Toyota Starlet opinie, oceny użytkowników, Toyota Starlet spalanie benzyna+gaz (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Starlet

benzyna+gaz

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 9.67/10

Toyota Starlet spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
6.00/7.33
-.--
trasa
4.67/6.17
-.--
cykl mieszany
5.50/6.97
-.--

Oceny TOYOTY STARLET

2009-02-10

Ogólna ocena:

9/10

Autko w sumie dla każdego. Szczególnie wersja 5-drzwiowa. Ale nie polecam dla kogoś kto ma dzieci. Jest dosyć małe w środku i ma mały bagażnik. To raczej autko dla kogoś kto oczekuje niezawodności i oszczędności. raczej autko do jazdy po mieście niż w trasę.
Opinia o układzie napędowym:
Świetnie się sprawdza w mieście. Ale na trasie brakuje mu trochę mocy. Typowe autko miejskie.
Opinia o komforcie:
Świetne autko, bardzo miękko jeździ. Fotele są miękkie i barzo wygodne. Z tyłu jednak jest mało miejsca i raczej nie polecałbym go do jazdy z pięcioma osobami na pokładzie.
Opinia o nadwoziu:
Jeśli chodzi o wnętrze to nic do zarzucenia. Wszystko jest pod ręką, łatwo zwiększyć przestrzeń bagażowa, dzięki dzielonym siedzeniom. Tylko... to miejsce na tylnej kanapie... W zasadzie go nie ma.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze się prowadzi, ale hamulce ma kiepskie. Potrafią zepsuć się w najmniej spodziewanym momencie. Trochę skomplikowane jest rozwiązanie układu.

Michał2010-02-18

Ogólna ocena:

10/10

Bezawaryjna, głośna mała torpeda!!!!!!
Opinia o układzie napędowym:
Rakieta
Opinia o komforcie:
Dla 2-3 ok i do 120 km/h

Średnie oceny TOYOTA STARLET

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.7/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.0/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.7/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Starlet brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Golf.

Toyota Starlet

Toyota Starlet

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Starlet

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 93

Toyota Starlet 1000 12V 55KM 1989r. hatchback

Ocena ogólna

Autko w sumie dla każdego. Szczególnie wersja 5-drzwiowa. Ale nie polecam dla kogoś kto ma dzieci. Jest dosyć małe w środku i ma mały bagażnik. To raczej autko dla kogoś kto oczekuje niezawodności i oszczędności. raczej autko do jazdy po mieście niż w trasę.

Układ napędowy

Świetnie się sprawdza w mieście. Ale na trasie brakuje mu trochę mocy. Typowe autko miejskie.

Widoczność

Widoczność jest doskonała. Autko z którego można brać przykład.

Komfort

Świetne autko, bardzo miękko jeździ. Fotele są miękkie i barzo wygodne. Z tyłu jednak jest mało miejsca i raczej nie polecałbym go do jazdy z pięcioma osobami na pokładzie.

Nadwozie

Jeśli chodzi o wnętrze to nic do zarzucenia. Wszystko jest pod ręką, łatwo zwiększyć przestrzeń bagażowa, dzięki dzielonym siedzeniom. Tylko... to miejsce na tylnej kanapie... W zasadzie go nie ma.

Układ jezdny

bardzo dobrze się prowadzi, ale hamulce ma kiepskie. Potrafią zepsuć się w najmniej spodziewanym momencie. Trochę skomplikowane jest rozwiązanie układu.

Naprawy

W sumie autko się nie psuje. Silnik jest nie do zajeżdżenia. Bez chłodzenia, bez oleju czy bez elektryki... jeździ. Z drugiej strony jak już coś się zepsuje to koszty naprawy sa bardzo duże, a to dlatego, że części są bardzo drogie.

Wentylacja i ogrzewanie

Hm... to autko grzało jeszcze zanim dobrze się z parkingu wyjechało.

Elektryka/elektronika

Moje autko nie posiadało elektroniki. Ale z elektryką nie było problemów żadnych. No może raz zwarcie w układzie ładowania akumulatora i nie było oświetlenia wnętrza i zapalniczki. Ale na te lata... to nawet nieźle. Poza tym inne starlety z tego okresu miały to, więc to tylko mój był wyjątkowy.

Zobacz również opinie:

Toyota Starlet: hatchback, liftback

Toyota Starlet: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Toyota Starlet: 1.0, 1.3, 1.4, 1.5

Toyota Starlet: 1998, 1997, 1996, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987