Toyota Starlet opinie, oceny użytkowników, Toyota Starlet spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Starlet

Liczba ocen: 25

Średnia ocena:

8.64/10

Toyota Starlet spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.92/7.33 5.00
trasa 5.75/6.17 4.50
cykl mieszany 6.50/6.97 4.80

Starlet

OCENY TOYOTY STARLET


Ogólna ocena:  

9/10


Autko w sumie dla każdego. Szczególnie wersja 5-drzwiowa. Ale nie polecam dla kogoś kto ma dzieci. Jest dosyć małe w środku i ma mały bagażnik. To raczej autko dla kogoś kto oczekuje niezawodności i oszczędności. raczej autko do jazdy po mieście niż w trasę.
Opinia o układzie napędowym:
Świetnie się sprawdza w mieście. Ale na trasie brakuje mu trochę mocy. Typowe autko miejskie.
Opinia o komforcie:
Świetne autko, bardzo miękko jeździ. Fotele są miękkie i barzo wygodne. Z tyłu jednak jest mało miejsca i raczej nie polecałbym go do jazdy z pięcioma osobami na pokładzie.
Opinia o nadwoziu:
Jeśli chodzi o wnętrze to nic do zarzucenia. Wszystko jest pod ręką, łatwo zwiększyć przestrzeń bagażowa, dzięki dzielonym siedzeniom. Tylko... to miejsce na tylnej kanapie... W zasadzie go nie ma.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze się prowadzi, ale hamulce ma kiepskie. Potrafią zepsuć się w najmniej spodziewanym momencie. Trochę skomplikowane jest rozwiązanie układu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Autko super. Gdyby nie fakt, że robi się dla mnie za małe nie sprzedawałbym jej za nic.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik nie do zajechania. Nigdy nie sprawiał mi kłopotów. Odpalał w największe mrozy i niejednokrotnie autko przejechało trasę Polska - Belgia (900km) na jednym postoju na tankowanie bez problemów.
Opinia o komforcie:
Komfort? Ciężko mówić o komforcie. Jeżdżę tym autem z żoną i 2 dzieci w fotelikach i jest masakra. Tylna kanapa wygodna ale jak wsiądą tam 3 osoby to ciężko mówić o wygodzie. Dłuższe trasy męczą.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu dość sporo miejsca (na pewno więcej niż w Polo teścia z 1996 roku). Bagażnik jak dla mnie duży (zmieściła się zmywarka 45 cm - bez rozkładania tylnej kanapy oraz 350kg złomu).
Opinia o układzie jezdnym:
Autko nie do zdarcia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jak na swoje lata jest rewelacyjna, prosta i niezawodna.
Opinia o układzie napędowym:
W trasie dokuczliwy brak 5-tego biegu. Auto dedykowane do jazdy miejskiej, w trasie przy dużych prędkościach czuć że to 1.0, poza tym bardzo dynamiczne i elastyczne auto.
Opinia o komforcie:
Nie wskazana jazda z kompletem pasażerów, auto czołga się po asfalcie :)
Opinia o nadwoziu:
Słaba blacha, podatna na korozję.
Opinia o układzie jezdnym:
Dość nisko zawieszona jak na polskie warunki, dokuczliwe przy pełnym samochodzie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
mega dynamiczne auto jak na tę klasę oraz spalanie
Opinia o komforcie:
trochę głośna ale da się wytrzymać i przyzwyczaić . z obciążeniem źle się jeździ ale jeśli chcemy woźić komplet pasażerów to polecam kombi albo Busa
Opinia o nadwoziu:
mały bagażnik ale taki ma być . trochę mało miejsca z tyłu ale takie auto. lakier bardzo dobry , z japonii
Opinia o układzie jezdnym:
idealne autko dla początkującego oraz dla osób , które szukają auta dla max 3 osób z małym spalaniem . Mimo małego spalania auto ma kopa
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód, który prędzej się znudzi niż zepsuje, praktycznie koszty eksploatacji to materiały do przeglądów oresowych, żarówki i opny.
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenie oceniłem przez porównanie z poprzednimi miomi samochodami Toyotą Corollą 1.4, Hondą Prelude 2.0, Hondą Civic 1.6
Opinia o układzie jezdnym:
Brak wsomagania osobą o minejszej sile fizycznej sprawia kłopoty, jednak podczas szybkego pokonywania zakrętów sprawia, że kontrola toru jazdy jest idealna
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY TOYOTA STARLET

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.00% głosów 19
Raczej tak 20.00% głosów 5
Trudno powiedzieć 4.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
7.6/10
Parkowanie
8.8/10
Napęd
Elastyczność
8.7/10
Skrzynia biegów
8.6/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.7/10
Resorowanie z obciążeniem
6.9/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
6.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.3/10
Wyciszenie
5.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
6.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.9/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 12
Napęd 5
Spalanie 3
Inne 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 9
Nadwozie 3
Spalanie 3
Komfort jazdy 1
Układ jezdny 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Starlet brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Golf.

  Toyota

  Starlet

  Volkswagen

  Golf

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Starlet

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Jakub

liczba głosów: 88

Toyota Starlet 1000 12V 55KM 1989r. hatchback

Ocena ogólna
Autko w sumie dla każdego. Szczególnie wersja 5-drzwiowa. Ale nie polecam dla kogoś kto ma dzieci. Jest dosyć małe w środku i ma mały bagażnik. To raczej autko dla kogoś kto oczekuje niezawodności i oszczędności. raczej autko do jazdy po mieście niż w trasę.

Układ napędowy
Świetnie się sprawdza w mieście. Ale na trasie brakuje mu trochę mocy. Typowe autko miejskie.

Widoczność
Widoczność jest doskonała. Autko z którego można brać przykład.

Komfort
Świetne autko, bardzo miękko jeździ. Fotele są miękkie i barzo wygodne. Z tyłu jednak jest mało miejsca i raczej nie polecałbym go do jazdy z pięcioma osobami na pokładzie.

Nadwozie
Jeśli chodzi o wnętrze to nic do zarzucenia. Wszystko jest pod ręką, łatwo zwiększyć przestrzeń bagażowa, dzięki dzielonym siedzeniom. Tylko... to miejsce na tylnej kanapie... W zasadzie go nie ma.

Układ jezdny
bardzo dobrze się prowadzi, ale hamulce ma kiepskie. Potrafią zepsuć się w najmniej spodziewanym momencie. Trochę skomplikowane jest rozwiązanie układu.

Naprawy
W sumie autko się nie psuje. Silnik jest nie do zajeżdżenia. Bez chłodzenia, bez oleju czy bez elektryki... jeździ. Z drugiej strony jak już coś się zepsuje to koszty naprawy sa bardzo duże, a to dlatego, że części są bardzo drogie.

Wentylacja i ogrzewanie
Hm... to autko grzało jeszcze zanim dobrze się z parkingu wyjechało.

Elektryka/elektronika
Moje autko nie posiadało elektroniki. Ale z elektryką nie było problemów żadnych. No może raz zwarcie w układzie ładowania akumulatora i nie było oświetlenia wnętrza i zapalniczki. Ale na te lata... to nawet nieźle. Poza tym inne starlety z tego okresu miały to, więc to tylko mój był wyjątkowy.

Pełna opinia o Toyota Starlet 1000 12V 55KM 1989r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Toyota Starlet: hatchback, liftback

Toyota Starlet: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Toyota Starlet: 1.0, 1.3, 1.4, 1.5

Toyota Starlet: 1998, 1997, 1996, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987