Toyota Corolla Verso opinie, oceny użytkowników, Toyota Corolla Verso spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Corolla Verso

Liczba ocen: 53

Średnia ocena:

8.25/10

Toyota Corolla Verso spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.35/9.50 7.47
trasa 6.61/7.60 6.00
cykl mieszany 8.05/8.75 6.69

Corolla Verso

OCENY TOYOTY COROLLA VERSO


Ogólna ocena:  

10/10


Moje autko ma już swoje lata, rodzina namawia mnie na coś jeszcze większego ale mam proble bo nie widzę następy. Wydaje się być super bezpieczny 4 poduszki, może brak kurtyn ale karoseria mocna, nie skręca się po dziurach jak fiat.
Opinia o układzie napędowym:
Przyspieszenie mam nieco gorsze od 0 bo mam wieksze opony o 1 wymial, za niski bo haczył o krawężnik. Za to spalanie się poprawiło przy 80 - 5,2 l przy 90 - 5,8 l
Opinia o komforcie:
Przednie fotele jak dla faceta mają krótkie siedziska. Przewożę towar o większych gabarytach 920 X 120 cm i nie mam problemu, szybki demontaż siedzeń tylnich. Mam też dla wnuków dwa foteliki fabrycznie wmontowane, za jednym przyciśnięciem się podnoszą siedziska w tylnej kanapie. W miar...
Opinia o nadwoziu:
Tylna kanapa dzielona 2+1 oddzielnie wyjmowane. Oparcie środkowe przechylane do przodu - jako stolik na napoje, przesuwana w 2 pozycjach, pozycjonowanie oparcia. przednie fotele mogly by mieć większe siedziska ale jak się odpowiednio ułoży (góra tył i pochylenie oparcia) to jest OK. Wykońc...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód super, po tylu latach muszę wymienić tylko amortyzatory w tyle. Klocków i oleju z filtrem nie liczę bo to normalka. Jak dla faceta troszkę mały, dla kobiety idealny (pedały, siedzenie, przyciski, zmiana biegów).
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bardzo dobre auto - ładne, komfortowe, pojemne i dynamiczne. Czego chcieć więcej ?
Opinia o układzie napędowym:
Rewelacyjny napęd, z najmocniejszym silnikiem, dający dużą przyjemność z jazdy. 6 biegowa skrzynia biegów bardzo dobrze zestrojona z silnikiem.
Opinia o komforcie:
Bardzo dobre resorowanie, siedzenia ok, aczkolwiek przy dłuższych trasach (ok. 1000km) odczuwalna ich twardość. UWAGA - Auto 7 osobowe, 2 fotele w ostatnim rzędzie tylko dla dzieci i na krótsze trasy.
Opinia o nadwoziu:
Nowoczesny, ładny wygląd.Sporym minusem brak w tej wersji relingów na dachu oraz jak na tą klasę auta brak reflektorów xenonowych.Bardzo duża funkcjonalność, możliwość przesuwania siedzisk jak i oparć środkowego rzędu siedzeń, chowania w podłogę ostatniego rzędu a tym samym uzyski...
Opinia o układzie jezdnym:
Eleganckie, komfortowe, bardzo dobrze trzymające się drogi auto. Kłopoty z parkowaniem, utrudniające normalne jeżdżenie po mieście ze względu na duży promień skrętu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Auto o przeciętnym wyglądzie, średniej jakości materiałów wykończeniowych i takim sobie montażem. Widać że oszczędzali w procesie produkcji. Jedynie duża moc silnika rekompensuje przyjemność dla oka.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik o mocy 177 KM to najmocniejsza strona tego auta. Czuje się dużą moc napędu i dużą przyjemność z jazdy. Na niższych obrotach niestety jest turbodziura więc trzeba przyzwyczaić się do specyficznej techniki jazdy i posługiwania się takim napędem.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie twarde więc bez komfortu ale spokojnie na zakrętach. Fotele tylne to porażka. Mimo, że każdy fotel jest regulowany (przód, tył, pochylenie oparcia) to siedzisko jest zbyt poziome i przez to niewygodne. Wyciszenie - super!
Opinia o nadwoziu:
Duże auto a tylna przestrzeń dla pasażerów rozczarowuje. Jakość tapicerki kiepska, czarny materiał szybko się brudzi, plastiki łatwo się rysują, wykładzina w bagażniku to jednym słowem syf. Za taką cenę zero weluru ???
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie jest dość twarde więc jest mniej komfortowe na rzecz bardziej pewnego prowadzenia zwłaszcza na zakrętach. Brak wielowahaczowego zawieszenia z tyłu. Ogólnie więc lekko powyżej średniego.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik dość elastyczny, ale brakuje na autostradzie 6 biegu. Silni pracuje miękko, dość dobrze współpracuje ze skrzynią. Kilka razy udało mi się zadławić silnik przy zbyt niskich obrotach - brrr... bardzo nieprzyjemny stukot... Ale poza tym silnik jest dynamiczny i nakażdym biegu "...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie miękkie, ale bez przesady. W środku cicho, ale powyżej 180 km/h zaczyna się hałas. Fotele bardzo wygodne, zarówno z przodu jak i z tyłu (z tyłu też regulowane w przód-tył oraz regulowane pochylenie oparcia)
Opinia o nadwoziu:
Miejsca i schowków dużo, jazda w trójkę na tylnej kanapie (nawet z dwoma fotelikami) wygodna. Wszystkie siedzenia można przechulać i pochylać, a w bagażniku są dodatkowe dwa fotele, wyjmowane z podłogi. Zegary i przeączniki dobrze widoczne, bagażnik ciut za mały...
Opinia o układzie jezdnym:
Super komfortowe auto - można podróżować wygodnie tysiąc kilometrów bez zmęczenia. Auto ładnie wpisuje się w zakręty, a przy dużych nierównościach (np. progi zwalniające)przy zbyt dużej prędkości amortyzatory mocno stukają. Kierownica precyzyjna przy każdej prędkości.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


do tej pory jeździłem niemcami, pod względem kosztów części zamiennych były lepsze, ale toyota bije je na głowę zarówno komfortem jazdy, bezawaryjnością i stylem....
Opinia o układzie napędowym:
silnik dość eelastyczny aczkolwiek w innych dislach które miałem passati golf silnik pod tym względem był lepszy. nie wiem czy to jest problem ogólny ale u mnie skrzynia biegów chodzi dość ciężko, przyspieszenie b.dobre.
Opinia o komforcie:
wszystko ok, wygodnie i przyjemnie i do tego ten terkot diselka :)
Opinia o nadwoziu:
toyota=ergonomia, nic dodać, poza tym dużo miejsca dla wszystkich podróżujących, dużo schowków, materiały-dobry i dość trwały plastik, po lekkim nabłyszczeniu prezentuje się ładnie.
Opinia o układzie jezdnym:
autko prowadzi się bardzo dobrze, bez względu na swoje wymiary, jeśli chodzi o hamulce to mogłyby być lepsze choć te do złych nie należą (w poprzednim aucie VW Golf to miałem brzytwę).
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 11


ŚREDNIE OCENY TOYOTA COROLLA VERSO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.70% głosów 38
Raczej tak 13.21% głosów 7
Trudno powiedzieć 7.55% głosów 4
Raczej nie 5.66% głosów 3
Nie 1.89% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.9/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
8.7/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.8/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 10
Niezawodność 9
Napęd 5
Wnętrze 4
Spalanie 3
Inne 2
Nic 2
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 9
Inne 4
Napęd 4
Układ jezdny 3
Nadwozie 3
Komfort jazdy 2
Spalanie 2
Awaryjność 2
Wnętrze 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Corolla Verso brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Touran.

  Toyota

  Corolla Verso

  Volkswagen

  Touran

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Corolla Verso

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 61

Toyota Corolla Verso 2200 D4D D-Cat 177KM 2007r. mini-van

Ocena ogólna
Auto o przeciętnym wyglądzie, średniej jakości materiałów wykończeniowych i takim sobie montażem. Widać że oszczędzali w procesie produkcji. Jedynie duża moc silnika rekompensuje przyjemność dla oka.

Układ napędowy
Silnik o mocy 177 KM to najmocniejsza strona tego auta. Czuje się dużą moc napędu i dużą przyjemność z jazdy. Na niższych obrotach niestety jest turbodziura więc trzeba przyzwyczaić się do specyficznej techniki jazdy i posługiwania się takim napędem.

Widoczność
Ogólnie średnio bo ciemne szyby z tyłu i szerokie słupki. Trzeba się przyzwyczaić.

Komfort
Zawieszenie twarde więc bez komfortu ale spokojnie na zakrętach. Fotele tylne to porażka. Mimo, że każdy fotel jest regulowany (przód, tył, pochylenie oparcia) to siedzisko jest zbyt poziome i przez to niewygodne. Wyciszenie - super!

Nadwozie
Duże auto a tylna przestrzeń dla pasażerów rozczarowuje. Jakość tapicerki kiepska, czarny materiał szybko się brudzi, plastiki łatwo się rysują, wykładzina w bagażniku to jednym słowem syf. Za taką cenę zero weluru ???

Układ jezdny
Zawieszenie jest dość twarde więc jest mniej komfortowe na rzecz bardziej pewnego prowadzenia zwłaszcza na zakrętach. Brak wielowahaczowego zawieszenia z tyłu. Ogólnie więc lekko powyżej średniego.

Naprawy
Poza częściami eksploatacyjnymi brak awarii.

Wentylacja i ogrzewanie
Lekko powyżej średniej choć wentylator powinien chodzić ciszej.

Elektryka/elektronika
Na razie bez uwag.

Pełna opinia o Toyota Corolla Verso 2200 D4D D-Cat 177KM 2007r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Toyota Corolla Verso: hatchback, kombi, mini-van, sedan (limuzyna), van

Toyota Corolla Verso: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Toyota Corolla Verso: 1.6, 1.8, 2.0, 2.2

Toyota Corolla Verso: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 1997, 1993