Volkswagen Corrado opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Corrado spalanie 2.0 (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Corrado

2.0

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 8.67/10

Volkswagen Corrado spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.00/11.62
-.--
trasa
8.80/8.40
-.--
cykl mieszany
10.80/10.00
-.--

Oceny VOLKSWAGENA CORRADO

Michał2008-02-10

Ogólna ocena:

8/10

szukasz samochodu w którym chcesz sie czuć wyjątkowo? masz dużo pieniędzy na naprawy? kup sobie corrado...
Opinia o układzie napędowym:
jak na 16V to ma niezły moment obrotowy. Silnik... wiadomo że po jakimś czasie każdy chce mieć VR6 :) ale do sprawnej jazdy osiągi w zupełności wystarczają (9.3s/100km)
Opinia o komforcie:
Większość posiadaczy corrado nie ma napewno seryjnego zawieszenia tylko gwint. Więc komfort jazdy jest dobry w odniesieniu do oczekiwań kierowcy. W 4 osoby wybrałem się kiedyś na wakacje. każdy był zadowolony ale ogólnie nie polecam....
Opinia o nadwoziu:
samochód stary a nie rdzewnieje, jak jeździmy w 2 osoby to miejsca jest wystarczająco i z przodu i w bagażniku.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto z założenia jest sportowe, więc po parkować i się denerwować wysokim tyłem, jak można cieszyć się jazdą.

2009-07-13

Ogólna ocena:

7/10

Lubię go i jazda nim sprawia mi przyjemność. Jest trochę głośny ,to chyba jedyna wada.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się go świetnie.Trzyma się drogi tak jakby jechał po torach. Przyśpieszenie jak na taki silnik ok. Jest trochę sztywny wiec po dołach telepie.

Mateusz2009-07-07

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
z poczatku bylo ok,teraz brakuje pare tych KM,ale ogulnie jest ok
Opinia o nadwoziu:
wnetrze jest bardzo dobrze wykonane,a nie jak w innych vw z tych lat.miejsca jest wystarczajaco
Opinia o układzie jezdnym:
na orginale jest ok.

2010-02-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
daje rade
Opinia o układzie jezdnym:
kwestia przezwyczajenia

Średnie oceny VOLKSWAGEN CORRADO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 4
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
16.67%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.7/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.2/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
7.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
4.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.5/10
Bagażnik
5.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
7.2/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.5/10
Elektronika
4.5/10
Naprawy
Niezawodność
4.3/10
Koszty napraw
3.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Corrado brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Golf.

Volkswagen Corrado

Volkswagen Corrado

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Zobacz również opinie:

Volkswagen Corrado: coupe

Volkswagen Corrado: benzyna, benzyna+gaz

Volkswagen Corrado: 1.8, 2.0

Volkswagen Corrado: 1995, 1992, 1991, 1989