Toyota Previa opinie, oceny użytkowników, Toyota Previa spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Previa

Liczba ocen: 13

Średnia ocena: 9.38/10

Toyota Previa spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.88/15.70
8.47
trasa
9.93/11.73
6.40
cykl mieszany
11.35/13.78
7.43

Oceny TOYOTY PREVIA

2009-10-29

Ogólna ocena:

10/10

Mój 7 samochód w życiu i napewno ostatni. Zakochałam się w nim od pierwszej jazdy:) jedyną wadą która naprawdę mi nie przeszkadza jest praca silnika słyszalna w kabinie, no i nie ukrywam że cena, ale jest ona warta tego samochodu. Poza tym same zalety. Polecam auto każdemu który zdecydu...
Opinia o układzie napędowym:
Pięknie wpinające się biegi współgrają idealnie z silnikiem.
Opinia o komforcie:
ze względu na to że silnik znajduje się pod podłogą pod kierowcą i pasażerem więc jest go troszkę słychać ale mnie to osobiście nie przeszkadza bo cała reszta auta jest rewelacyjna.
Opinia o nadwoziu:
poza kiepskim materiałem wykończeniowym foteli wszystko jest idealne.
Opinia o układzie jezdnym:
Previa trzyma się znakomicie na zakrętach!

2008-08-13

Ogólna ocena:

10/10

Każde auto ma wady i zalety.Wady Previi są bardzo blade w świetle zalet.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik z niezawodną skrzynią automatyczną radzi sobie bardzo dobrze z tym "kioskiem". Warunek to używanie dobrych płynów i terminowa ich wymiana.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jeżeli jest prawidłowo serwisowane to jest ciche i komfortowe.
Opinia o nadwoziu:
Previa bije na głowę inne vany swojej epoki(90-2000)w kategorii ilości miejsca w środku.7 osób+ niemały bagaż podróżują w bardzo przyzwoitych warunkach.
Opinia o układzie jezdnym:
Z racji tego,że silnik leży pod siedzeniami i jest dosyc nisko,w zakrętach sunie prawie jak Ferrari :)

Damian2017-01-09

Ogólna ocena:

10/10

Kto spróbuje takiego samochodu w benzynie zakocha się w nim. Sylwetka do dzisiaj wzbudza zainteresowanie, bezawaryjność ocena na 10+ reszta BEZ KOMENTARZA

Średnie oceny TOYOTA PREVIA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 13
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.7/10
Wyciszenie
8.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.2/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
9.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.7/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
9
Niezawodność
3
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
6
Wentylacja i ogrzewanie
2
Spalanie
1
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Previa brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

Toyota Previa

Toyota Previa

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Previa

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 52

Toyota Previa D4D 2000 0KM 2002r. van

Ocena ogólna

Mój 7 samochód w życiu i napewno ostatni. Zakochałam się w nim od pierwszej jazdy:) jedyną wadą która naprawdę mi nie przeszkadza jest praca silnika słyszalna w kabinie, no i nie ukrywam że cena, ale jest ona warta tego samochodu. Poza tym same zalety. Polecam auto każdemu który zdecyduje się na Vana, pobija pod wieloma wzdlędami Galaxy/Sharana itp "wagony".

Układ napędowy

Pięknie wpinające się biegi współgrają idealnie z silnikiem.

Widoczność

lusterka boczne nie zniekształcają obrazu jak to przy niektórych autach bywa, więc widoczność jest bardzo dobra i precyzyjna.

Komfort

ze względu na to że silnik znajduje się pod podłogą pod kierowcą i pasażerem więc jest go troszkę słychać ale mnie to osobiście nie przeszkadza bo cała reszta auta jest rewelacyjna.

Nadwozie

poza kiepskim materiałem wykończeniowym foteli wszystko jest idealne.

Układ jezdny

Previa trzyma się znakomicie na zakrętach!

Naprawy

Jeżdżę od około roku jeszcze nic w aucie nie wymieniałam:)

Wentylacja i ogrzewanie

w okresie zimowym dość szybko się nagrzewa a że ten model posiada nie zależne ogrzewanie jest to dodatkowym atutem tego auta.w lecie to samo z klimatyzacją, dośc szybko się schładza.

Elektryka/elektronika

bez jakichkolwiek zastrzeżeń.

Zobacz również opinie:

Toyota Previa: van

Toyota Previa: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Toyota Previa: 2.0, 2.4

Toyota Previa: 2006, 2002, 2001, 2000, 1996, 1993, 1992, 1991