Toyota Verso opinie, oceny użytkowników, Toyota Verso spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Toyota Verso

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

9.00/10

Toyota Verso spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 9.00
trasa -.--/-.-- 8.40
cykl mieszany -.--/-.-- 8.60

Verso

OCENY TOYOTY VERSO


Ogólna ocena:  

9/10


Dość przestronne wnętrze choć z zewnatrz jest zgrabny i nie wygląda na giganta. Bardzo dobra nie męczaca pozycja. Długie trasy to przyjemność. Świetna widoczność. Auto jest ciężkie przez co z mozołem choć sprawnie przyspiesza potem trzeba "mocno" cisnąć na hamululce by go...
Opinia o układzie napędowym:
Mocny silnik potrafi pokazać pazur. 6 biegowa automatyczna skrzynia pracuje płynnie. Posiada tryb sportowy i manualny. Łopatki przy kierownicy kierownicy to łatwy i szybki sposób do redukcji biegu. Zwłaszcza przy stromych górskich zjazdach, jednym palcem wrzucasz 4 lub 3-kę i auto ładnie ha...
Opinia o komforcie:
Wygodnie choć auto waży ponad 1,6 tony.
Opinia o nadwoziu:
Przestronnie. Łatwe konfigurowanie siedzeń. Jazda w 5, 6 a nawet 7 osób nie nastręcza problemu. Przydatne schowki pod podłogą w 2 rzędzie. Dzrwi i bagażnik zamykają się łatwo, intuicyjnie i bez trzasków.
Opinia o układzie jezdnym:
Trawałe i mocne zawieszenie. Jak na polskie drogi trzyma się dobrze. Koła 17 cali to plus. Verso nie przechyla się zbytnio nawet na szybkich zakrętach.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY TOYOTA VERSO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 0.00% głosów 0
Raczej tak 100.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
6.0/10
Fotele tylne
5.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
4.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
10.0/10
Elektronika
10.0/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Toyota Verso brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Corolla Verso.

  Toyota

  Verso

  Toyota

  Corolla Verso

Najciekawsza opinia użytkownika o Toyocie Verso

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Slavo

liczba głosów: 46

Toyota Verso 2200 D-CAT 150KM 2009r. mini-van

Ocena ogólna
Dość przestronne wnętrze choć z zewnatrz jest zgrabny i nie wygląda na giganta. Bardzo dobra nie męczaca pozycja. Długie trasy to przyjemność. Świetna widoczność. Auto jest ciężkie przez co z mozołem choć sprawnie przyspiesza potem trzeba "mocno" cisnąć na hamululce by go zatrzymać. Dość wysokie spalanie ale tu zaważyłą masa auta, automatyczna skrzynia i wysoka karoseria mająca za pewne spory opór powietrza. Nie ma dużej różnicy w spalaniu w zależności od warunków jazdy i ilości pasażerów. No chyba, że ktoś chce szleć to 150 koni miota się wściekle pod maską, potrafi nadać Toyocie sporego wigoru i zapewne w baku pojawią się wiry. Ale szaleństwa to nie nie jest obsza dla Verso. Auto jest za to szybkie i jazda (w D)autostradą z prędkością około 200km/h wydaje się dawać mu satysfakcję. Najważniejsze, dla dużej rodziny jest, że Verso zabiera 7 pasażerów. 3 niezależne fotele ze środkowego rzędu dają się łatwo demontować. Usuwając środkowy mamy sporo miejsca i łatwe dojście do 2 tylnych miejsc. Przy 7 osobach bagażnik staje się mały. Nie ma koła zapasowego więc pod podłogą jest dodatkowe miejsce. Najlepiej jednak na wakacje założyć na dachu boxa. Auto ma niewiele bo koło 50 tys. km ale na razie jest w pełni niezawodne. Fantastyczna kontrola trakcji i koła 17' sprawiaja, że w zimie wyjeżdżasz tam gdzie inne auta już stoją. Idzie jak czołg nawet po zaśnieżonej łące. Jeśli masz stromy podjazd do domu to Verso jest idealna.

Układ napędowy
Mocny silnik potrafi pokazać pazur. 6 biegowa automatyczna skrzynia pracuje płynnie. Posiada tryb sportowy i manualny. Łopatki przy kierownicy kierownicy to łatwy i szybki sposób do redukcji biegu. Zwłaszcza przy stromych górskich zjazdach, jednym palcem wrzucasz 4 lub 3-kę i auto ładnie hamuje silnikiem. Wszystko widzisz na wyświetlaczu.

Widoczność
Duże lusterka i kamera cofania. Fajne panoramiczne lusterko do obserwacji dzieci. Moja wersja Prestige posiada szklany dach. Bajeczna sprawa przy turystycznej jeździe w górach. Frajda dla dzieciaków. Nawet w mieście łatwiej obserwować wysokie sygnalizatory świetlne.

Komfort
Wygodnie choć auto waży ponad 1,6 tony.

Nadwozie
Przestronnie. Łatwe konfigurowanie siedzeń. Jazda w 5, 6 a nawet 7 osób nie nastręcza problemu. Przydatne schowki pod podłogą w 2 rzędzie. Dzrwi i bagażnik zamykają się łatwo, intuicyjnie i bez trzasków.

Układ jezdny
Trawałe i mocne zawieszenie. Jak na polskie drogi trzyma się dobrze. Koła 17 cali to plus. Verso nie przechyla się zbytnio nawet na szybkich zakrętach.

Naprawy
Jak na razie bezawaryjne.

Wentylacja i ogrzewanie
Powoli się rozgrzewa. Wydajna jest klimatyzacja. Przy upałach nie trzeba właczać wentylatora na maxa by uzyskać przyjemny chłodek.

Elektryka/elektronika
System bezkluczykowy spisuje się bez zastrzeżeń.

Pełna opinia o Toyota Verso 2200 D-CAT 150KM 2009r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Toyota Verso: mini-van

Toyota Verso: olej napędowy

Toyota Verso: 2.2

Toyota Verso: 2009