Toyota Tercel opinie, oceny użytkowników, Toyota Tercel spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Tercel

Liczba ocen: 4

Średnia ocena: 7.00/10

Toyota Tercel spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.25/12.25
-.--
trasa
6.90/7.90
-.--
cykl mieszany
7.50/10.00
-.--

Oceny TOYOTY TERCEL

2010-02-17

Ogólna ocena:

2/10

to byla porazka - nigdy wiecej 15-letnich samochodow i chyba nigdy wiecej toyoty, nie warto sypalo sie gorzej niz astra czy focus
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenie 0-70 pieknie reszta do bani, silnik bierze olej - model 3E-E, nie wiem jak toyota mogla cos takiego wypuscic - fiat czy francuzy bija go na glowe
Opinia o komforcie:
fotele sie spruly do gabki - fatalny skej - gorzej niz w PKSie (urok taniego modelu z USA?)
Opinia o nadwoziu:
ruda bierze prawe tylne nadkole w tym modelu poza tym tam gdzie nie byl walony to nie rdzewieje, bagaznik spoko o ile nie ma w nim butli 50L polozonej w poprzek - jakosc materialow koszmarna ale 5 osob da sie w miare spoko przewiezc
Opinia o układzie jezdnym:
wszystko padlo w tym zlomie, zawieszenie, reczny, bral w h*j oleju, ostatnio wiatrak i chlodnica i finalnie nie odpala - kreci tylko rozrusznikiem (pewnie cewka) - zlomuje gowno, nigdy wiecej toyoty, zwlaszcza z USA

katarzyna2009-02-26

Ogólna ocena:

9/10

jeżeli byłby następny model z roku 2008 -kupuje w ciemno - teraz szukam podobnego samochodu a tego szkoda sprzedać, będzie nim jeżdził syn , jest szybki zwinny ,w mieście wszędzie się "zmieści" poprzednio też miałam Tercelkę z roku 1991 z tego co wiem dalej jeżdzi i funkcjon...
Opinia o układzie napędowym:
szybki,zwinny,idealny w mieście
Opinia o komforcie:
trochę mało miejsca z tyłu
Opinia o nadwoziu:
dla rodziny 3 osobowej ,kierowca nie może być za "gruby"
Opinia o układzie jezdnym:
idealny dla kobiety ,do 130 km. na godz. nie ma żadnych problemów

2010-07-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
Jeździłem tym autem w USA w latach 1996-2001. Po 400 000 km musiałem wymienić prądnicę. To wszystko. Genialny samochód!

Średnie oceny TOYOTA TERCEL

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 2
Raczej tak
25.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
25.00%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.5/10
Układ kierowniczy
6.8/10
Hamulce
6.0/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
6.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
6.0/10
Przyspieszenie 80-120km
5.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
6.8/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.8/10
Przestrzeń z tyłu
6.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.5/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
5.8/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.5/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
7.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.5/10
Elektronika
4.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.8/10
Koszty napraw
4.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Toyota Tercel brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo S60.

Toyota Tercel

Toyota Tercel

Volvo S60

Volvo S60

Zobacz również opinie:

Toyota Tercel: sedan (limuzyna)

Toyota Tercel: benzyna, benzyna+gaz

Toyota Tercel: 1.5, 1.6

Toyota Tercel: 1996, 1995, 1992