Volkswagen Bora opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Bora spalanie benzyna+gaz (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Bora

benzyna+gaz

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

8.00/10

Volkswagen Bora spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.73/9.94 -.--
trasa 7.29/7.57 -.--
cykl mieszany 8.47/8.71 -.--

Bora

OCENY VOLKSWAGENA BORA


Ogólna ocena:  

8/10


Moim zdanie super samochód , mój w super opcji wyposażenia .Może trochę mało miejsca z tyłu, i trochę zbyt twarde zawieszenie jak na nasze drogi ale to kwestia gustu.
Opinia o układzie napędowym:
Czasami brakuje trochę mocy przy wyprzedzaniu ale ogólnie dla spokojnej jazdy wystarczający
Opinia o komforcie:
Ogólnie może trochę za sztywne zawieszenie , głośniej w środku zaczyna się robić powyżej 130- 140 km/h
Opinia o nadwoziu:
Ogólnie z przodu miejsca wystarczająca dla mnie /180 cm wzrostu/ z tyłu trochę gorzej , zabezpieczenie przed korozją super, bagażnik wystarczający/ pomimo zamontowanego gazu w kole i zakup koła dojazdowego/
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze trzyma się drogi, hamulce wystarczające
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Troche za drogi koszt zakupu, ale warto.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik może nie jest z F1 ale radzi sobie dobrze. 50 na 5 biegu i w góre to żaden problem. Żeby jeszcze tak mniej palił. W oszczędnym trybie ok.8l/100 ale jak się chce polatać to chyba noie ma granicy.
Opinia o komforcie:
Twarda, niska ale za to ładnie trzyma się drogi.
Opinia o nadwoziu:
Co tu gadać samochód dla 4 osób, a najlepiej 2 dorosłych i 2 dzieci.
Opinia o układzie jezdnym:
Pewnie się prowadzi, lubi szybkie zakrety.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10



Opinia o układzie jezdnym:
ogólnie autko prowadzi sie dobrze, zawieszenie jak na vw twardawe ale ja jestem zadowolony, jak dla mnie komfort wystarczający i bezpieczny na zakrętach. Do czego się moge przyczepi to auto pobiera olej przebieg ok, silniik tez a lubi sobie lyknac czasami nawet 1L na 1000km
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Przy szybkiej jeździe brakuje szóstego biegu
Opinia o komforcie:
Posiadam Gwintowane zawieszenie(sportowe) jest troszkę za twarde, ale w zakrętach jest super.
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu jest za mało miejsca dla trzech osób
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze reaguje na poślizg system esp
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN BORA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 5
Raczej tak 14.29% głosów 1
Trudno powiedzieć 14.29% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.4/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.9/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.9/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.6/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.7/10
Elektronika
4.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.1/10
Koszty napraw
4.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 2
Układ jezdny 2
Komfort jazdy 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Nadwozie 1
Widoczność 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Bora brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Passat.

  Volkswagen

  Bora

  Volkswagen

  Passat

Zobacz również opinie:

Volkswagen Bora: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Volkswagen Bora: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Bora: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0, 2.3

Volkswagen Bora: 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999