Volkswagen Golf opinie, oceny użytkowników, Volkswagen Golf spalanie 1985r. (strona 1)

Opinie o samochodach Volkswagen Golf

1985r.

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

7.60/10

Volkswagen Golf spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.00/-.-- 5.00
trasa 10.00/-.-- 4.80
cykl mieszany 11.10/-.-- 4.90

Golf

OCENY VOLKSWAGENA GOLF


Ogólna ocena:  

9/10


auto bardzo dobre. kupując trzeba się nastawić, że będą jakieś duperele się psuły (niska jakość polskich zamienników) a tak poza tym jest ok
Opinia o układzie napędowym:
sinik bardzo dobry, szybko się zbiera, dochodzi do znacznych prędkości. stosunkowo cichy. skrzynie pomimo upływu lat daje radę.
Opinia o komforcie:
tu nie można nić zarzucić dla auta.jest wygodne nawet w długich trasach.
Opinia o nadwoziu:
miejsca jest wystarczająco. jak to na vw przystało wszystko rozmieszczone z głową. niestety auto ma już swoje lata i trzeszczy niemiłosiernie.
Opinia o układzie jezdnym:
hamulce dobra, ale niestety na tle współczesnych aut wymiękają. prowadzi się idealnie, pewnie trzyma drogi nawet przy dużych prędkościach. gorzej na parkingu, wyraźnie odczuwalny brak wspomagania kierownicy. dobra widoczność poprawia parkowanie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Tani w eksploatacji,bardzo mało pali
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
super autko polecam wszystkim
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

4/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY VOLKSWAGEN GOLF

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.00% głosów 4
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 20.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.8/10
Układ kierowniczy
5.8/10
Hamulce
6.4/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
5.2/10
Skrzynia biegów
5.8/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
5.6/10
Przyspieszenie 80-120km
5.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.4/10
Resorowanie z obciążeniem
4.8/10
Fotele przednie
6.8/10
Fotele tylne
7.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
4.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.6/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.6/10
Bagażnik
7.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.2/10
Możliwość aranżacji
6.2/10
Karoseria
6.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
5.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.8/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
5.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.6/10
Elektronika
3.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
4.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 1
Niezawodność 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Volkswagen Golf brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A3.

  Volkswagen

  Golf

  Audi

  A3

Najciekawsza opinia użytkownika o Volkswagenie Golf

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 38

Volkswagen Golf 1800 75KM 1985r. hatchback

Ocena ogólna
auto bardzo dobre. kupując trzeba się nastawić, że będą jakieś duperele się psuły (niska jakość polskich zamienników) a tak poza tym jest ok

Układ napędowy
sinik bardzo dobry, szybko się zbiera, dochodzi do znacznych prędkości. stosunkowo cichy. skrzynie pomimo upływu lat daje radę.

Widoczność
szyby duże, mało blach = widoczność super. lusterka do bani. mam je jakoś tak dziwnie w połowie szyby przez co korzystanie z lusterka po stronie pasażera jest niemalże niemożliwe.

Komfort
tu nie można nić zarzucić dla auta.jest wygodne nawet w długich trasach.

Nadwozie
miejsca jest wystarczająco. jak to na vw przystało wszystko rozmieszczone z głową. niestety auto ma już swoje lata i trzeszczy niemiłosiernie.

Układ jezdny
hamulce dobra, ale niestety na tle współczesnych aut wymiękają. prowadzi się idealnie, pewnie trzyma drogi nawet przy dużych prędkościach. gorzej na parkingu, wyraźnie odczuwalny brak wspomagania kierownicy. dobra widoczność poprawia parkowanie

Wentylacja i ogrzewanie
jakoś tak dziwnie działa. dmuch a albo gorącym albo zimnym powietrzem:P ciężko wyłapać temp pośrednią

Pełna opinia o Volkswagen Golf 1800 75KM 1985r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Volkswagen Golf: cabrio, camping, coupe, hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna), van

Volkswagen Golf: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Volkswagen Golf: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.8

Volkswagen Golf: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1980, 1979, 1978