Volkswagen Corrado opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Corrado spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Corrado

Liczba ocen: 12

Średnia ocena: 8.58/10

Volkswagen Corrado spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.88/11.35
-.--
trasa
8.55/8.42
-.--
cykl mieszany
10.57/9.83
-.--

Oceny VOLKSWAGENA CORRADO

John Rambo2011-02-25

Ogólna ocena:

10/10

Super samochod
Opinia o układzie napędowym:
Jak na tamte czasy samochod o sportowych osiagach , jak na obecne poprostu samochod
Opinia o komforcie:
Samochod sztywny , zalezy kto co lubi , w moim zamontowalem zawieszenie gwintowane dedykowane do wersji
Opinia o nadwoziu:
Z przodu miejsca pod dostatkiem dla kazdego , z tylu raczej skromnie , auto rejestrowane na 4 osoby wiec ciasno nie jest
Opinia o układzie jezdnym:
niesamowite auto , jazda nim daje mnostwo satysfakcji i frajdy , mozna powiedziec ze jest to bardziej zabawka niz samochod , szkoda uzywac go w codziennej eksploatacji.jest bardzo sztywny , niemalze jak gokart , bardzo precyzyjny w prowadzeniu , silnik na wysokich obrotach daje mily dla ucha dzwiek ...

Dobosz2010-02-19

Ogólna ocena:

8/10

Samochód zwany kiedyś Porsche dla biedniejszych.Jak na lata 90-te prawdziwa rakieta i stylistyczne cacko.Polecam tylko zadbane modele a frajda z jazdy będzie niesamowita.Teraz już się takich bryczek nie robi.
Opinia o układzie napędowym:
Wersja G60 to wersja z kompresorem mechanicznym,który jeśli jest w dobrym stanie powoduje wciskanie w fotel.
Opinia o komforcie:
Samochód przewidziany raczej dla 2 osób z przodu.Z tyłu symboliczne miejsca dla dzieci raczej.
Opinia o nadwoziu:
Typowa wolkswagenowska solidność.Choć moje auto ma prawie 20lat nic nie trzeszczy w środku chociaż stylistyka to już historia.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się b.dobrze a przy nie wielkiej ingerencji z zawieszenie+rozpórki to leci jak po szynach.Ograniczona widoczność do tyłu przy parkowaniu.

Michał2008-02-10

Ogólna ocena:

8/10

szukasz samochodu w którym chcesz sie czuć wyjątkowo? masz dużo pieniędzy na naprawy? kup sobie corrado...
Opinia o układzie napędowym:
jak na 16V to ma niezły moment obrotowy. Silnik... wiadomo że po jakimś czasie każdy chce mieć VR6 :) ale do sprawnej jazdy osiągi w zupełności wystarczają (9.3s/100km)
Opinia o komforcie:
Większość posiadaczy corrado nie ma napewno seryjnego zawieszenia tylko gwint. Więc komfort jazdy jest dobry w odniesieniu do oczekiwań kierowcy. W 4 osoby wybrałem się kiedyś na wakacje. każdy był zadowolony ale ogólnie nie polecam....
Opinia o nadwoziu:
samochód stary a nie rdzewnieje, jak jeździmy w 2 osoby to miejsca jest wystarczająco i z przodu i w bagażniku.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto z założenia jest sportowe, więc po parkować i się denerwować wysokim tyłem, jak można cieszyć się jazdą.

2009-07-10

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie jezdnym:
Corrado w zadbanym stanie daje dużo frajdy i potrafi sie odwdzięczyc osiągami ,lepi sie do drogi ja miałem G60 mimo złych opinii na jego temat ja byłem bardzo zadowolony trzeba pamietac ze aby przycisnac musi sie nagrzac silnik bo kompresor nie lubi zimnego oleju ja miałem go na sekwencji i n...

2009-01-08

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
na 2 od 60-120 wgniata najlepiej
Opinia o komforcie:
bardzo wygodnie się siedzi z tyłu a jeszcze lepiej za kierownicą:)
Opinia o nadwoziu:
w brew pozorom bardzo dużo miejsca z tyłu i naprawdę pojemny bagażnik
Opinia o układzie jezdnym:
jak jest gleba to prowadzenie auta 10 i hamulce żyleta!!!

Średnie oceny VOLKSWAGEN CORRADO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 8
Raczej tak
25.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
8.33%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
4.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
5.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.2/10
Elektronika
6.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.1/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
2
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Spalanie
1
Awaryjność
1
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Corrado brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Calibra.

Volkswagen Corrado

Volkswagen Corrado

Opel Calibra

Opel Calibra

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Corrado

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: John Rambo

liczba głosów: 91

Volkswagen Corrado 1.8 16v 1800 139KM 1991r. coupe

Ocena ogólna

Super samochod

Układ napędowy

Jak na tamte czasy samochod o sportowych osiagach , jak na obecne poprostu samochod

Widoczność

widocznosc bardzo dobra , lusterka male ale o dziwo widac wszystko

Komfort

Samochod sztywny , zalezy kto co lubi , w moim zamontowalem zawieszenie gwintowane dedykowane do wersji

Nadwozie

Z przodu miejsca pod dostatkiem dla kazdego , z tylu raczej skromnie , auto rejestrowane na 4 osoby wiec ciasno nie jest

Układ jezdny

niesamowite auto , jazda nim daje mnostwo satysfakcji i frajdy , mozna powiedziec ze jest to bardziej zabawka niz samochod , szkoda uzywac go w codziennej eksploatacji.jest bardzo sztywny , niemalze jak gokart , bardzo precyzyjny w prowadzeniu , silnik na wysokich obrotach daje mily dla ucha dzwiek , bardzo wygodna postawa kierowcy za kierownica , fotele w serji kubelkowe z bardzo przydatnym i dobrym trzymaniem bocznym , jedyny minus to slabo dostepne i drogie czesci zamienne , przy zakupie samochodu UWAGA na podpicowane wraki , mnostwo ich na naszych ulicach

Naprawy

7 lat i auto nie zawiodlo mnie ani razu , czesci kupuje ze znizkami wiec drogo nie jest a naprawiam raczej sam ( jak tylko moge )

Wentylacja i ogrzewanie

wentylacja troszke archaiczna , slabo dmucha jak na dzisiejsze standarty

Elektryka/elektronika

nie psuje sie bo brak :)

Zobacz również opinie:

Volkswagen Corrado: coupe

Volkswagen Corrado: benzyna, benzyna+gaz

Volkswagen Corrado: 1.8, 2.0

Volkswagen Corrado: 1995, 1992, 1991, 1989