Opinie o samochodach Volkswagen Corrado
Liczba ocen: 12
Volkswagen Corrado spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
| miasto | 12.88/11.35 | -.-- |
| trasa | 8.55/8.42 | -.-- |
| cykl mieszany | 10.57/9.83 | -.-- |
OSTATNIE OCENY VOLKSWAGEN CORRADO
• Volkswagen Corrado sport 2.0 16V 136KM 1992r. 230km
Opinia o układzie napędowym:
z poczatku bylo ok,teraz brakuje pare tych KM,ale ogulnie jest ok
Opinia o nadwoziu:
wnetrze jest bardzo dobrze wykonane,a nie jak w innych vw z tych lat.miejsca jest wystarczajaco
Opinia o układzie jezdnym:
na orginale jest ok. » pełna opinia
• Volkswagen Corrado G60 1.8 G60 160KM 1992r. 226km
Opinia o układzie jezdnym:
Corrado w zadbanym stanie daje dużo frajdy i potrafi sie odwdzięczyc osiągami ,lepi sie do drogi ja miałem G60 mimo złych opinii na jego temat ja byłem bardzo zadowolony trzeba pamietac ze aby przycisnac musi sie nagrzac silnik bo kompresor nie lubi zimnego oleju ja miałem go na sekwencji i n... » pełna opinia
• Volkswagen Corrado 2.0 16V 2.0 2.0 16V 136KM 1992r. 270 000km
daje rade
kwestia przezwyczajenia » pełna opinia
• Volkswagen Corrado 1.8 16v 1.8 139KM 1991r. 320 000km
Opinia o układzie napędowym:
Jak na tamte czasy samochod o sportowych osiagach , jak na obecne poprostu samochod
Opinia o komforcie:
Samochod sztywny , zalezy kto co lubi , w moim zamontowalem zawieszenie gwintowane dedykowane do wersji
Opinia o nadwoziu:
Z przodu miejsca pod dostatkiem dla kazdego , z tylu raczej skromnie , auto rejestrowane na 4 osoby wiec ciasno nie jest
Opinia o układzie jezdnym:
niesamowite auto , jazda nim daje mnostwo satysfakcji i frajdy , mozna powiedziec ze jest to bardziej zabawka niz samochod , szkoda uzywac go w codziennej eksploatacji.jest bardzo sztywny , niemalze jak gokart , bardzo precyzyjny w prowadzeniu , silnik na wysokich obrotach daje mily dla ucha dzwiek ... » pełna opinia
• Volkswagen Corrado 2.0 16V 136KM 1991r. 190 000km
Opinia o układzie napędowym:
jak na 16V to ma niezły moment obrotowy. Silnik... wiadomo że po jakimś czasie każdy chce mieć VR6 :) ale do sprawnej jazdy osiągi w zupełności wystarczają (9.3s/100km)
Opinia o komforcie:
Większość posiadaczy corrado nie ma napewno seryjnego zawieszenia tylko gwint. Więc komfort jazdy jest dobry w odniesieniu do oczekiwań kierowcy. W 4 osoby wybrałem się kiedyś na wakacje. każdy był zadowolony ale ogólnie nie polecam....
Opinia o nadwoziu:
samochód stary a nie rdzewnieje, jak jeździmy w 2 osoby to miejsca jest wystarczająco i z przodu i w bagażniku.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto z założenia jest sportowe, więc po parkować i się denerwować wysokim tyłem, jak można cieszyć się jazdą. » pełna opinia
ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN CORRADO
Resorowanie z obciążeniem
Fotele przednie
Fotele tylne
7.3
Jazda z kompletem pasażerów
7.2
| Spalanie | 1 |
| Awaryjność | 1 |
| Widoczność | 1 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Volkswagen Corrado brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Calibra.
Volkswagen Corrado - ogłoszenia
Volkswagen - forum użytkowników
Volkswagen Corrado - średnie ceny
Volkswagen - tapety na pulpit
Volkswagen - konfigurator felg
Volkswagen - tanie opony
używane auto części
Volkswagen - części nowe
nawigacja GPS w telefonie
Volkswagen Beetle, Volkswagen Bora, Volkswagen Bulli, Volkswagen Caddy, Volkswagen Caravelle, Volkswagen Corrado, Volkswagen Derby, Volkswagen Eos, Volkswagen Fox, Volkswagen Garbus, Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta, Volkswagen L5, Volkswagen LT, Volkswagen Lupo, Volkswagen Multivan, Volkswagen New Beetle, Volkswagen Passat, Volkswagen Phaeton, Volkswagen Polo, Volkswagen Santana, Volkswagen Scirocco, Volkswagen Sharan, Volkswagen T2, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touareg, Volkswagen Touran, Volkswagen Transporter, Volkswagen Vento