim V6 koszt 2500 zł.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dynamiczny. Przeciętnie tą samą trasę robiłem o 20 % szybciej niż innymi autami.
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodny
Opinia o nadwoziu:
Bez uwag
Opinia o układzie jezdnym:
Trzyma się rogi jak przyklejony, bardzo dobrze się prowadzi, fantastycznie się nim jeździ. Podczas przegladu sprawdzający określili moc hamulców że jest porównywalna jak w samochodzie ciężarowym.

2008-08-15

Ogólna ocena:

7/10

Dużo pali (szczególnie w mieście), ciężko się parkuje z powodu gabarytów auta. Dobrze się prowadzi, świetnie przyśpiesza, jest pełen komfort. Jeśli ktoś chce takie auto nabyć to koniecznie albo bez gazu (i wtedy samemu zamontować gaz sekwencyjny), albo od razu z takim gazem, żaden in...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód jest bardzo duży i w Polsce często jest problem z parkowaniem.

2008-02-06

Ogólna ocena:

10/10

nieumiejętna jazda spowoduje wyrywanie tulejek wahacza z przodu (zrywy na skręconych kołach)
Opinia o układzie napędowym:
do setki 8 sekund
Opinia o nadwoziu:
zero rdzy
Opinia o układzie jezdnym:
byłem bardzo zadowolony autko niezawodne super komfort na wszystkich drogach polecam spalanie LPG od 15-20 benzyna do prędkości 140km/h 8 L

Średnie oceny TOYOTA CAMRY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
71.43%
głosów 10
Raczej tak
14.29%
głosów 2
Trudno powiedzieć
7.14%
głosów 1
Raczej nie
7.14%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
9.4/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
9.4/10
Przyspieszenie 60-120km
9.4/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.2/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.1/10
Elektronika
7.2/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
3
Inne
2
Nic
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
3
Awaryjność
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Camry brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 6.

Toyota Camry

Toyota Camry

Mazda 6

Mazda 6

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Camry

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 50

Toyota Camry LE 3000 3,0 v 6 188KM 1995r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

TO JEST PO PROSTU WSPANIAŁY SAMOCHÓD. GDYBYM MIAŁ WYBRAĆ AUTO NA TRASĘ DO OKOŁA ZIEMI, WYBRAŁ BYM WŁAŚNIE TĄ CAMRY - NIGDY MNIE NIE ZAWIODŁA !!

Układ napędowy

Fenomenalny moment obrotowy z idealnie dobraną skrzynią automatyczną daje pełną przyjemność z prowadzenia tego auta.

Widoczność

Praktycznie brak martwych stref. Tak kiedyś budowano auta.

Komfort

Absolutnie ciche i wytrzymujące polskie drogi zawieszenie daje temu modelowi prym wsród aut najwyższej klasy.

Nadwozie

Gigantyczna przestrzeń, brak zbednych gadgetów.Potężny bagażnik. Materiałynajwyższej trwałości. Choć nieco surowe ( jak w japończyku )

Układ jezdny

Takich samochodów obecnie się nie produkuje, moja Camry ma 17 lat i jest w doskonałym stanie dzięki najlepszym materiałom z jakich była zbudowana.Ma ponad 340000 i nie miała absolutnie żadnej awarii - dwa razy musiałem wymienić klocki hamulcowe. Poprzedni właściciel raz wymieniał tarcze hamulcowe i robił systematyczne przeglądy w ASO. Jest to najlepsza z TOYOT.Komfort jazdy tym samochodem nie zapewni nawet obecnie żaden samochód. Samochód jest niezwykle dynamiczny i przy 3 litrach pojemności nie spali więcej jak 9.0 litra na 100 km. na trasie ( do 140 km/h ) spala średnio 7,2 litra. Dla mnie jest to fenomenalny silnik v6 o olbrzymiej kulturze pracy. Zdecydowanie polecam dla osób które nie chcą zaczynać dnia od serwisu samochodowego.

Naprawy

Obecnie dostępne jest wiele markowych zamienników. np Klocki Ferrodo do przodu 110 zł.

Wentylacja i ogrzewanie

Super wydajna klimatyzacja

Elektryka/elektronika

Jak to w japończyku 17 lat żadnej awarii Jedna wymiana żarówki w 2010.

Zobacz również opinie:

Toyota Camry: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Toyota Camry: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz, technologia hybrydowa

Toyota Camry: 2.0, 2.2, 2.4, 3.0, 3.5

Toyota Camry: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2000, 1999, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988