Toyota Land Cruiser opinie, oceny użytkowników, Toyota Land Cruiser spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Land Cruiser

Liczba ocen: 24

Średnia ocena:

8.46/10

Toyota Land Cruiser spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 17.00/25.50 12.14
trasa 13.00/18.00 9.06
cykl mieszany 15.00/23.00 10.57

Land Cruiser

OCENY TOYOTY LAND CRUISER


Ogólna ocena:  

10/10


auto godne polecenia najlepszemu przyjacielowi takiemu którego nie można oszukać , będzie nam z pewnością wdzięczny
Opinia o układzie napędowym:
najlepsza skrzynia automatyczna ze wszystkich terenówek na świecie +zapas mocy i tempomat, genialnie !
Opinia o komforcie:
optimum komfortu dla 4 osób nawet na trasach po kilka tys. km. Cichy i pakowny.kilkaset kilo nie robi na nim żadnego wrażenia. Zwłaszcza z przyczepami, nawet ciężkimi nie ma sobie równych.
Opinia o nadwoziu:
tylko w amerykańskich terenówkach jest podobnie wygodnie i przestrzennie ale one pala dwa razy więcej i brak serwisu na trasie. Poza USA bez konkurencji, gabaryty mówią same za siebie!
Opinia o układzie jezdnym:
nie istnieje pojazd lepiej sprawujący się w terenie z jednoczesnym komfortem jazdy w trasie lub po mieście.Niezależne regulowane zawieszenie pozwala mu pokonywać dna wyschniętych górskich rzek, brodzić może metr w wodzie, na trasie 195km/h w tym pod górkę też bez problemu (tempomat).Ucie...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto solidne , bezpieczne o dużym komforcie wnętrza.Fajnie zachowuje się w terenie i na drodze.Nie straszne mu zaspy śnieżne.Super system audio, fajna nawigacja .Ogólnie auto sprawia mi dużo radości.
Opinia o układzie napędowym:
Samochód ciężki, idealny w teren.Na drodze zachowuje się bardzo przyzwoicie.Skrzynia biegów płynnie zmienia przełożenia, po załączeniu turbiny auto ożywa .Przyspieszenie gorsze niż np. Volvo XC90 , ale te dwa samochody to dwa różne segmenty .Ogólna ocena dobry plus.
Opinia o nadwoziu:
Ergonomia jest najsłabszym punktem Toyoty LC 150.Przyciski chaotycznie rozmieszczone, menu mało przejżyste.Instrukcja obsługi samochodu to dwie książki plus jedna do nawigacji i jedna do jazdy terenowej.Razem to cała biblioteka i naprawdę trzeba je przeczytać żeby poznać wszystkie gadżet...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochd bardzo komfortowy.Wygodnie się prowadzi na drodze i w terenie.Parkowanie ułatwiają kamery cofania oraz dwie kamery przednie.Bardzo solidnie wykonany.Mocne auto terenowe.Zużycie paliwa około 11 l/100 km.( takie średnie zużycie paliwa pokazuje komputer pokładowy).Przy jeździe szybkiej...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Doskonały samochód. Bardzo uniwersalny, ekonomiczny i bezawaryjny. Zaskakująco dzielny w terenie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik słabo ciągnie na wolnych obrotach. Konkretne przyspieszenia od 1200 obr/min. Moc jest wystarczająca. W każdych warunkach samochód przekracza rzeczywiste 160 km/h. Skrzynia biegów dość oporna. Delikatnie wyczuwalny luz na centralnym mechaniźmie różnicowym.
Opinia o komforcie:
Tylne zawieszenie jest dość twarde (bez obciążenia).
Opinia o nadwoziu:
Kanapa po złożeniu nie tworzy płaskiej powierzchni z podłogą bagażnika. Bagażnik jest ogromny.
Opinia o układzie jezdnym:
Przkładnia kierownicza i silentbloki mocujące ją są zbyt delikatne. Polskie drogi dają im radę po ok. 100000 km.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super auto dla dojrzalego kierowcy
Opinia o układzie napędowym:
Jestem zadowolony, bezpiecznie sie prowadzi, skrzynia dziala bez zarzutu, nie szarpie, lagodnie zmienia biegi, silnik nie sprawia klopotow, bezawaryjny, moc i moment obrotowy pozwalaja na wygodna i bezpieczna jazde w kazdych warunkach drogowych. Wyprzedzanie nie stanowi problemu, jazda w terenie tak...
Opinia o komforcie:
Bardzo dobrze
Opinia o nadwoziu:
Najwieksze zastrzezenie budzi jakosc materialow wykonczeniowych - plastiki, tapicerka
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na SUV bardzo dobrze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód bardzo dobry, szczególnie dzielny w terenie.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia 5 biegowa, poprawiona na 6 biegową w nowszych wersjach.
Opinia o komforcie:
Nie można za wiele wymagać to jest samochód terenowy.
Opinia o nadwoziu:
Niewygodne wsiadanie do pojazdu na tylne siedzenia w wersji 3 drzwiowej.
Opinia o układzie jezdnym:
Dobry samochód, bezawaryjny, stosunkowo słabe hamulce w stosunku do masy pojazdu.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY TOYOTA LAND CRUISER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 18
Raczej tak 16.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 4.17% głosów 1
Nie 4.17% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
7.6/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.1/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
3.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 7
Niezawodność 5
Spalanie 3
Napęd 2
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 7
Awaryjność 3
Spalanie 2
Wnętrze 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Land Cruiser brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Pajero.

  Toyota

  Land Cruiser

  Mitsubishi

  Pajero

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Land Cruiser

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Janusz

liczba głosów: 27

Toyota Land Cruiser 100 4200 0KM 2000r. terenowy

Ocena ogólna
auto godne polecenia najlepszemu przyjacielowi takiemu którego nie można oszukać , będzie nam z pewnością wdzięczny

Układ napędowy
najlepsza skrzynia automatyczna ze wszystkich terenówek na świecie +zapas mocy i tempomat, genialnie !

Widoczność
wielkie to i przestronnie oszklone lusterka regulowane elektrycznie obejmują wszystko za nami można ustawić dowolnie bez względu na wzrost kierowcy i zapamiętać dla dwóch kierowców, wygoda i oszczędność czasu w trasie.

Komfort
optimum komfortu dla 4 osób nawet na trasach po kilka tys. km. Cichy i pakowny.kilkaset kilo nie robi na nim żadnego wrażenia. Zwłaszcza z przyczepami, nawet ciężkimi nie ma sobie równych.

Nadwozie
tylko w amerykańskich terenówkach jest podobnie wygodnie i przestrzennie ale one pala dwa razy więcej i brak serwisu na trasie. Poza USA bez konkurencji, gabaryty mówią same za siebie!

Układ jezdny
nie istnieje pojazd lepiej sprawujący się w terenie z jednoczesnym komfortem jazdy w trasie lub po mieście.Niezależne regulowane zawieszenie pozwala mu pokonywać dna wyschniętych górskich rzek, brodzić może metr w wodzie, na trasie 195km/h w tym pod górkę też bez problemu (tempomat).Ucieknie każdemu w trasie a mało go kto dogoni. Może ciągnąć kilka ton. Może też zawieść "młodych" do ślubu(mi się zdarzało!)i bez obciachu. "blachary"lecą na niego bez dwóch zdań! a miejsca do spania jest sporo dla dwóch osób z wyciągniętymi nogami (ja mam 188cm wzrostu).Polecam serdecznie!!!jeśli kogoś stać bo..KOSZTOWNY W UTRZYMANIU(AC,OC, serwis okresowy).Auto nie awaryjne, polecam jazdę zwłaszcza w terenie, bez konkurencji(właściwości trakcyjne i moc silnika).12pkt w skali do 10.

Naprawy
most tylny 23tys zł brrrr...(ale przyznaje z mojej winy, zakopałem auto w piachu grząskim i nie umiejetnie wyjeżdżałem z Trzaskiego terenu

Wentylacja i ogrzewanie
niezależna z tyłu klima automatyczna i nawiew.W zimie jak w piecu trzeba przykręcać bo za gorąco. Na mróz podgrzewane fotele kierowcy i pasażera docenić można zwłaszcza w modelach ze skórzaną tapicerką, opcja wyższych obrotów dla zimnego silnika pozwala go szybciej w zimie rozgrzać. Nic dodać !

Elektryka/elektronika
duży zapas energii + dodatkowe gniazda na oświetlenie zewnętrzne lub do innych instalacji np. wyciągarki, pelengatora(szperacza).

Pełna opinia o Toyota Land Cruiser 100 4200 0KM 2000r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Toyota Land Cruiser: terenowy

Toyota Land Cruiser: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Toyota Land Cruiser: 2.4, 3.0, 4.0, 4.2, 4.5

Toyota Land Cruiser: 2010, 2007, 2006, 2005, 2003, 2001, 2000, 1998, 1997, 1996, 1990, 1987, 1986